Jump to content

kannu1994

Members
  • Content count

    17
  • Joined

  • Last visited

About kannu1994

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. Hmm that sounds interesting but could it be the GUID Partition Table thats the problem? I mean could my BIOS not like the partition table itself? Because my first partition is an EFI Partition right? disk0s1 this is something that the GUID Partition Table does. Right? I guess I'll try this out when I do an installation again. My system is stable for now, I'm stil using my USB to boot. :/ Yeah I have tried setting my HDD as the first boot option, that was the first thing I did actually when I had this problem..
  2. I followed your instructions, and no dice... I seriously think this has more to do with my hardware than the software.. I mean I don't even get a chance to get to chameleon... Its something else... :/
  3. Acer Revo R3610 - Ethernet Not Working

    I had a lot of issues when I upgraded to Mountain Lion from Snow Leopard.. Maybe try a fresh installation? It can't hurt
  4. take at look a this post, It gives you guys the kexts you need to make trackpads, mice, and keyboards work.
  5. Acer Revo R3610 - Ethernet Not Working

    Do you have a org.chameleon.Boot.plist setup? May I recommend having these? <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> and delete this, it broke Ethernet for me. Your only supposed to have it if you finish troubleshooting all errors and your system boots up without errors. (its only used to make the boot time faster.) <key>Kernel Cache</key> <string>Yes</string>
  6. Hmm I actually erased the HDD coming from a 3 partition system and picked the "zero-out data" option. So I waited till it was all finished and then formatted with just one Mac OS Extended (Journaled) File System and GUID Partition Table... So it would kinda be hard for this "phantom partition" to exist but lets say it does. How would I go about removing it? A Live CD running GParted perhaps? Which option would I pick? The "phantom partition" kinda doesn't make sense especially because isn't really visible.. I mean check the pictures I attached below. Shouldn't there be a hint there? Theres only one other partition here which is "EFI" and isn't that supposed to exist? My boot partition sits as disk0s2 "Macintosh HD" before that there is an "EFI" partition which sits at disk0s1. The "GUID_Partition_system" it self shows up as disk0. So I'm kinda lost... I mean the machine boots up pretty fast even with the USB, I edited the Boot Partition as default and set up a 1 sec timeout but its just annoying.. (Only things is I can't boot with KernelCache = Yes, it breaks Ethernet and probably some other things) I've also attached the filesystem of the USB just as a comparison and I'm hard pressed to find the difference.. :/ (I've Partition the USB as a Boot USB and a Normal use USB. The Boot Partition contains chameleon, my required kexts, SMBIOS, DSDT, and some themes.) Please let me know if you need anymore info, Thanks for this reply!
  7. Unfortunately there is no AHCI option available in my BIOS. However it is selected by default! I can infer this because my chipset supports AHCI, not to mention that this laptop came with Vista installed which also supports AHCI. Some MacBook Pros also use this same chipset. I attached pics of my Sata Controller's info, the app that you linked to, and my extra folder. Thanks!! I know that this behaviour is odd and I thought that too but then I went through all other methods of booting. For some reason I can't even get to the bootloader if I try to boot directly from my HDD. Btw like the OP says theres nothing else on the HDD just Mountain Lion installed on a GUID Partition Table and a single Mac OS Extended (Journaled) Filesystem. Thanks for the help anyways!
  8. Unfortunately I gotta say that wasn't it. I had already selected my only HDD as the first option to boot from.. Thanks!
  9. Just finished trying what you said and the same problem. I'll attach the picture of the error. Just as an experiment when I install Mountain Lion should I try to use a MBR partition instead of the GUID Partition table? I mean my BIOS can boot from GUID (the installer usb is formatted that way) but maybe it just needs a HDD with MBR instead of GUID? Thanks
  10. Hey, I just finished installing Mountain Lion on my HP Dv9838ca except I'm having issues booting using my HDD. I can boot using the bootloader that was installed on the USB that I used to install the OS but not directly from the HDD. I started this thread: http://www.insanelym...howtopic=282272 to provide more detail as to what I did. Thanks for any help!
  11. Thanks for the help! I followed the guide you linked to and finished my installation perfectly! Except I ran into the same error again.. I made a new thread for it here: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=282272 Can you close/delete this one please thanks!
  12. Hey guys, I've actually had Snow Leopard on my HP Dv9838ca for a while even then I had the same issue but I ignored it but now I want to fix it. I'm looking to fix this error because I installed 10.8.1 and now I only have Mountain Lion on this HDD and nothing else. No other partitions or operating systems installed on the HDD I'm trying to boot from. Just plain Mountain Lion I have a HP DV9838ca. The HDD I'm using is a Toshiba MK2546GSX. I've already tried this fix but it didn't work. Heres what I did to install Mountain Lion: Bought the Mountain Lion app Made the USB installer using instructions from this thread Formatted my HDD using Disk Utility to a GUID Partition table and the Mac OS Extended (Journaled) filesystem. Finished installing Restarted, booted into the installer as instructed, copied FakeSMC.kext and NullCPUPowerManagement.kext to my HDD Booted to my Mountain Lion HDD Finished the basic Setup Ran Kext Utility and installed the following kexts because they fix a lot of issues on my system. VoodooHDA 0.2.1 AHCI_3rdParty_SATA.kext AppleACPIPS2Nub.kext - needed this particularly to fix the trackpad. ApplePS2Controller.kext - needed this particularly to fix the trackpad. ElliottForceLegacyRTC.kext EvOreboot.kext JMicron36xATA.kext At last installed the Chameleon from the package I got in the OP Rebooted and got the "Operating System Not Found" error again I can boot into OS X just fine using the install USB but I don't wanna keep on doing that because its just annoying :/ Thanks for any help.
  13. EDIT: Sorry guys I just read why InsanelyMac doesn't support Tonymac. This makes much more sense now thanks lol, I'll post again once I follow tutorials from these Forums!
  14. Sorry i didn't understand that... :/
  15. Hey guys, I've actually had this problem for a while but I was ignoring the problem that I had. I originally used 10.6.8 for a very long time and it worked fine but I needed to use an iB00t USB I built to boot into Snow Leopard because even after trying to install Chimera using MultiBea5t I would get the "Operating System Not Found" error. I ignored this for all this time but now I'm looking to fix this as I installed 10.8.1 because now I only have Mac OS X on this HDD and nothing else. No other partitions or operating systems installed on the HDD I'm trying to boot from. I have a HP DV9838ca. The HDD I'm using is a Toshiba MK2546GSX. I've already tried this fix but it didn't work. Heres what I did to install Mountain Lion: Bought the Mountain Lion app Made the USB installer using UniBea5t - Mountain Lion (picked Laptop Support in the options) Formatted my HDD using Disk Utility to a GUID Partition table and the Mac OS Extended (Journaled) filesystem. Finished installing Restarted, booted into the setup window using the Unibea5t USB. Finished the basic Setup Ran Multibea5t 5.0.2 The options I picked were, "[url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] Installation", "VoodooHDA 0.2.1", FakeSMC Plugin "Motherboard Plugins" "(Nvidia GeForce Plugin)", and "PS/2 Keyboard/Mice and Trackpads" Rebooted and got the "Operating System Not Found" error again I can boot into OS X just fine using the Unibea5t USB. Almost everything works on the laptop except the webcam and sleep. Thanks for any help.
×