Jump to content

piromanneo

Members
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by piromanneo


  1. Hello I'm having problem with my Catalina (10.15.5) installation, after the command sudo kextcache -i / system does not boot. It hangs on this kernel panic (attached). I have tried using older versions of Open core (05.8,05.9,0.60) same error. Tried -x -f -v boot flags same panic. Tried different versions of kexts same panic. I can boot in recovery mode, so i tried with in terminal kextcache -i /, -u but it gives me errors about StagedExtensions could not be found "because there is no such file... 

    Any tip, debuging, would be appreciated.

    Tried reinstalling, system boots fine until there is cache rebuild.

    Specs 

    Dell XPS 7590
    i7 9750h
    16GB RAM
    1TB ADATA SX8200 m.2 nvme
    1080 non touch panel
    wifi BCM94360NG fenvi card

    Efi is losely based on this repo: (also tried with his files, but same panic)

    https://github.com/gorquan/OC-XPS-7590

    Thank you.

    IMG_1948 copy.jpg

    EFI.zip


  2. Try Clover patches, replace two files

    attachicon.gif01.zip

    Does not work.. But there is progress, apart from last try now mouse is getting power (power light works) but does not work,  usb flash drive don't work no power (light don't light up) tried all ports front and rear. BTW BIOS settings are (BIOS EHCI HAND-OFF ENABLED, Legacy support ENABLED, USB 2.0 enabled and HIGH SPEED mode selected.)


  3. Let me know!

    Good Luck!

    Hi, your folder does not work (same problem as before, graphic is not initialized, only black screen (there is signal on monitor) when login screen should displayed)

    NullCPUPM does not seem to affect boot progress(tried with and w/o), in verbose mode no any special errors, only VoodooHDA takes long time to find ports, and some 20-30 sec wait on this line:"busy timeout[0], (60s), kextd wait(0): "AppleACPICPU " 


  4. Hi, first of all I would like to thank you for your guide. And I’m asking for your help

    Btw Im not total stranger to hackintoshing (ok I must admit dsdt is dark area for me :D… snow leo was my first success) but time flies techniques change and now I’m here…. having problems with Sierra :D 

     

    - App Store download (version 10.12.4) created with terminal command and clover boot loader :D 

     

    Second Im posting my zip with all required files for DSDT edits, because vanilla hack is happy hack :) 

     

    Third, installation was very slow(used my clover folder), has taken whole night to install, but installed (must be because USB ports are reporting as 1.0 (12mb per second max speed reported in system information). 

     

    Forth I'm not able to boot with your post installation clover folder (added in zip) (system takes too long to boot (on ssd) and when login screen would normaly kick in black screen is showed)

     

    Im able to boot with my clover folder (added in zip) (Used on my older hack builds and tweaked per random internet guides) but problems are:

     

    -Usb is bugy (unmount drive when copying, keyboard and mouse stops working) and slow USB 1.0 (usb flash drives reported as 12mbps in system information),

    -Audio not working  didn’t try kexts (on older Mac versions I've used HDA enabler kext and packed AppleHDA.kext installed in S/L/E I think dsdt patch would be better :) )

    - restart works (I think shutdown too)

    - goes to sleep OK, but wakes up to black screen (loud fans) with flashing line. No response needs restart.

    - GPU (detected as AMD Radeon HD 7xxx 2048 MB not sure about HW acc)

    -CPU ok

    - RAM ok

    - disks I think ok

    - ethernet ok

    - apple wifi ok

     

    Will configure serial and UUID and system ID at end (for iMessage etc… not needed for now)

     

     

    BTW also just for sake of it, I’m adding my old dsdt file I’ve created-patched long time ago it worked with older OSX versions… if it can help you in some way if you are willing to create new one, or at least help me.

     

    I did used that old DSDT on Sierra install first try result: waiting for root device (many usb errors and warnings). So I’ve used my clover folder without dsdt, and it installed with symptoms described above. 

