Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About Fearlessleader

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 05/04/1962

Profile Information

  • Gender
  • Location
    Portland, TN
  • Interests
    Thing I love most in life<br />Building Computers<br />Building Harley's<br />A great cigar<br />roasting my own coffee beans<br />Baking Old world breads<br />I fresh pulled pint Guiness stout<br />Collecting Camel Zippo's <br />I hate <br />Rap<br />disco
  1. Chameleon RC4 is out!

    Well I am a member over in the EFI-X users forum where Asere was hanging out doing DSDT. and his booter project and one day he just disappeared like he was taken by aliens during the night. The buzz was he was having some sort of a legal dispute. I don't know with who or why though. They even locked his DSDT thread. Maybe the Apple police got him or something. It hard to believe a guy as active as Asere would just disappear like that unless something happend. I did not Know Master Chief and Rekursor went missing as well. These are some very big names in the OSX86 Project HAY BlackOSX now maybe you should be looking over your shoulder too *LOL* With all these big names going AWOL. I can tell you one thing I wish they all would resurface. I was a big fan of there work and tey are missed for sure. APPLE POLICE I TELL YA Or the Aliens MAybe should have a poll *LOL*
  2. Chameleon RC4 is out!

    Ok I got the Smbios thing right now. I left out the value for the SMmaximalclock and it auto detected the proper cpu speed like it should. This looks better Hardware Overview: Model Name: Mac Pro Model Identifier: MacPro3,1 Processor Name: Intel Core 2 Duo Processor Speed: 3.17 GHz Number Of Processors: 1 Total Number Of Cores: 2 L2 Cache: 6 MB Memory: 4 GB Bus Speed: 1.33 GHz Boot ROM Version: MP31.00C1.B00 SMC Version (system): 1.37f3 Serial Number (system): W87234JHYA4 Hardware UUID: 149C696F-DB57-593D-8231-481F4718017D Thanks for the help This is a great combo using The Rc5 Pre8 and the Cartri Mac edition bios this was by far the easiest install. All I needed for this was [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] Retail 10.6.0 snow Comb update 10.6.2 Chameleon Rc5 pre8 installer and 3 kext I listed in my post and so far everything work like a charm. Nuke'in that DSDT file was the best thing since white bread. I miss Asers booter because it had such great auto detection. Is Chameleon getting any closer to getting the memory detection stuff working? Would there be a better RC5 Pre version I could have used? I would also say the the machine has much better overall performance, Boot times was cut to about 1/3 the time and shut down is much faster now as well. Thanks to the Chameleon & Cartri this install was a pleasure
  3. Chameleon RC4 is out!

    I have a Extra folder and a extensions in the root of my OSX snow install drive like it should be. That is the same folder I put my 3 kext I used and the themes folder as well. When I installed this I just selected my OSX install drive like I always do.
  4. Chameleon RC4 is out!

