Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About duomaxw

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I had this problem as well. I fixed it by downloading the realtek driver from psystar's website (under the opensouce section) and placing it in the system folder using DD's script. Not sure if it's a different version or if I somehow got lucky the second time.
  2. Thanks DD, great script. Took a few tries but I got it working pretty well. For anyone trying to get this to work on an EVGA x58 SLI and Geforce 260 I did the following, 1. Installed 10.5 on a separate hard drive. 2. Generated an EFI string for my Geforce 260 using gfx util and aquamac's guide. 3. Installed Chameleon RC3, made partition active 4. Installed Snow Leopard deselecting ALL optional packages. 5. Removed AppleHDA and added VoodooHDA 6. Ran kext installer and set realtek to go into system folder (bonjour wouldn't work otherwise). 7. Added efi string to bootlist and arch=i386 to kernel flags. 8. Booted up snow leopard, updated bootcache, and everything works great! Thanks again DD and good luck everyone!
  3. I've got the same problem on my 10.6 install. I also had the same message using this on 10.5.0 but after upgrading to 10.5.7 the improper OS message went away.
  4. You could skip to snow leopard but there aren't really any good step by step guides for the evga yet. For you it's probably better to do leopard now using this (amazing btw) guide or wait until there is more info on snow leopard. A 4gb usb drive is not large enough. My only other recommendation is to hook your sata drive directly to another mac or hackintosh with an ESATA port.
  5. I'm not sure about the X58 LE - perhaps someone else has experience? I would imagine most of the hardware is the same and thus it should work. The Geforce 260 is going to require a little bit of work outside this guide but there are plenty of other guides on the issue Your best option is to use an external enclosure if you have one, pull the drive from your computer and do the install from your powermac. If that doesn't work then wipe both drives, do the install, then clear the first one and put XP back on it. AHCI is part of the SATA spec. If you install XP and then switch to AHCI it can cause a lot of stability problems. I'm pretty sure you can select it on a drive by drive or controller by controller basis though. So leave XP as normal and make sure the OS X drive is on AHCI. I turned updates off as 10.5.8 broke sound compatibility. In terms of stability though if you stick with 10.5.7 it runs very well. I haven't had a problem yet.
  6. Great guide, everything went pretty smoothly. I saw above that you can dual boot with 2 hard drives using this setup. Is it possible to do so with two partitions? I have the first partition installed with OS X per this guide and the other is an empty fat 32 partition. I could put either XP or Vista on if one is easier than the other.