Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About nokem

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. urgent help neeeededddddddddddd

    I believe you need a appleNforceATA.kext driver. you need to put that in your installation CD somehow. Try -v cpus=1 maxmem=2048 busratio=20 see what happened.
  2. i have had problem going from 9.5 and higher. Parrallels crashes. And kp at startup, but i have always be able to get in the desktop by using cpus=1, than you can reinstall or whatever you have to fixed. hopefully this helps
  3. Mac OS X crash on startup

    I have bfg 680I installed using IATKOS last version (10.5.7) and ran into few problems, first, i cannot even installed wihout having to plug in an IDE drive. Some how, I need that just to get to the installed part. When i get to the installed part, i see my hard drive, it is that 1T seagate, the same one as you have. picked up from best buy. when the installation going through like 10 percent, i crashed every time. I tried differnt settings in bios, still doing that. finally, the last thing i did was, i dont know if this one make a different or not, i turn off VT, all the options in CPU advance settings. I boot up the cdrom, press f8 f8 twice to get to prompt, i type cpus=1 maxmem=2048, this time, no crash at all. works everytimes. it finished installed, boot up to the leopard fine. I have bfg 8800gtx video graphic card with 768mem, to get it working just goto efistudio, and add string, choose your card, ad to com.apple.boot.plist file, and now, i have quartz extreme, than i goto osx86 tool and turn enable quatzGL. i update it to 10.5.8 combo update, and first boot, it reboot itself, second boot, everything works fine. now, internet lanforce, graphic, and test all usb works. including sony sr12, detect right of way. I have no problem with IATKOS at all. Probibly, in my opionion, is the best. I also have that running on my sony viaos aw125j with external monitor, very very fast. both system are very fast. i mainly use to edit my avchd file, from the camera. the system is very tight. I also try with IPC, 10.5.6 ppf6, and i installed fine also, but still need that extra ide drive. the problem with ipc, i cant update, it totally messed everything up. and i dont have to type cpus=1 maxmem=2048, it installed very fast. but took forever just to get to the installation part. IATKOS took longer to installed, but boot to the installation menue really fast. IATKOS 10.5.8 now, everythign works greating including final cut studio lastest. I hope this might help you. also, i used NFORCEATA driver for that hard drive on settings. i can install again and again. i have been on it for a week. finally, now got evertyhign figured it out. go for IATKOS package if you can. if you can see your HD and installed and if it is finished, and soemthing wrong, try differetn settings. sorry for my english nok forgot to say, try not to use the nvinject stuffs on first installed. do that after frist. just select, your hard drive driver, maybe network card and sound. leave video stuffs along. that way, you can find out what is the prbolem. everytime i try some inject, i get black screen. so dont do it. nokem