Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About emenelton

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 12/11/1955

Profile Information

  • Gender
  • Location
    Milwaukee WI
  • Interests
    Music Production
  1. I am in a typical place and need help. I have installed 10.12.6 on a X99M 3.1 KILLER with a E5-2673 V4 I do get 42,000 on Geekbench I have done the XCPM Patches but the terminal check returns '0' I have derived the SSDTen.sh , put it in ACPI/patches I did FREQVECTORS but terminal check returned negative, so then I went with PMdrv or NullCPUID. With SPEEDSTEP on I get 2.3ghz and fluctuating with it off I get 2.6ghz and fluctuating Intel Power Meter. The funny thing is for a day on Saturday I had stable 1.2 at idle Speedstep on with 2.6 turbo peaks on the Intel Power app. I then (mistakenly) changed FakeCPUID and biffed everything. I reloaded Bios defaults and never quite recovered but I do get 42,000 on Geekbench with fluctuating ghz on the Intel Power meter. So I'd like to get help getting XCPM going. I think the board might need slightly different Patches than the Asus X99, also the bios does not have a manual CPU Ratio setting. Please help Thank-you
  2. Snow Leopard on Gigabyte Mobos

    ryouitou, Do you have the EG45M-UD2H ? I am running 10.6.8 - Chris
  3. Snow Leopard on Gigabyte Mobos

    I hope someone can chime in. I did solve the checksum error by using the elliotforcerestart kext. It aint pretty but it works. I oc to 3.4 and get a geek bench of 7540 47 degree core on cpu 1 at idle. When I run one of the Logic Demo songs the rest of the cores also go up to 47 degrees, which seems really good. The sleep thing is totally not happening. When I hit sleep the desktop halts for a moment and then I get a usb disconnected wrong warning and the desktop gets sluggishly responsive. Shutdown and restart do work fine however.
  4. Snow Leopard on Gigabyte Mobos

    I am a new poster here and am hoping that some of the nice people here can help me. I have done a couple of builds over the last 2 years. I just installed SL on a eg45m-ud2h following this thread. I have been fairly successful. I have the Q9550 recognized and running at 38C. My network works also. I used one of the latest chameleon's(which generated the DSDT) and Hackboot v6. I am stuck on the checksum error. Any help will be greatly appreciated. Thank-you
  5. eg45m-ud2h

    Posted in error