Jump to content

Stuikka

Members
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About Stuikka

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Interests
    Computers, Snowboarding, Music, Technology and so on.
  1. Stuikka

    Higher resolution?

    bump, I really wish someone would know the solution I tried with DisplayConfigX with no success, it shows a black screen after rebooting... Is there any hope for getting this work?
  2. Stuikka

    ATI X1400 QE/CI not working (Kalyway Install)

    Sleep is one of those things I never need so I didn't spend much time looking for how to get it work... :/ It will sleep yes, but won't wake up...
  3. Stuikka

    ATI X1400 QE/CI not working (Kalyway Install)

    Yep Kalyway 10.5.2, I didn't install any video drivers that came with the DVD. Just added my device-id after the install was compleated, so I didn't even touch to /movevideodrivers
  4. Hello, I'm not sure about x1900, but the way I've managed to get other Radeon x1x00 cards to work is simple: 1. Go to /System/Library/Extensions/ATIRadeonx1000.kext/Contents/ 2. Edit Info.plist, find the key where it says "IOPCIMatch", and below that is a list of device id's, add your own into that line. (Example: 0x71451002) 3. Save the file, repair permissions for safety, reboot and pray. It should enable CI/QE according to my own experience, but no resolution change etc, so you must manually enter the resolution into /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist And remember to backup ATIRadeonX1000.kext to make sure you won't have to reinstall if something goes wrong
  5. Stuikka

    Suomenkielisiä OSx86 käyttäjiä?

    Täältä löytyy yksi suomalainen lisää =) Parisen vuotta nyt ollu itelläni OS X alla, ensin vaan testimielessä yhdellä läppärillä, pikkuhiljaa valloittaen tietä ihan käyttöasteelle. Nykyään ei sitten juuri muita löydykkään, yhdessä koneessa linukka jäljellä, sekin dualbootin takana. Tätä foorumia on tullut lueskeltua suhteellisen aktiivisesti siitälähtien kun x86 projektin löysin, vaan nyttenpä vasta päätin alkaa tänne kirjoittelemaankin.
  6. Stuikka

    ATI X1400 QE/CI not working (Kalyway Install)

    Hello! I got a Lenovo T60 also, and CI/QE Enabled. All I had to do was to open ATIRadeonX1000.kext/Contents/Info.plist Find the line where it says "IOPCIMatch", below that is a line where device id's are listed, just add your own there. (0x71451002 for me), then set the resolution to com.apple.Boot.plist, reboot and cross your fingers =) Hope that will work for you too. =)
  7. Stuikka

    Higher resolution?

    Hello, Finally successfully installed JaS 10.5.4 to my HP nw8440; no critical problems detected (It just works !) But I'm unable to get higher resolution... The Gcard inside is ATI FireGL V5200, devid 0x71c5. Max resolution I can get is 1600 x 1200, it would be fine, but nw8440 has a widescreen so the image is slightly blurry etc... So.. Is there any possibility to get a full 1920 x 1200 resolution or even some kind of widescreen res available... I've tried 1680 x 1050 but it is automatically defaulting to 1600 x 1200... (I'm changing resolution via com.apple.Boot.plist, 'cause reschange is not working). Thank you!
  8. Hello, Same problem here, installed kalyway 10.5.2 to my HP 8510w laptop. First of all, I noticed that the installation itself boots up like 10-15minutes, ok, I thought it wouldn't be a permanent problem, but when the installation was finished and I started the system it keeps loading and loading (stays in the gray Apple screen where the circle keeps spinning) and after 10 minutes, it boots up normally. From verbose boot I noticed that the delay seems to be caused by "IOKitWaitQuiet() timed out waiting to write kernel symbols" which causes more and more timeouts with InterfaceNamer etc. So according to "how-to" guides read from here I: Replaced AppleAHCIPort.kext, iTunesPhoneDriver.kext, IOSerialFamily.kext, IOAHCIFamily.kext Removed AppleHWSensor.kext Tried booting with "platform=x86pc" and "platform=acpi" "-f" etc. Disabling/enabling "SATA Native mode" from BIOS Removed all Nvidia drivers from /System/Library/Extensions/ With no success at all, Still booting slow as hell. EDIT: Tried JaS 10.5.4 Client/Server also... No help, it's booting as slow as the Kalyway install, and it didn't recognize my keyboard at all. So installed Kalyway again. Any suggestions?
  9. Stuikka

    NVIDIA Quadro FX 570M on Leopard

    Ok, NVinjectGo 0.2.0 seems to support 570m partially... I'm able to switch resolution from Display options, even got the full 1920x1200, but no CI/QE. Any ideas?
  10. Stuikka

    NVIDIA Quadro FX 570M on Leopard

    Hi, I've a problem with Quadro 570m too. Just got a new laptop (HP 8510w) which uses 570m card (device-id: 0x040c)... I've tried Nvinject with no success at all, I've read somewhere that chipset on 570m is nearly similar than chipset in 8600GT (which is the native macbook pro gfx am I right?) so are there any tweaks to get 570m working? if no drivers, could I change the device-id somehow to match 8600GT or anything? btw. There isn't way to make X recognize it as GeForce is there? AFAIK Quadro is just a geforce with some extras? Thanks first post btw
×