Jump to content

jc84

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About jc84

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Contact Methods

  • Website URL
    http://jc84.com
  • ICQ
    38869627

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Australia
  1. Last Updated 2016-June-20 OSX 10.11.5 This is what i have done so far to get my SP3 i5 256 working. Booting from SSD in USB3 Case as I am testing I do not want to mess with my Internal SP3 SSD. The build in not perfect but works. still early days. chat with us and share https://gitter.im/julianjc84/jc84_SP3_hookups Updates Notes I require the use of USBInjectAll.kext to fix the USBports for USB wifi adapter. Seems to only effect me with USB booting. OS,s installed on internal SSD seem to not have usb issue. Issues: minor video artifacts once system is booted below menu bar. No Battery What work and work great Intel 4400HD QI QE, Accelerated Video SDcard Reader Front Camera Rear Camera Trim Support Sound build in. Touch, Single input http://monstersoft.com/sp3/VoodooI2C.kext.5ms.zip do not use DSDT Surface Pro 4 Touch Cover, Single Input Tools Clover - Clover_v2.3k_r3424 Clover Configuration .plist .kext used Touch - Single Input User Environment Battery Fixes - incomplete, HELP
  2. Yes, I have installed 10.11 on two machine X58A-UD5 with GTX480 and SurfacePro 3 Both with Clover. I built the installer with this method http://www.insanelymac.com/forum/topic/307003-clover-os-x-el-capitan-usb/page-1 and used ROBASEFR dstd.aml a few posts up. Audio is great. should have updated to this ages ago.
  3. HandOff: I just tested it out then. When you have say Keynote file open on hackmac and iphone6 you make changes one one they reflect on the other device. Okay it not as fast as how apple demo it but works. takes about 30-45seconds to upload to iCloud and sync back. It just reqirues devices being able to connect to icloud. Continuity: I can not use imessage/messages. I could not login on 10.9.5 either my account has been locked it seems when you use on hackmac and change serial a few times... it used to work back in the day. EDIT: I Read you need to be on wifi and both devices need Bluetooth 4.0 (HCI Version: 0x6) - Seems it does not work for me yet. and even users with legit macs does not seem to work. Lots of guides about turning on and off facetime/messages on ipads/iphones etc.
  4. Just installed system with a combination of the latest two build version 8.5.1/8.5.2 They worked great. A issue i encountered was when I run : 4) Enable/disable TRIM support for third-party SSDs (TRIM has been enabled for all supported SSDs. A reboot is required.) The script rebuilds the KernelCache and Rebuilding system mkext cache.. When you restart machine it kernel panics. Have to add the boot flag -f ignore caches and even if i re-build with 4) Boot cache updater K) Kernelcache boot - build kernelcache (no kexts in /Extra) i still get the same kernel panic. One note of feedback is when we use the 1) OS X installer, 1) Boot Disk Unless you are on the website and read the guide notes you do not know to add the kernel. and you end up finding out when you try and boot. Maybe a note can be written in the header of Boot Disk Creator or it can check and prompt a warning when you do not have the kernel out the folder ready to install? Awesome script works great Thankyou EDIT: Fixed my kernel boot panics with kext-dev-mode=1 (yay fast booting) I could not get audio working with supplied kext. However my old AppleHDA.kext and HDAEnabler1.kext from 10.9.5 are working great in Yosemite 10.10.
  5. Just updated via app store to 10.8.5 from 10.8.4 Installed - Rebooted, lost audio. Rebuilt caches and kext from 10.8.4. still missing audio. However: network, appstore, facetime, imessages all work. Early stages still don't notice anything 'different' Update 1 -- i updated FakeSMC.kext v8.1685 with http://www.insanelymac.com/forum/files/file/107-fakesmc-w-haswell-cpu-sensor-for-1089/ There is two versions on this page. I am using v8.1685 (589k) This one works and I get heap of sensor stats now. Update 2 -- After removing removing the npci=0x3000 from org.chameleon.Boot.plist (however I can't see full boot log now) and adding AppleHDA and HDAEnabler1 kexts. Audio now works 10.8.5 IOAHCIBlockStorageInjector.kext > Extra JMicron36xeSATA.kext > Extra AppleHDA.kext > System from http://www.insanelymac.com/forum/files/file/131-realtek-alc885-applehda-audio/ HDAEnabler1.kext > System from https://github.com/toleda/audio_kext_enabler IONetworkingFamily.kext > Extra AppleRTC.kext > Extra FakeSMC.kext > Extra NullCPUPowerManagement.kext > Extra
