Jump to content

_Z3r0_

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About _Z3r0_

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. OK, I managed to make it work under 10.7 (fresh install) After some investigation, the kext seems to be loaded at startup, but maybe it can't detect hardware, or something like that. I unloaded, and reloaded it manually and tada! it works! I don't know if I'll need to do this again at next startup. You guys can try this in the mean time. EDIT: Works like a charm, no need to do anything.
  2. Hey! Again, big thanks for your great kext! I'm currently working on my Lion install, and apparently the kext don't load. I'm not very sure but the bluetooth don't work. Do you plan to compile it for 10.7?
  3. For me it works perfectly under SL 10.6.7 64bit (Toshiba Satellite X200-20F) . Try to verify the kernel didn't switch from 32 to 64 mode after updating.
  4. internal card reader

    Are these kext avaliable for Snow Leo 64-bits?
  5. Big Thx for the 64bit kext! Not tested yet because Snow Loe not installed, but I were afraid of loosing my bluetooth after update...
  6. Anyone has tested on Snow Leo final?
  7. Need the same driver (or solution ) for a Toshiba X200-20F. My Fn key combinations are not working too Thx!
  8. Incredible! Juste works like a charm on my X200-20F Really very big thanks for your work man, I were looking for that for a long time !!!
  9. Toshiba Built-in Bluetooth Working!

    Hi! Can't get it to work on my X200-20F laptop any idea for this model? However, how do you get the ioreg output?
  10. ALC268 AppleHDA kext

    No, no sound for the moment, I'm working on a kext with this HowTo: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=127227 It's a bit difficult, but i've not tried all the possibilities (even if it takes a lot of time ) Others, Any ideas?
  11. ALC268 AppleHDA kext

    Hello! I have a Toshiba X200, and none of the other solution (like AppleHDA patcher) works for me. The driver made by Comatron provided in iPC make only a "white noise" from Integrated speakers, but no sound at all. Is anybody have made an AppleHDA kext for ALC268 codec? Thanks!
  12. Toshiba X200 - Pas de Son !

    Personne n'a d'idées pour mon problème?
  13. Toshiba X200 - Pas de Son !