     

     

     

    System info:

     

    MB: Asus p5w dh deluxe (bios 3002)

    DISK: OSX is on ssd 250 gb, some other disks connected (I think they work :D )

    CPU: Intel core 2 duo e8400 stock speed

    RAM: 6 GB 800mhz ram (2+2GB+1+1GB sticks)

    GPU: AMD R9 270X (should work OBB. on my clover folder works (not sure about HW acc) detected as - AMD Radeon HD 7xxx 2048 MB, on your clover folder boots to blank black screen, signal is on monitor)

    WIFI BT combo: Apple original card (works OBB) with right smbios (Broadcom BCM94331CD WiFi Bluetooth Card)

    Second WIFI on mb (Realtek something can be disabled not supported not needed)

    LAN: Marvell 88E8053 Gigabit LAN (works OBB)

    Sound chip: ALC882M (don’t work)

     

     

    Thank you in advance


  5. OK - I'll see if I can help things along this coming w/e. It will help if you can boot into a Linux liveCD, running firmware 3002, and extract a completely clean DSDT.

    Here you go clean linux dsdt

     

    thanks for helping me :)

     

    EDIT:

     

    Used LINUX dsdt patched it with:

     

    got orange icons same usb problems and existing fan, power management problems NO CHANGES

     

    however i got 328kb Config Disk Media in disk utility, and warning at startup, that this disk can not be initiated... strange (googled it, must be something related to sata problems)  :)

     

    EDIT2:

     

     
    Btw my fan problems are gone, because there is buggy LPCSensors.kext in FakeSMC that causes fans to stop working under OS X, now fans spin normal but as expected their speed is not monitored, I've also lost voltage values. But at least they spin :)
     
