Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About bickyb

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Yep, I would stick to Nvidia as well for the PCI card. I have not tried another brand. Actually I did try and second brand (ATI) card along with my PCI Express Nvidia card and I could not get it to work. Accordingly, I am now running an Nvidia PCI Express Card and a PCI card together.
  2. AppleHDA Solution - Work in progress

    Hi, I would really like to get my surround sound working. I have a Geforce 7050m-m motherboard. That has a Realtek ALC662 audio card on it. I have tried the different ALC662 text files running around and no go. So I wanted to find out if any one has instructions on how I can create my own.
  3. Score!!! I got it working. So I ended up not using the approach outlined in this thread. Rather I ended up using the NVinject dual card kext available at http://nvinject.free.fr/downloads.php I used NVinject.0.2.0_dual_cards.zip With that, I can run my 6200 PCI and my 7200 PCI Express together to run a total of 4 screens. I am able to run quartz as well. In bios I had to choose PCI as my preferred startup device. I am pretty happy about this. Now I just need to get surround sound working and I have the system exactly the way I want it.
  4. Peach, Nope. Unfortunately I have not been able to get an output from both video cards at the same time as of yet... that is my ultimate goal I am trying to troubleshoot this by getting one monitor running on my PCI express card and another running on my PCI card. One thing I noticed is that without the NVinject drivers installed, my card 6200 PCI card can only run 1024x768 running alone. So does that mean that since I cannot use NVinject with GFX, I cannot use this card? Does GFX does not support a GeForce 6200 ? For this 6200 card, under NVInject, Quartz is supported and I can get the resolution I am looking for (running alone). Without NVInject, Quartz is not supported and I can only run 1024x768.
  5. So it seems I have gotten further. I am able to see my two cards in the system profiler. Unfortunately, my PCI card is listed as 'Display' even though I named it 'NVIDIA GeForce 6200 PCI' in my in.plist file. I am attaching my Plist file and screen shots of what I see in my system profiler. Any help would be much appreciated! plist.txt
  6. Hi, I have seen that we need to remove NVinject.kext to get this to work. Do we also need to remove NVinjectGo.kext? Another thing that I have noticed, is that when I run Repair Permissions, I don't see com.apple.boot.plist appearing as I was told I should in Aquamac's instructions at: http://aquamac.proboards106.com/index.cgi?...=569&page=1 Any ideas as to what I might be doing wrong? I have followed the instructions precisely. The only thing I am not sure about if I am running EFI V8 or not. I have a Kalyway 10.5.2 install.
  7. Hi, I have two Nvidia Video Cards on my motherboard. One is a PCI express, one is a PCI card. I did this because my motherboard didn't have two PCI express slots. I am able to run both of these video cards (the PCI express is a 7200 and the PCI is a 6200, both with 256 mb of ram) on Windows and have a quad monitor setup. I am trying to do the same thing on my hackintosh. Does anyone know if this is possible. All of the posts I have seen to date are for people that have two PCI express cards. The good news is that both of these cards run fine individually. Any thoughts on how I can get this working? I am running Kalway 10.5.2
  8. I am trying to install a program onto my hackintosh. The program apparently does a prerequisite check for the 'Process Name' variable value of the Mac OS installation. When I run the command: /usr/sbin/system_profiler | grep "Processor Name" and system_profiler | grep "Processor Name" I get no return values. I am running Kalway 10.5.2 on an AMD processor. I wanted to see if someone knows a way to get the Processor Name value populated (preferably to say something Intel related) so I can get the installer for the program I am trying to install to run and pass the prerequisite check.
  9. Mapping NTFS drives over network

    The steps in that article are what I did. I also had to play around with the registry as I posted before. Also in Windows XP, make sure you have File and Printer Sharing for Microsoft Networks enabled.
  10. Modded ALC662 & Sigmatel 9223 with codec verbs

    So I tried out every one of the drivers posted so far in this thread. All of them seem to work, but I only am shown a stereo option. I would really like to get surround sound working though. What do I need to do to be able to see a surround sound setup option?
  11. Modded ALC662 & Sigmatel 9223 with codec verbs

    Hello Everyone. I have a GeForce7050M-M motherboard. According to its specs, it has a embedded ALC662 sound card. Using Kalway 10.5.2, the sounds works fine except that I can only output stereo. I am hoping the fix that OcciJano posted can help as this thread seems to be the most promising from what I have read. My questions are. How do I know if I have ALCInject.kext and HDEnabler still installed. After finding out if I in fact do have them, how can I remove hem so I can try out these other kext files for my embedded sound.
  12. Surround Sound

    I am running Kalway 10.5.2. I have sound working, but just in stereo. Right now I am just using the audio driver that auto installed when Kalway 10.5.2 was installed. I have a GeForce7050M-M motherboard. Does anyone have any pointers on how to get a multi speaker setup working? I don't have my speakers connected to my motherboard using Optical out. I just use analog but have a second pair of speakers connected through the mic in jack. In windows, I get prompted to specify what speakers I just added and stuff.
  13. Ipod

    So I answered my own question by trying it out and taking the plunge. My ipod shuffle works flawlessy in my hackintosh.
  14. Mapping NTFS drives over network

    Ok, I seem to have things working. Not sure if this is what did it, but I had to play around with Window's IRPStackSize setting in the Windows Registry.
  15. I have an ECS motherboard (GeForce7050M-M) to be precise. In Windows, I have things setup so when I plug headphones into the headphone jack of my case, then the output to my speakers automagically cuts off and I get audio sent to my headphones. I wanted to see if there is some way to do this same thing on my hackintosh. I am running Kalway 10.5.2