    Bon pas d'idée, aidez moi please J'ai essayé AppleHDAPatcher 1.20 de Taruga, avec un Dump crée sous KUbuntu Intrepid Voila mon Dump: Codec: Realtek ALC268 Address: 0 Vendor Id: 0x10ec0268 Subsystem Id: 0x1179ff0a Revision Id: 0x100003 No Modem Function Group found Default PCM: rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 bits [0xe]: 16 20 24 formats [0x1]: PCM Default Amp-In caps: N/A Default Amp-Out caps: N/A GPIO: io=4, o=0, i=0, unsolicited=1, wake=0 IO[0]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0 IO[1]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0 IO[2]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0 IO[3]: enable=0, dir=0, wake=0, sticky=0, data=0 Node 0x02 [Audio Output] wcaps 0x1d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x40, nsteps=0x40, stepsize=0x03, mute=0 Amp-Out vals: [0x28 0x28] Converter: stream=0, channel=0 PCM: rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 bits [0xe]: 16 20 24 formats [0x1]: PCM Node 0x03 [Audio Output] wcaps 0x1d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x40, nsteps=0x40, stepsize=0x03, mute=0 Amp-Out vals: [0x21 0x21] Converter: stream=0, channel=0 PCM: rates [0x560]: 44100 48000 96000 192000 bits [0xe]: 16 20 24 formats [0x1]: PCM Node 0x04 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x05 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x06 [Audio Output] wcaps 0x211: Stereo Digital Converter: stream=0, channel=0 Digital: Digital category: 0x0 PCM: rates [0x5e0]: 44100 48000 88200 96000 192000 bits [0x1e]: 16 20 24 32 formats [0x1]: PCM Node 0x07 [Audio Input] wcaps 0x100111: Stereo Converter: stream=0, channel=0 SDI-Select: 0 PCM: rates [0x160]: 44100 48000 96000 bits [0x6]: 16 20 formats [0x1]: PCM Connection: 1 0x24 Node 0x08 [Audio Input] wcaps 0x100111: Stereo Converter: stream=0, channel=0 SDI-Select: 0 PCM: rates [0x160]: 44100 48000 96000 bits [0x6]: 16 20 formats [0x1]: PCM Connection: 1 0x23 Node 0x09 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0a [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0b [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0c [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0d [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x0e [Audio Mixer] wcaps 0x20010a: Mono Amp-In Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-In vals: [0x00] Connection: 1 0x02 Node 0x0f [Audio Mixer] wcaps 0x20010b: Stereo Amp-In Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-In vals: [0x00 0x00] [0x00 0x00] Connection: 2 0x02 0x1d Node 0x10 [Audio Mixer] wcaps 0x20010b: Stereo Amp-In Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-In vals: [0x00 0x00] [0x00 0x00] [0x80 0x80] Connection: 3 0x03 0x1d 0x02 Node 0x11 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x12 [Pin Complex] wcaps 0x400001: Stereo Pincap 0x0820: IN Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black DefAssociation = 0xf, Sequence = 0x0 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 0x00: Node 0x13 [Pin Complex] wcaps 0x400001: Stereo Pincap 0x0820: IN Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black DefAssociation = 0xf, Sequence = 0x0 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 0x00: Node 0x14 [Pin Complex] wcaps 0x40018d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x00 0x00] Pincap 0x081003c: IN OUT HP EAPD Detect EAPD 0x2: EAPD Pin Default 0x99130110: [Fixed] Speaker at Int ATAPI Conn = ATAPI, Color = Unknown DefAssociation = 0x1, Sequence = 0x0 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 0x40: OUT Unsolicited: tag=00, enabled=0 Connection: 1 0x0f Node 0x15 [Pin Complex] wcaps 0x40018d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x00 0x00] Pincap 0x081003c: IN OUT HP EAPD Detect EAPD 0x2: EAPD Pin Default 0x0221101f: [Jack] HP Out at Ext Front Conn = 1/8, Color = Black DefAssociation = 0x1, Sequence = 0xf Pin-ctls: 0xc0: OUT HP Unsolicited: tag=04, enabled=1 Connection: 1 0x10 Node 0x16 [Pin Complex] wcaps 0x40010c: Mono Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x80] Pincap 0x0810: OUT Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black DefAssociation = 0xf, Sequence = 0x0 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 0x00: Connection: 1 0x0e Node 0x17 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x18 [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x02, stepsize=0x4f, mute=0 Amp-In vals: [0x00 