    Hi I hope someone could give me a few tips here please? I just finished installing OSX 10.6.2 The system is stable but I am really a bit lost using Chameleon as I was using Asere's booter and find my self clueless setting up the new RC5 Could someone tell me where this package installed the SMbios.plist? I need to set the machine type to 3.1 and correct my memory type since auto detection don't seem to work. I want to move it to E/E where it belongs so I can find it to edit in the future. My Profiler is showing up all wrong Hardware Overview: Model Name: iMac <-- This should be Mac Pro Model Identifier: iMac8,1 <----- This needs to be set to 3.1 Processor Name: Intel Core 2 Duo Processor Speed: 3.17 GHz Number Of Processors: 1 Total Number Of Cores: 2 L2 Cache: 6 MB Memory: 4 GB Bus Speed: 1.33 GHz Boot ROM Version: IM81.00C1.B00 SMC Version (system): 1.37f3 Serial Number (system): SOMESRLNMBR <--- I am pretty sure this can't be right how do I fix this? Hardware UUID: 149C696F-DB57-593D-8231-481F4718017D My memory section is all wrong too. Memory Slots: ECC: Disabled Bank0/1/A0: Size: 2 GB Type: DDR2 SDRAM Speed: 667 MHz Status: OK Manufacturer: N/A Part Number: N/A Serial Number: N/A Bank2/3/A1: Size: Empty Type: Empty Speed: Empty Status: Empty Manufacturer: Empty Part Number: Empty Serial Number: Empty Bank4/5/A2: Size: 2 GB Type: DDR2 SDRAM Speed: 667 MHz Status: OK Manufacturer: N/A Part Number: N/A Serial Number: N/A Bank6/7/A3: Size: Empty Type: Empty Speed: Empty Status: Empty Manufacturer: Empty Part Number: Empty Serial Number: Empty It should be DDR3. If I could find the SMbios.plist it sure would be a great start. Here is my Apple.boot.plist. Do I need to change something here to get the machine type or the memory detection working? <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Default Partition</key> <string>hd(0,2)</string> <key>Graphics Mode</key> <string>1280x1024x32</string> <key>Kernel</key> <string>mach_kernel</string> <key>Kernel Flags</key> <string>cpus=1 cpus=2 arch=X86_64</string> <key>RestartFix</key> <string>No</string> <key>SystemType</key> <string>3</string> <key>Theme</key> <string>Default</string> <key>Timeout</key> <string>4</string> <key>device-properties</key> <string>6e0200000100000001000000620200000d00000002010c00d041030a010000000101060000010 101060000007fff04001e00000072006f006d002d007200650076006900730069006f006e0000002f 0000006e5669646961204765466f726365203838303020475453204f70656e474c20456e67696e652 05b4546495d22000000400030002c006400650076006900630065005f00740079007000650000000b 000000646973706c6179100000004e00560043004100500000001800000004000000000003000c000 00000000007000000000e0000006e0061006d00650000000b000000646973706c6179140000004000 30002c006e0061006d0065000000120000004e5644412c446973706c61792d41100000006d006f006 40065006c0000001b0000006e5669646961204765466f7263652038383030204754530e0000004e00 560050004d00000020000000010000000000000000000000000000000000000000000000000000001 4000000400031002c006e0061006d0065000000120000004e5644412c446973706c61792d42200000 00400031002c0063006f006d00700061007400690062006c00650000000e0000004e5644412c4e564 d6163220000005600520041004d002c0074006f00740061006c00730069007a006500000008000000 0000002820000000400030002c0063006f006d00700061007400690062006c00650000000e0000004 e5644412c4e564d616322000000400031002c006400650076006900630065005f0074007900700065 0000000b000000646973706c61791c0000006400650076006900630065005f0074007900700065000 0000f0000004e5644412c506172656e74</string> </dict> </plist> So far restart & shut down works Sleep works wake works Sound works Ethernet works Graphics is working with Q/E Kext used in E/E Fakesmc IOAHCIBlockStorageInjector LegacyHDA GA-Ep45t-UD3LR 4gb TR3X4G1600CD8 DDR3 Corsair 8800GTS 640Mb E8500 WD Black 500gb Chameleon RC5pre8 - Rekursor installer Carti Mac edition bios 7m Please help this would be be almost perfect if I could get this stuff right
  5. Thanks I will give that a shot to get started. Beerkex'd your always a great help I will let you know how I make out on the speed step but I have to wait till I hear back from AJasx so I can get a heads up on the rest of the work he did on this DSDT. So I guess this is a good time to read up on the speed step.
  6. Hi you said its cool I can use your DSDT file? I think that is the way I am going to go. I have done a lot a research to last nights and found some old posts from Asere the guy that created my DSDT and it seems he knew there was a problem with the DSDT's he made and he also said he found a way to fix it, But the problem is he has gone AWOL on the scene for 2 months now. The post I found was from about the time he was around last. He said something to the affect that he had changed the PCIrootUID in the DSDT file that is why my DSDT file has UID 0 instead of one like it should be. Would you mind to PM or post a bit of info on your DSDT file like what works and stuff. It looks like you have a good deal of work in the DSDT. I see you have PATA working. Did you get both lan cards working or one? Stuff like that. and also what kext are you using yet.. I would start from scratch again but I am going a new route in a few days. I bought a GA-EP45T-UD3LR so I could join the beta testing for Cartri Mac Edition Bios Project. I need to finish this one up because it will be my everyday machine and I really would like to get sleep working. Could you tell me where you found out how to add the speed step stuff. I was thinking I would just add that info for My q9550 rather then just remove yours. The Video stuff looks easy enough to remove just by comparing my current DSDT to yours. I will keep looking on my own for the speed step stuff, so I may have that added but any light you could shed would be great. I already did download your DSDT but if you don't want me to use it for any reason let me know since you said it was cool once before I did not think you would mind, I will make sure I credit you if I post anything about it. is that OK? Thanks In advance