    into method label DTGP remove_entry;
    into definitionblock code_regex . insert
    begin
    Method (DTGP, 5, NotSerialized)\n
    {\n
        If (LEqual (Arg0, Buffer (0x10)\n
                {\n
                    /* 0000 */    0xC6, 0xB7, 0xB5, 0xA0, 0x18, 0x13, 0x1C, 0x44, \n
                    /* 0008 */    0xB0, 0xC9, 0xFE, 0x69, 0x5E, 0xAF, 0x94, 0x9B\n
                }))\n
        {\n
            If (LEqual (Arg1, One))\n
            {\n
                If (LEqual (Arg2, Zero))\n
                {\n
                    Store (Buffer (One)\n
                        {\n
                            0x03\n
                        }, Arg4)\n
                    Return (One)\n
                }\n
                If (LEqual (Arg2, One))\n
                {\n
                    Return (One)\n
                }\n
            }\n
        }\n
        Store (Buffer (One)\n
            {\n
                0x00\n
            }, Arg4)\n
        Return (Zero)\n
    }
    end;
    into method label FGET code_regex Return\s\(Zero\) remove_matched;
    into method label FGET insert
    begin
    Return (Zero)
    end;
    into device label PWRB code_regex (Name\s\()_HID(\,\sEisaId\s\(\"PNP0C0C\"\)\)) replace_matched begin %1_CID%2 end;
    into device name_hid PNP0000 code_regex IRQNoFlags\s\(\)\n\s+\{(\d+)\} remove_matched;
    into device name_hid PNP0100 code_regex IRQNoFlags\s\(\)\n\s+\{(\d+)\} remove_matched;
    into device name_hid PNP0B00 code_regex IRQNoFlags\s\(\)\n\s+\{(\d+)\} remove_matched;
    into device name_hid PNP0103 code_regex_not IRQNoFlags code_regex Name\s\(([^,]+),\sResourceTemplate\s\(\)\n\s+\{((?:.|\n)*)\}\) replace_matched
    begin
    Name (%1, ResourceTemplate ()\n
                        {\n
                            IRQNoFlags ()\n
                                {0}\n
                            IRQNoFlags ()\n
                                {8}\n
    %2
    })
    end;
    into method label _DSM parent_adr 0x001F0000 remove_entry;
    into device name_adr 0x001F0000 insert
    begin
    Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n
    {\n
        Store (Package (0x02)\n
            {\n
                "device-id", \n
                Buffer (0x04)\n
                {\n
                    0xB9, 0x27, 0x00, 0x00\n
                }\n
            }, Local0)\n
        DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))\n
        Return (Local0)\n
    }
    end;
    into_all all code_regex (Acquire\s\(MUTE,\s0x)....\)
    replace_matched
    begin
    %1FFFF)
    end;
    into method label OCOP code_regex Return\s\(Zero\) remove_matched;
    into method label OCOP insert
    begin
    Return (Zero)
    end;
    into device label SPKR remove_entry;
    into device label FDC remove_entry;
    into device label FDC0 remove_entry;
    into device label LPT1 remove_entry;
    into device label LPTE remove_entry;
    into device label LPT remove_entry;
    into device label ECP1 remove_entry;
    into device label MEM remove_entry;
    into device label ^^RMEM remove_entry;
    into method label PROC code_regex Return\s\(Zero\) remove_matched;
    into method label PROC insert
    begin
    Return (Zero)
    end;
    into device name_adr 0x001F0003 parent_label PCI0 remove_entry;
    into device label PCI0 insert
    begin
    Device (SBUS)\n
    {\n
        Name (_ADR, 0x001F0003)\n
        Device (BUS0)\n
        {\n
            Name (_CID, "smbus")\n
            Name (_ADR, Zero)\n
            Device (DVL0)\n
            {\n
                Name (_ADR, 0x57)\n
                Name (_CID, "diagsvault")\n
            }\n
        }\n
        Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n
        {\n
            Store (Package (0x02)\n
                {\n
                    "device-id", \n
                    Buffer (0x04)\n
                    {\n
                        0x30, 0x3A, 0x00, 0x00\n
                    }\n
                }, Local0)\n
            DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))\n
            Return (Local0)\n
        }\n
    }
    end;
    into method label _PTS code_regex_not If\s\(LEqual\s\(Arg0,\s0x05\)\) code_regex ^((?:.|\n)*)$ replace_matched
    begin
            If (LEqual (Arg0, 0x05)) {}\n
            Else\n
            {\n
    %1
            }
    end;
    into method label TGET code_regex Return\s\(Zero\) remove_matched;
    into method label TGET insert
    begin
    Return (Zero)
    end;
    into method label VGET code_regex Return\s\(Zero\) remove_matched;
    into method label VGET insert
    begin
    Return (Zero)
    end;
    into_all all code_regex _T_0 replaceall_matched begin T_0 end;
    into_all all code_regex _T_1 replaceall_matched begin T_1 end;
    into device name_adr 0x001B0000 parent_label PCI0 remove_entry;
    into device label PCI0 insert
    begin
    Device (HDEF)\n
    {\n
        Name (_ADR, 0x001B0000)\n
        Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n
        {\n
            Store (Package (0x04)\n
                {\n
                    "layout-id", \n
                    Buffer (0x04)\n
                    {\n
                        0x0C, 0x00, 0x00, 0x00\n
                    }, \n
                    "PinConfigurations", \n
                    Buffer (Zero) {}\n
                }, Local0)\n
            DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))\n
            Return (Local0)\n
        }\n
    }
    end;
    into method label _DSM parent_adr 0x001D0007 remove_entry;
    into device name_adr 0x001D0007 insert
    begin
    Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n
    {\n
    Store (Package (0x04)\n
    {\n
    "AAPL,clock-id",\n
    Buffer (One)\n
    {\n
    0x01\n
    },\n
    "device_type",\n
    Buffer (0x05)\n
    {\n
    "EHCI"\n
    }\n
    }, Local0)\n
    DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))\n
    Return (Local0)\n
    }
    end;
    into method label _DSM parent_adr 0x001A0007 remove_entry;
    into device name_adr 0x001A0007 insert
    begin
    Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n
    {\n
    Store (Package (0x04)\n
    {\n
    "AAPL,clock-id",\n
    Buffer (One)\n
    {\n
    0x02\n
    },\n
    "device_type",\n
    Buffer (0x05)\n
    {\n
    "EHCI"\n
    }\n
    }, Local0)\n
    DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))\n
    Return (Local0)\n
    }
    end
    

    linux dsdt.zip


  6. For ALC882 sound, this post might be helpful

     

    http://www.insanelymac.com/forum/topic/68453-asus-p5w-dh-deluxe-thread-for-105x-leo-109x-mavericks/page-74?do=findComment&comment=2055183

     

    I do not have working sleep in Yosemite (have a watercooling setup, so don't want sleep)

     

    Your other issue sounds more like a hardware issue then anything obviously DSDT-related: which version of this now-elderly motherboard do you have? (1.04 is I think the last), are you running CPU or RAM overclocked, and exactly which make/model PSU are you using?

    Thanks for ALC (I've forgot to mention that with Apple HDA and HDA enabler sound works, but i think that your link will be better solution)

     

    Board is 1.03G and not overlocked, under windows I have no problems with fans or sleep. Under windows stress tests for graphic and cpu completed 48h without errors, PSU is LC power 560W (voltages from bios = 3.280 (3.3), 5.790 (5), 12.640 (12) 

     

    btw

     

    I've even tried bios reflash (3001, 3002) and than made new dsdt NO difference in first two problems.


