Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Just Joined
  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About HackinHappy

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi All, Great news, audio is finally working (built-in speaker only) thanks to Ovof's AzaliaAudio.kext Check it out here.... http://forum.insanelymac.com/index.php?s=&...st&p=679667 Only LAN to go!!!
  2. Hi all, Same here - Using iAtkos I have working 6720s with all but LAN and Audio. As mentioned by Blacklight, the x3100 are included in the installation but have to be toggled on using Customise. Wi-Fi only works out of the box if you have Celeron Laptop with factory fitted Broadcom card. If you have a Core 2 Duo (as I do) you will have to obtain a genuine HP Broadcom card as any other won't work - HP lock thier BIOS to reject any on genuine cards. You will get a 104 error and the laptop will not boot. Tried ADA patcher using codec dump but no joy there either. Codec dump for AD1981 is posted here. No joy in editing dev & ven IDs in kexts for LAN either So still stuck in the same boat as the rest of you, let's hope the dev guys out there can work their magic! HP_6720s_Codec_dump.txt
  3. Simple Broadcom Wirless Tutorial

    Hi All! Here is what I have worked out so far... I have a Toshiba Tecra A6 which did have an Intel 3945 a/b/g miniPCI-E card. I bought a Broadcom 4311 from eBay and installed it then modified the relevant kexts with vendor IDs. I have even added the vendor ID in to AppleAirport2.kext. All permissions were fixed and kext caches removed etc. The Airport card is recognised and shows up but is unable to find my wireless network. (I have 17" Intel iMac for reference) <key>Broadcom PCI</key> <dict> <key>APMonitorMode</key> <false/> <key>APRoamThresh</key> <integer>-91</integer> <key>CFBundleIdentifier</key> <string>com.apple.driver.AppleAirPortBrcm4311</string> <key>IOClass</key> <string>AirPortPCI_MM</string> <key>IOMatchCategory</key> <string>IODefaultMatchCategory</string> <key>IONameMatch</key> <array> <string>pci14e4,4311</string> <string>pci14e4,4312</string> <string>pci14e4,4324</string> </array> <key>IOProviderClass</key> <string>IOPCIDevice</string> </dict> The strange thing is this - the NetworkInterfaces.plist shows it as AirPortPCI_MM and not AirPort_Brcm43xx. Is this the big clue? If so how do I get it to use the Broadcom driver? I have tried changing IOClass from AirPortPCI_MM to AirPort_Brcm43xx as it is in my iMac but then card is not recognized at all. <dict> <key>BSD Name</key> <string>en1</string> <key>IOBuiltin</key> <false/> <key>IOInterfaceType</key> <integer>6</integer> <key>IOInterfaceUnit</key> <integer>1</integer> <key>IOLocation</key> <string></string> <key>IOMACAddress</key> <data> ABbPnSjd </data> <key>IOPathMatch</key> <string>IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/RP02@1C,1/IOPCI2PCIBridge/PXS2@0/AirPortPCI_MM/IOEthernetInterface</string> </dict> The wireless light does not light despite the switch on the laptop being set to on and there are no BIOS options relating to WLAN. I am getting close to binning OSx86 on this machine as I can't work without wi-fi. It is such a disappointment as my last laptop (Dell Inspiron 6400) worked flawlessly except for Sigmatel 9220 HD audio and the black screen wake from sleep problem. This Tecra sleeps perfectly and everything else works great - just wireless. Does anybody have any ideas? I'm running 10.4.6 and have attached a few bits to help.