Jump to content

Alfred

Members
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Alfred

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Solution for Realtek ALC262

    Hi bubugugu, the solution is only works for Tiger, and i hadn't tested in Leopard so try another solution for your sound card. Greeting Happy New Year.
  2. Solution for Realtek ALC262

    Hi TonyMo, thanks for your comments, and share your experience with us, about this fix. About your suggestion to edit the first post, in a few i did the correction, so thanks again for your suggestions. Later Greetings Alfred
  3. Solution for Realtek ALC262

    Hi macosse, did you delete the AppleHDA.kext? and did you repair Permissions?, if you done this, maybe you speakers don't work, because in some cases you have configured the sound but, the speakers don't work is a kind of bug, presented in some laptops. Give me more details, of how did you do, step by step? Greetings.
  4. Solution for Realtek ALC262

    Hi Camilo, the only way you could see if it work, is trying to do the guide, so i don't now if the line in works, because in my laptop when i try to plug in the headphones it didn't work, so i don't know why, and i'm try to fix but with no succes, i think the kext is not design for that sound card, and only was a compatible way to get sound with that kext, so i¡m working on it, if i have news i let you know, so thanks for the question bye bye. Greetings Alfred
  5. Solution for Realtek ALC262

    Sorry about the HDD i mean 100GB not 1000GB sorry. Regards.
  6. This solution works for me, i got a Sony Vaio VGN-C140F/B with Core 2 Duo 1.66GHz, so i have the realtek high definition audio sound card in windows Xp works excellent, so when i install mac os x 10.4.6HOTiSO didn't work, so i search for almost all the forum to get a solution so i found it, so this solution works for me so let's go: You must to check this things before you do something: 1. Your codec is the Realtek ALC262 (vendor id=10EC ; device id=0262). 2. The controller chip you will have to look up. Go into Windows' Device Manager. In Device Manager, go to "System devices". Find "Microsoft UAA Bus Driver For High Definition Audio"and get Properties. Then click the Details tab and get the vendor and device ids, you must have this (vendor id=8086, device id=27D8). 3. When you got this information change to mac os x. 4. First, Backup the AppleHDA.kext and removed it from /System/Library/Extensions/ 5. Find the kext AppleAzaliaAudio.kext and edit it: In Terminal, type: cd /System/Library/Extensions sudo pico AppleAzaliaAudio.kext/Contents/Info.plist then search for IOHDAudioCodecVendorID, when you find it Find: <key>IOHDAudioCodecVendorID</key> <string>0x10ec0880</string> Change <string>0x10ec0880</string> -- to -- <string>0x10ec0262</string> For exit pico: press Ctrl + O to save and then Ctrl + X to exit. 6. In Terminal, type: sudo pico AppleAzaliaAudio.kext/Contents/PlugIns/AppleAzaliaController.kext/Contents/Info.plist Search for IOPCIPrimaryMatch. Find: <key>IOPCIPrimaryMatch</key> <string>0xNNNN8086</string> (where NNNN are any 4 characters) Change <string>0xNNNN8086</string> -- to -- <string>0x27d88086</string> For exit pico: press Ctrl + O to save and then Ctrl + X to exit 7. Repair Peri¡missions using the disk utility in Utilies in the Finder or typing in terminal: sudo diskutil repairpermissions / 8. In Terminal type: sudo chown -R root:wheel AppleAzaliaAudio.kext 9. In Terminal type: sudo chmod -R 755 AppleAzaliaAudio.kext 10. In Termina type: cd /System/Library sudo rm -rf Extensions.mkext Extensions.kextcache 11. Then if you do this well, reboot and you have SOUND!!!!!!!!!!!! Of course works for me, please feedback and let me know anything about the solution. Regards Alfred Core 2 Duo T5500 1.66GHz FSB 667MHz 1GB Ram 1000 GB HDD Intel GMA950 (works) (resolution 1280 x 800) Marvell Yukon Ethernet (works) Realtek High Definition Audio (works) Intel Pro Wireless 3945 (didn't work) Bluetooth (works) USB Ports (works) TOPIC UPDATED 22/10/07 Hi guys, i made a change in the step 4, from a user made a suggestion about to mention that the kext AppleHDA.kext, need to be removed from the extensions Folder, so i did the change . If you have any question or comment please contact me. *****TOPIC UPDATED 18/12/07***** Hi everybody, i want to share my happiness with all of you, because FINALLY I CAN MADE THE HEADPHONES WORK IT OUT, THANKS TO TARUGA'S APPLE HDA PATCHER VERSION 1.20. Simply follow these instructions and you can hear sound from the headphones and internal speakers: NOTE: This solution works for me with my laptop mention above. I hope the same results for you. Forget all the steps mention above and follow these new ones. 1. Simply download the files that i have attached. 2. There will be 2 files: ALC262_codec_dump.txt & AppleHDAPatcherv1.20.app 3. Simply drag & drop the file ALC262_codec_dump.txt to the AppleHDAPatcher application. 4. The program will ask for you password, put it and wait until the programs end. 5. Reboot the system and pray. 6. If everything gots fine, you can check in the icon Sound in System Preferences and you will see in the tab Output headphone built-in & speakers built-in. 7. So you got it. Remember this solution works for me i can't guarantee the same results as mines. Enjoy!!!!!! Please let me now any question do you have, if works or don't. Greetings, and Merry Christmas and a Happy New Year to all of you. Alfred. :hysterical: -_- :D :D ALC262_AppleHDA___Code_Dump.zip
  7. Intel PRO/100 VE NIC

    Hi, i hope someone can help me, i have a laptop vaio PCG-V505MFP i installed MAC OS X 10.4.5, everything works fine, but the network card have some problems, the system detects my card but when i plugged in the cable the network preferences show me some bugs like "The cable for Built-in Ethernet is not plugged in". Then few seconds later this messega display "The cable for built in-Ethernet is connected, but your computer does not have an IP adress and cannot connect to the internet", then other few seconds, appears this "Built-in Ethernet is currently active. Built-in Ethernet has a self-assigned IP adress and may not be able to connect to the internet". then other message "Built-in Ethernet is currently active an has the IP adress (my IP adress number). You are connected to the internet via Built-in Ethernet." And all these messages appears many times like my wired will disconnected or something like that but don't, and i try every method i found modiied the AppleIntel8255x.kext, the tulip.kext, i do everything but those messages still apearing. I hope someone could help me. Pentium 4 mobile 2.2Ghz 400MhzFSB 512MB RAM ATI Mobility Radeon 16MB 40 G.B. Hard Disk Network card: Intel PRO/100 VE Wireless: LAN Express as miniPCI 802./b/g
×