  7. I am nuking that Idea forget it I found the answer and its beyond me. It has something to do with the changes made in the PCIrootUID in the DSDT. I found a old posting by Asere and he said he fix the black Screen but I never found how he fixed it and he is AWOL now days. I am going to live with out the sleep function now till I get a different machine done. I am going to try the Carti mac Edition bios. I already ordered a compatible board yesterday and as of last night I have all but one problem fixed now. I have no doubt it a issue with my DSDT So for the most part i am going to call this one Resolved Thanks for your help everyone
  8. Can someone please tell where to get this rom from? for my XFX 4870 1GB XXX video card Wil I still need the GraphicsEnabler string once I put the rom in the Extra folder? This looks like it should be pretty easy Ok I found the info on how to do this used GPUZ to make the in windows now I need to find a program that will save the file as a rom. The ATI bios editor I found was not working right so I thought I better find the tool that works or I could cause more problems then it worth. I am not sure what benefits Asrere had in mind when he put this feature in the new booter but my hope was to get rid of the EVOenabler kext in hope that it was one more chance to fix this wake issue. I think I am going to put trying this on hold it was in a tread about using this set for video injection and his booter when I did also see him say using this did not fix the problem for him so why mess with now I just want to find the issue with my wake problem
  9. Thanks for all your help so far 2 more items to fix and I will have it 100%
  10. well to tell the truth it don't surprise me until you started helping me I could not get a straight answer on so many questions I am sure one mix up dude trust me here. But the main point is that with your help, I know now that my 1) PCIrootUID is set and I know how to find the information to set it 2) My restart fix is indeed working and I know how to check to make sure it is 3) I know now how to repair a corrupt plist. Well I fixed a 4th problem on my own with that odd deal going on after restart where I had to unmount the 2nd partitions of my drives and remount them so there would open or they would be there but greyed out. Both 2nd parts were named Storage and I just erased one of the partition and renamed it StorageFX so really that is for fixes. I have 2 left now to be 100% on this machine So now I have fixed 3 things I had wrong that is more then I ever go before. I always go answers like I use 1 for that setting Or it works for me Great I was happy for him let me tell you I was tired of getting the spoon fed version of a answer when I wanted to be able to look and something and know why I was using a setting then to be able to check it and verify it works. I am having sensory overload. Now I know why my restart fix was causing a panic. it My EXT usb hard drive. No I no longer get KP but unless I eject it before shut down it sometime hangs my system. It don't do it on restart just on shutdown. I think there is a fix I need to turn on with aseres ABLN setting for usb its not turned on by default. Right now he is not been in the group for 2 months and there just is not many there that really understand his work. Here is what his post starts off with when you use his DSDT It's time for an update. I've put some cool improvements into the new DSDT's. They are now compatible with OS X 10.5, OS X 10.6 and all the rest, like Windows or Linux. Platform can now detect "Darwin" (aka OS X) as OSPM. This detection fixes TMR, RTC and HPET automatically. All other Operating Systems, like Windows or Linux, are seeing the original Gigabyte DSDT. Futhermore the new DSTS fixes: * all warnings and error from the original Gigabyte DSDT * BIOS CMOS corruption under Snow Leopard * USB-Device-Removal-Warning upon wakeup from Sleep for the EHCI ports * UID of the PCI0 device to make the Chameleon GFX & Ethernet auto detection work * missing "built-in" property for the ethernet ports to make Timemachine working (disabled per default) * fixes Audio for mainboards with a Realtek 889A chip (disabled per default) * ICH10R USB device-id patch for all P35 and EP35 mainboards * Powerbutton fix. If enabled in Preferences pushing the Powerbutton puts the computer to sleep All fixes are selectable via a configuration word. This configuration word/variable is called ABLN. It contains a configuration bit for every fix. You only have to toggle the corresponding bit to turn on or off a fix. The config word is a 32bit hexadecimal value. All fixes but ethernet and audio are enabled per default. For Ethernet use Chameleons "EthernetBuilt" autodetection feature. The audio fix is still disabled, because it gives some assertions in the Apple audio driver and increases significantly the boot time (on my system). For more info search for "ABLN" in the DSDT.dsl file or ask. I need to enable the 5th fix but no where does he give a chart or setting an how to turn on or off any of this stuff I would possibly need the 3rd as well When I ask there I get the feeling that it the blind leading the blind I really want to get my sleep working and this issue with my ext USB hard drive. No I think part of the problem with my EXT hard drive is it's showing up as a CD DVD or ipod device not just a EXT hard drive. I figure this out when I was setting my side bar preferences and Under the first tab General you can set this like Hard drive, External Hard drives, Cd's DVD's and Ipods and last connected servers. The check box for Cd's and dvd's is what makes the ext hard drive show up on my desktop not the check box for