Jump to content
InsanelyMac Forum

kaedekai

Members
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About kaedekai

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi all, I need some help with getting an working kext for the ALC888ST kext to run on my mobo. ASUS IPIBL-LB ICH9. This is a HP m9450f computer. I have try all the alc888 kext on this forum, and have also use a codec dump from linux via HDAPatcher. But no sound. I don't even see a sound icon on the menu bar. Anyone know of a way to get the sound working? Thanks, Kaede
  2. Hi all, I need some help with getting an working kext for the ALC888ST kext to run on my mobo. ASUS IPIBL-LB ICH9. This is a HP m9450f computer. I have try all the alc888 kext on this forum, and have also use a codec dump from linux via HDAPatcher. But no sound. I don't even see a sound icon on the menu bar. Anyone know of a way to get the sound working? Thanks, Kaede
  3. VoodooHDA

    Hi all, I need some help with get ALC888s/t working. I am on a ASUS IPIBL-LB mobo (Intel ICH9 chipset). I have tried alc888 kext on this forum and nothing seems to work. I have a codec dump from Linux (that works), but then after using HDAPatcher, there is still no sound. The above two cases will not show the sound icon on the menu bar. I have just tried the voodoo precompile 0.2.1 kext, and the 0.2.2 kext and the one provided by Viera. Still sound does not work. However, I get the sound icon on the menu bar. I tried all output method. None have sounds. Interestingly, the screen will flash if I click on the sound pref pane system sound file a couple of time. I then tried the 0.2.2 with pref.pane kext. That one does work. I am able to get sound. However, the output is shown as unknown. But If I go to youTube and watch a video, after a while (time varies, but usually with2-3 mins), the sound will start degrading. I have to restart the computer, to get the sound level back. Any idea? I have been trying to get this sound working for 2 days. but No luck so far. Attach is the voodoo codec dump and my linux codec dump. Please, any help is appreciated.. THanks =) alc888LinuxCodecDump.txt alc888voodooHDACodecDump.txt
  4. Hi all, I am new to OSX86. I am having problem to get sound working. My H/W spec: Gigabyte X48-DS4, Intel9 SATA chipset using ALC889a Intel HD audio Nvidia 9800GTX video card, running an internal SPDIF cable, so I could stream sound thru HDMI. OSX86 IPC 10.5.6 Final using Voodoo 9.5.0 Kernal. I tried the 10.5.6_Fix kext, but still no sound coming out. Can anyone give me some help? Thanks, Kaede
  5. No Sound: ALC889A and eVGA 9800GTX+

    So no one knows how this can be fixed? =(
  6. No Sound: ALC889A and eVGA 9800GTX+

    Hi all, As a newbie in configuring OSX86, I am need help. H/W Spec: Gigabyte X48-DS4, ALC889A and eVGA 9800GTX+ OSX86: IPC 10.5.6 Final I am able to configure the video card using the default Nvidia 9800GTX with EFI string. However, I am not able to get any sound. I am using SPDIF (sounds thru HDMI) I tried using HDA patch by Tarus, with a ALC889a codec dump I googled. The system profiler indicates there is no built-in audio, but then I am able to goto sound preference and select different output. But still no sound (Internal speaker, headphone, Digital out). I tried using the Gigabyte P35 Control Centre. System profiler detectedbuilt-in audio: Intedl HD audio, but still no sound (Internal speaker, headphone, Digital out). Any help would be appreciated. Thanks ...
×