  7. Hi guys !

     

    I'm writing in hope, that somebody can help me with my problem.

     

    1.My problem is that hack goes to sleep ok, but it does not wake up from sleep (i think cpu halted). I tried different usb ports, and wake up from power button, but always is the same. 

     

    2.Next problem is that when OS X is booting all fans in case stop (look like something cuts their voltage every second, because is seen in fan led that voltage is lowered in steps, until they stop because voltage is too low). So temperatures are very dangerously high when hack is under load. Tried bios setting (AI quiet on, off -manual fan control (silent, optimised, performance) NO difference. 

     

    (Audio not working in all methods, reset and shutdown works in all methods ootb)

     

    Firstly I tried booting it from unibest usb without any files loaded on system (vanilla), and graphic card, ethernet, wireless, bluetooth all that works ootb, also my ram and cpu are recognised correctly, even I have 3 steps in cpu frequency (c states),   usb ports are tricky (sometimes they work) and disks are orange (as external)  AND problems mentioned in first two paragraphs remain.

     

    Next I made clean reinstall, installed clover boot loader (my favourite) and a custom dsdt-( patched it with some old patches pack for its motherboard (p5w dh deluxe), and fixed all errors, but some warning and optimisations remained. USB problems were gone and AHCI drives were recognised as internal, BUT first two problems remained.

     

    Then I tried some different user dsdts from other builds around the interwebz but same motherboard (no fix for first two problems) (not good idea I know :D)

     

    Next i used my other dsdt, from mavericks. In 10.9 there were no problems everything was working, but they changed something in 10.10 AND first two problems remained.

     

    Currently I'm running hack (again clean) with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] easy mode (all those cpu management kexts loaded) and first two problems remain.

     

    I've read allot about dsdt editing, but all those guides are based on newer builds, or are made for easy applying (.txt patches from repos), and i could not find the any in deep guide (what is what, what to write, what to delete, replace...) to make user dsdt from scratch (no those .txt patches), also I'm not a programer so all those lines of code make me crazy, and i could not fix anything.  :D

     

    So if somebody is wiling to help here i've attached oem dsdt, Io registry dump, boot log.

    THANK YOU

     

    SPECS:

    Intel c2d e8400 (3.0mhz)

    ram 6gb 800mhz

    gpu Ati 4870 512vram (works ootb,)

    Audio ALC 882 (not working)

    Marvell Yukon ethernet (works ootb)

    Broadcom Apple wifi bluetooth (works ootb)

    Realtek motherboard buildin Wifi ( not working no problem because i don't use it)

    Motherboard ASUS p5w dh deluxe 3002 stock bios 

    (bios setting from this guide " http://hamac.pl/topic/985-asus-p5w-dh-deluxe-instalacja-snow-leoparda-od-a-do-z/ ")

    All sata is connected on Intel ahci

    piromanneo.zip


  8. Hello I’m having problems with native Apple Wi-Fi card Broadcom BCM94331CD, installed into my hackintosh.. Everything is working out of box (wifi and bluetooth) no sleep and wake problems… 

    Only problem is that i have no location in maps, and other location service based programs. I’ve enabled location in privacy

    Do you guys have any tips why location is not working… 

    Thank you.

    intel c2d e8400 
    5gb ram
    asus p5whdeluxe
    clover vanilla install (custom dsdt, only audio kext)
    HD4870
    10.10 Yosemite


  9. Can you please upload the EvOenabler.kext here so that other users can use them or let them know how to modify that kext.

     

    Also did you put that kext in the Extra > Extension folder while installing snow leopard ?

     

     

    its already modified i used http://www.kexts.com/view/160-modified_evo...for_4870hd.html

    graphic card is working also when installing i got welcome video played :|

    yes i put them in E/E :(

     

    i updated normaly 10.6.3

     

    tnx again Robert


  10. hey i fixed (ACPI_SMC_PlatformPlugin::start – waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out)

     

    i used fakesmc 2.5 netkas

    i enabled acpi 2.0 in bios

    i used modified EvOenabler for 4870

     

    it work 24hrs stable now

     

    Thank you Robert for a time and guide

     

    my HW:

     

    intel c2d e8400 stock

    p5q pro modded bios by juzzi (not old)

    shappire radeon 4870 512mb

×