Jump to content
InsanelyMac Forum

tigrdragn

Just Joined
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About tigrdragn

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. So I spent a bit of time online, looking through other M6300 guides and no one really layed it out in one full guide how to get everything working, so I decided to put a guide together for the rest of the M6300 folks. M6300 Dual Boot, Windows 7 and OSX86 10.5.6 Install Guide Install Disk: iPC OSx86 10.5.6 Intel AMD SSE2 SSE3 Dell Precision M6300 Hardware Specs: Processor - T9300, 2.5GHz Memory - 4GB 667mhz Video - NVidia Quadro FX3600M 512MB Hard Drive - 200GB SATA Wireless Network - Intel Pro Set Wireless 4965 LAN Network - Broadcom 5715 Gigabit Audio - Sigmatel 9205HD Installation Steps: First go into the BIOS and change the hard drive to ATA I partitioned the drive into two equal partitions, during the Windows 7 installation, then I installed Windows 7 on one of the partitions, using the basic settings. Once Windows 7 came up, I went into disk manager, formatted the remainind disk space NTFS, and marked it as active. Then I rebooted to the OSX86 installation media. I rebooted to the iPC DVD with no boot switches, and it came up into the installer screen just fine. I opened Disk Utility and erased the partition I created in Windows, and reformatted it as Extended Journaled, I also named it OSX. I closed disk utility and ran through the install, then chose Customize, after selecting my hard drive. I used the following settings in the Customize Install screen Choose the following Options: iPC OSx86 10.5.6 Base System iPC OSx86 10.5.6 Intel AMD SSE2 SSE3 Drivers>Video Drivers>Nvidia>NVInject 0.2.1 512MB VRAM Drivers>USB Drivers>Patched USB Drivers Drivers>Power Management>AppleACPIPBatteryManager Drivers>Power Management>AppleACPIPowerSource Drivers>Power Management>Power Management Package Drivers>Power Management>Clamshell Display Support Fixes and Patches>FireWire Mount Fix Fixes and Patches>SATA Drive Icon Fix (New) Fixes and Patches>Dual Boot Time Sync Fixes and Patches>IOPCMCIAFamily Fixes and Patches>Shudown/Restart Fix Applications installed every option, except Marvin's AMD Utility Everything finished and I rebooted, I had to power off the PC myself once it went to a black screen, as it did not reboot itself. After a reboot, I had to plug in an external keyboard and mouse, but as soon as I installed the kexts I've included, (attached as M6300kexts.zip) they were working. Installed all of the following with Kext Helpber b7, found in the Applications folder Keyboard and Touchpad: AppleACPIPS2Nub.kext ApplePS2Controller.kext LAN: AppleBCM5751Ethernet.kext Sound: (deleted the current AppleHDA.kext first) AppleHDA.kext ALCinject.kext Battery Fix: Voodoobattery.kext I now have 10.5.6 installed with the following working: Keyboard and Trackpad Ethernet Power, including Sleep, Close Display Sleep, (shutdown, and restart still not working, I'm guessing it's an NVidia issue) Sound, including autoswitch to headphones, volume and mute work on front of laptop (cd controls on the front panel do not work) USB support (tried external mouse, external hard drive and flash drive) Broadband WIFI with my ATT Sierra Wireless Card Video at 1920x1200 Dual Boot After everything was installed in OSX86 as I liked, I went back to boot into Windows 7, to my suprise, it booted just fine, without any additional changes. If anyone has any suggestions for the shutdown and restart, please post them up. Also, today I'll be swapping the Intel 4965 for a Dell 1301 Wifi card, which should get the airport working. M6300kexts.zip
×