0x00] Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x80 0x80] Pincap 0x083734: IN OUT Detect Vref caps: HIZ 50 GRD 80 100 Pin Default 0x02a11830: [Jack] Mic at Ext Front Conn = 1/8, Color = Black DefAssociation = 0x3, Sequence = 0x0 Pin-ctls: 0x24: IN VREF_80 Unsolicited: tag=00, enabled=0 Connection: 1 0x02 Node 0x19 [Pin Complex] wcaps 0x40008b: Stereo Amp-In Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x02, stepsize=0x4f, mute=0 Amp-In vals: [0x00 0x00] Pincap 0x083724: IN Detect Vref caps: HIZ 50 GRD 80 100 Pin Default 0x99a30931: [Fixed] Mic at Int ATAPI Conn = ATAPI, Color = Unknown DefAssociation = 0x3, Sequence = 0x1 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 0x24: IN VREF_80 Unsolicited: tag=00, enabled=0 Node 0x1a [Pin Complex] wcaps 0x40018f: Stereo Amp-In Amp-Out Amp-In caps: ofs=0x00, nsteps=0x02, stepsize=0x4f, mute=0 Amp-In vals: [0x00 0x00] Amp-Out caps: ofs=0x00, nsteps=0x00, stepsize=0x00, mute=1 Amp-Out vals: [0x80 0x80] Pincap 0x083734: IN OUT Detect Vref caps: HIZ 50 GRD 80 100 Pin Default 0x0281103e: [Jack] Line In at Ext Front Conn = 1/8, Color = Black DefAssociation = 0x3, Sequence = 0xe Pin-ctls: 0x24: IN VREF_80 Unsolicited: tag=00, enabled=0 Connection: 1 0x02 Node 0x1b [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x1c [Pin Complex] wcaps 0x400001: Stereo Pincap 0x0820: IN Pin Default 0x411111f0: [N/A] Speaker at Ext Rear Conn = 1/8, Color = Black DefAssociation = 0xf, Sequence = 0x0 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 0x20: IN Node 0x1d [Pin Complex] wcaps 0x400000: Mono Pincap 0x0820: IN Pin Default 0x4016852d: [N/A] Speaker at Ext N/A Conn = Digital, Color = Purple DefAssociation = 0x2, Sequence = 0xd Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 0x20: IN Node 0x1e [Pin Complex] wcaps 0x400380: Mono Digital Pincap 0x0810: OUT Pin Default 0x02451120: [Jack] SPDIF Out at Ext Front Conn = Optical, Color = Black DefAssociation = 0x2, Sequence = 0x0 Misc = NO_PRESENCE Pin-ctls: 0x40: OUT Unsolicited: tag=00, enabled=0 Connection: 1 0x06 Node 0x1f [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x20 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00040: Mono Processing caps: benign=0, ncoeff=10 Node 0x21 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x22 [Vendor Defined Widget] wcaps 0xf00000: Mono Node 0x23 [Audio Selector] wcaps 0x30010d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x0b, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=1 Amp-Out vals: [0x01 0x01] Connection: 7 0x18 0x19* 0x1a 0x1c 0x14 0x15 0x12 Node 0x24 [Audio Selector] wcaps 0x30010d: Stereo Amp-Out Amp-Out caps: ofs=0x0b, nsteps=0x1f, stepsize=0x05, mute=1 Amp-Out vals: [0x01 0x01] Connection: 7 0x18 0x19* 0x1a 0x1c 0x14 0x15 0x13 Et voila le rendu du patcher: AppleHDA Patcher - 2006/2007 by Taruga v1.20 * Patching AppleHDA.kext to 0x10ec0268 Done * Checking AppleHDA for patch Done 0001f4a0 cmpl $0x10ec0885,%eax 0001f4a7 cmpl $0x10ec0268,%eax 00020584 cmpl $0x10ec0885,%eax 0002058b cmpl $0x10ec0268,%eax * Checking for SPDIF Out Detected * Checking for SPDIF In Not Detected * Using the following nodes in pathmap Speaker : * Copying new config to destination Done * Repairing Permissions Done * Deleting Extensions Cache Done ** Done patching - You can reboot now ** Seulement, au reboot, pas d'entrée, pas de sortie, bref pas de son... J'aimerais vraiment rester sous OS X, il ma manque plus que le son, je ne sais plus quoi faire...
  14. Bonjour à tous !!! Je suis nouveau ici, mais j'y ai déjà appris pas mal de choses (et j'espère en apprendre encore plus ^^). Voilà j'expose mon problème: j'essaye de mettre OS X sur mon portable (un Toshiba X200-20F), mais je me bute a quelques problemes: -Pas de bluetooth (je ne m'en suis pas occupé, mais j'y crois pas trop) -Pas de gestion de la luminosité de l'écran -Pas de son!!! Alors pour les 2 premiers problemes c'est juste si quelqu'un a une idée... Je voudrais que ce topic porte sur le problème de son, sachant que j'ai déjà essayé pas mal de drivers sous iATKOS 5 et iPC 10.5.6 Final Mon Codec audio est intégré au chipset intel (centrino) et est un ALC268. la dénomination sous lspci donne: 00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller [8086:284b] (rev 03) Voilà, j'ai essayé de chercher avant de poster ici, mais apparemment je ne suis pas le 1er possesseur de X200 a buter sur un ALC268, bien que plusieurs drivers existent.. Je m'en remet donc à vous Merci!
×