  6. Just updated to 10.8.4 it works for me. I did it they bad way... Via Appstore. machine restarted ok. Then rebuit cache with script and everything seems fine.
  7. Installed 10.8.3, Used appstore to download. Then navigated to Library:updates:OSXUpd10.8.3.pkg Ran it manually. rebuilt cache with DD script. and its working as per normal.
  8. Hey guys, With messages.app stopping around December 14-18th. Like you I tried the Clover_v2_rL1000 bootloader. with the #### support method ##### Installed Clover_v2_rL1000.pkg onto USB stick. and named it CLOVERUSB copied /Extra/DSDT.aml to CLOVERUSB/EFI/ACPI/patched/DSDT.aml copied /Extra/_Kexts_For_Extra/allthekextthatiuse to CLOVERUSB/EFI/kext/10.8/allthekextthatiuse that include. AppleRTC.kext FakeSMC.kext IOAHCIBlockStorageInjector.kext IONetworkingFamily.kext JMicron36xeSATA.kext NullCPUPowerManagement.kext _Kexts_For_System ALC885_889a.kext AppleHDA.kext HDAEnabler.kext edited CLOVERUSB/EFI/config.plis -- to reflect the requirements of my system to boot. As I have aGTX480 i need boot-args -v npci=0x3000 and added the RtVariables 17didget serial. As per tonymac tutorial to re-activate messages.app changed bios to boot from USB. booted with CLOVERUSB activated messages.app and sent a few messages. Shutdown removed USB stick. changed bios settings to boot from HDD with chameleon. re-tested messages.app. Works great! Seems CLOVER is pretty cool. and kept chameleon untouched. Update, better solution.
  9. PCI configuration begin can be corrected two ways. Changing the first boot video device under bios to match the slot the video card is on. Or add the boot flag npci=0x2000
  10. FaceTime + Messages Beta did not for me until i updated my boot loader to Chameleon v2.1svn r1822 bootloader installed.
  11. I used to have same issue with the Fermi graphics cards GTX480. The solution I use is no graphic EFI strings. Only add npci=0x2000 to the org.chameleon.Boot.plist under kernel flags. mine is like. <key>Kernel Flags</key> <string>-v npci=0x2000 arch=i386</string> Maybe this is not the best solution however everything works for me.. and the [PCI Configuration Begin] went away.
  12. Are we talking about booting from a RAID 0 drive? As I am successfully running 10.7.2 with full iCloud support and a RAID 0; However it is NOT a Raid 0 Boot. I boot off a SSD drive. I use the RAID 0 for video editing..
  13. Thanyou for the script, Have been using for sometime now and its by far the best solution. Just like to mention I have been having issues with the AppStore that I finally resolved. OS: Lion 10.7 ESD Video: Nvidia GTX 480 mobo: GA-EX58-UD5 Appstore "Your device or computer could not be verified. Contact support assistance" It seems this App Store issue was caused because I was using the GTX480 EFI string. Once I removed the EFI video string and just had the Kernel Flag: npci=0x2000 The App Store now works. In other forum posts people would talk about changing PCIRootUID=1 or 0 (it seem to have no effect) Delete the NetworkPreferences.plist (it seem to have no effect) GraphcisEnabels=Yes (this was already active).
  14. jc84

    fermi/gtx 480/gtx 470

    Yes, I have a GTX480 runnings Dual Screens. One of my screens is broken and run a custom config to get the correct display resolutions. GeForce GTX 480: Chipset Model: GeForce GTX 480 Type: GPU Bus: PCIe Slot: Slot-1 PCIe Lane Width: x16 VRAM (Total): 1536 MB Vendor: NVIDIA (0x10de) Device ID: 0x06c0 Revision ID: 0x00a3 ROM Revision: 70.00.21.00.02 Displays: VX2025wm: Resolution: 1680 x 1050 @ 75 Hz Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Display Serial Number: Q6Y063821062 Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Rotation: Supported DisplayConfigX - VGA 82 KHz: Resolution: 1680 x 1051 @ 75 Hz Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Mirror: Off Online: Yes Rotation: Supported with no EFI boot strings just npci=0×2000 as a boot flag. If you add the EFI strings for a 480GTX the appstore won't work. Spent days resolving this.
×