external hard drive like it should So my thought is that its not un-mounting it during shut down correctly My Ethernet works but I had to use this bonjour fix so I could use my network printer. I really don't want to use that new realtech1000 kext for snow. It don't work it the extra folder and so far I have kept my install 100% Vanilla Now there is something I would like to try that you can add a bios image rom or something for your video card now Here was all I could find on this is from his booter 1.1.9 # ATI and nVidia Video-ROM-Files must be renamed to <vendorid>_<deviceid>.rom and must be put into the Extra folder. vendorid and deviceid as 4-digit hex values without a leading 0x. For instance, a nVidia 9400 GT (55nm) has the vendorid "0x10DE" and the deviceid "0x0641", so the filename must be "10de_0641.rom". To enable nVidia VGA BIOS File Loading use: UseNvidiaROM=Yes in com.apple.Boot.plist. To enable ATI VGA BIOS File Loading use: UseAtiROM=Yes in com.apple.Boot.plist. I would love to know how to set this up but I ask and nobody seems to use it. I can understand why what is he saying. Where do I get this rom from I am using a XFX 4870 1Gb XXX How to find the rom he want put it the Extra folder UseAtiROM=Yes <--- that is easy enough and I need vendor id and device id 1002_9440.rom <--- Ok this should be my id's Where do I get the video card bios rom from? Do I need a program to extract it from my card like some sort of a flashing program for graphics card? Now for me this should let me nuke the modded EVOenable.kext that I have to use for my 4870 Since I am getting this black screen when I return from wake this might fix my sleep Any more help Please I almost got this now
  11. Beerkex'd: Ok I made the new com.apple.boot.Plist no it don't alphabetize any more The odd thing is even thought I still used PCIrootUID=1 I get the message you said "successfully patch your FACP table' I can see in my DSDT it should be 0 I have that part on my DSDT posted above No how should it affect my GraphicEnable and ethernetbuiltin strings?
  12. Ok I am cool with that to give a try but if that is true what order do I order my entry' s I would need a example. could you post your boot plist so i could go off that for order
  13. Evey plist I ever seen was alphabetical is there a order that the strings should load or be listed The error I seen had something to do with audio that would not load but my should and all inputs and outputs work. eveything that was being loaded by chameleon my kext and flags UUID table DMI table, Video injection display setting PCI root PCI, lan , FACP restart fix patched ACPI and them darwin loads gave no error . I found the trouble with the 2 storage drives loading goofy and fix that now. They were both named storage so I eased one of the partitions and named it StorageFX and problem solved mount like a charm.Even if they did have different UUID's like they should. I thought this could have been a leftover problem from before I added my String PCIRootUID=1 because Prior to that had no UUID's for my drives. Some how it seems all good now just the same. So far I am still confused here on should I use 1 or 0 for this board but it seems it loads FACP fine using 1, The guys in X-EFI forum say use 1 and one guy here says use o I removed the OpenHaltRestart kext now and so far no more KP on shut down and restart as well. Before I would get a KP on shut down but not restart without using the kext, with restart fix enabled. So for sometime now I just put the No flag in the string for restart fix and used the kext instead. So I think the restart is working now. Like I said it is loading with out error. Now the one error I do see is on shut down but it don't seem to halt it Unmount of /home Failed (45) Unmount of /net Failed (45) And something like this too ether-detach-inet6 can't detach ipv6 from eno I get no panic calls and the last it says is CPU halted Then it shuts down but a time or 2 it did hang right there with the last comment CPU halted and did not shut down I would like to know how to order my strings if that is a must but every plist editer I have seems to order them all the same, Even the one in Xcode? Thanks a bunch guy I am at lest getting someplace now. I was really stuck I am happy for every bug that dies *LOL*
  14. yes this is AsereBLn DSDT and his booter but now I am confused I was told over in the X-EFI users form to used PCIRootUID 1 now it looks like I should use 0 I just did I quick boot with -V and wait yes and I could see one error but it was still to fast to read. and I was using ) before and now I am using 1 and nothing seems to change I am getting something odd now I have 2 partitions on each drive and every time I reboot the 2nd storage partitions don't mount right but all I have to do i run verify in disk UT and they mount right up and say no problem found. But still the icon shows up greyed out until I run that verify and then it fixes it. Sleep still don't work and my external USB hard drive in showing up as a CD DVD or IPOD instead or a ext hard drive. Anyway here is my Com.Apple.Boot.Plist <key>Default Partition</key> <string>hd(0,2)</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>Graphics Mode</key> <string>1920x1200x32</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> <key>Kernel</key> <string>mach_kernel</string> <key>Kernel Flags</key> <string></string> <key>Legacy Logo</key> <string>no</string> <key>PCIRootUID</key> <string>1</string> <key>RestartFix</key> <string>No</string> <key>Theme</key> <string>Default</string> <key>Timeout</key> <string>4</string> <key>Wait</key> <string>yes</string>
  15. Is this what you mean? Device (PCI0) { Name (_HID, EisaId ("PNP0A03")) Name (_ADR, Zero) Method (_UID, 0, NotSerialized) { If (LEqual (And (ABLN, 0x80000001), 0x80000001)) { Return (Zero) } Else { Return (One) } }