Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About ralphonz

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. So I installed a retail version of 10.6 on my P8P67 build. I'm running the latest version. I get no mountable file systems for a lot of .dmg and .iso installer files including perian and google earth. I know they are not corrupt, they open fine on my 10.5 install. I have googled this a lot and can't find any suggestions as to what might be causing the problem so if any one can shed some light on this issue and maybe tell me where i can start looking to find what is causing the error I would be most grateful. I am also unable to mount DVD's although I can burn them just fine - I think this could be related. Thanks in advance, Ralph
  2. Hi everyone, I'm having a bit of trouble with my P8P67 install and wondered if anyone had any ideas - 1. About half of all .dmg files give the dreaded "no mountable file systems" error 2. I am unable to mount any DVD's though burning them with toast seems to work, as do cd's. Seems to me these two things could be related. All works fine on my Dell Vostro install of 10.5 which leads me to believe this issue might be specific to this install? Im on 10.6.8 Thanks in advance
  3. Does anyone have the attachment for the 887 audio mentioned here please? I can't seem to find it anywhere
  4. Well i'm a little embarrassed! - got rid of RAID and everything is working fine! - [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] with combo update and bridgehelper :-) Apparently a RAID set cannot boot with an /Extras/ folder :-( Audio is still no good, the 887 does not work with the 887/888b kexts from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and voodoo HDA still gives a very loud hiss, even with the sample rate corrected in audio/midi utility. Anyway, thanks a million for all your help Andy!
  5. I've completely deleted the extra folder and tried different options using mutibeast with no luck. I'm not using s dsdt, so that rules that out. Are any of the contents of the extra folder actually required for boot? Thanks!
  6. I'm still not making any progress with getting to boot without a cd! Tried the again with the new kernel- same result no booting from disk but graphics work. All i get is a blinking white cursor unless i boot from the cd. Have i missed something in the bios? Speedstep is off, SATA is set to AHCI, CD boot first and can't find an option for HPET. ... I wish! I'm going to keep trying
  7. Ah! I didn't install the new kernel, do you know where i can get it?
  8. Thanks for the help Andy, i really appreciate it. Unfortunately i have to say that it didn't work for me. I did a fresh install with your boot cd and installed the kexts and bootloader you suggested from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] along with the 10.6.7 combo. It still would not boot without a cd and then just hangs on the apple logo. Following that i tried again with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] legacy and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and managed to get working video and ethernet OOB but still will not boot without a cd and there is no sound. I should mention that both turbo and speedstep are disabled in the BIOS. My board has a ACL887 for sound, which is recognised after installing the relevant kext but does not actually work or show up in system prefs > sound without the voodooHDA which makes it distort and crackle! Also if i install with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] legacy i get a constant wash of loud noise until i install [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. Yes, the video is disabled if i use your package provided on the cd. I know i can get this working as there are reports of others getting it! I would like to know if anyone else specifically has an ASUS P8P67-M with working sound and network. UPDATE: i also tried without RAID with the same results My (limited) sucess so far has been with the 6gb sata ports which are listed as intel ports on my P8P67-M.
  9. Hi, I've had (semi) successful installs using both andy's boot cd or [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] legacy and 10.6.7 combo update, using 2x 1tb hard drives in raid with my P8P67-M. The only thing working is video ( 5770), no sound or ethernet after using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. Also i cannot get the system to boot from the HDD and have to use either [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] Legacy or AndyBoot cd to boot into osx everytime. I've tried andy's install package which disables my video, as well as various different combinations of kexts from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. I've also tried the bridgehelper, and ATI package with no luck. Audio is detected and makes a horrible crackle if i install the latest voodooHDA Also my ram is shown as DDR2 800 mhz when it should be DDR3 1600 mhz. I'm at my wits end about what to try next, if anyone has any suggestions i'd be very grateful, I'm not getting very far with this! Thanks for all the help so far from everyone contributing to this thread.
  10. PCI Firewire card, half working?

    Hi, Can someone please post the old appleFWaudio.kext contained in the link because it is impossible to get onto rapidshare now and I can't find the file anywhere else?
  11. Hi, anyone got a different link for the kext as rapidshare has not let me on as a free user for days!?