Jump to content

Hootch

Members
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Hootch

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Note to self: when you upgrade in the future, please consider simply using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] instead of jumping through thousands of loops to get sound working again.
  2. My Geekbench scores are nearly identical to a run I did when my machine was still running 10.6.5 14 months ago. Sure it's not a permissions discrepancy on the HDDs end? Did you boot from a USB drive with chameleon?
  3. I just did the upgrade. My install is different from the one described in this post, though. My install is a combination of some guides as none of the guides worked on their own. Sleep seems to be kind of wonky, it'll usually work but if it fails to properly shut down my mouse and keyboard it won't wake up again. But I don't mind, I don't want my desktop to sleep anyways.
  4. Why do all the guides only point to updating upto 10.6.2? I've got my install working fine on 10.6.3
  5. My sound went borked when I upgraded to .8, any thoughts on that? All the kexts in my new install can be found here: http://pastebin.ca/1535068 My old install(I think): http://pastebin.ca/1535071
  6. [How To] Solutions for Video Problems

    I was just wondering; when was the OP last updated?
  7. Gainward HD3870 troubleshooting

    Hey; You should check out this post I made http://www.insanelymac.com/forum/index.php...p;#entry1113834
  8. ATI Radeon HD pkg installers 10.5.x & 10.6

    Just wondering; when will the packages with customizable framebuffers come ?
  9. 802.11n cards with native OS X drivers

    Eminent EM4557 lists 10.4 as a supported OS. Of course we're left in the dark about leopard support. I'll probaply buy it to try it out... (Encore is not available in my area ) Edit: So we do really need these drivers and there's only 10.4 and 10.3 packages provided on the Driver CD supplied. Above all; they don't provide the driver on their site so we can't check it out in front as well . Guess that's not gonna work then... Edit2: I mailed eminent support and got a response which basically stated the following.(Freely translated from dutch).
  10. Post YOUR instructions....

    This is for Gainward HD3870 only. AFAIK this is the only method to get this card working. New natits do NOT work. Okay I won't bore you with the silly details on how I found out how to do it. Basically what you need is in this package. http://www.mediafire.com/?ygmmmgghttl Extract the package and fire up terminal. Insert te following commands sudo -s rm -rf /System/Library/Extensions/ATI* rm -rf /System/Library/Extensions/Natit.kext(Ignore any error messages) cp -R *All kexts contained in the extensions folder* /System/Library/Extensions diskutil repairpermissions / Now reboot with the following boot parameters -f -v Enjoy your screen's resolution
  11. Gainward HD3870 troubleshooting

    Okay I won't bore you with the silly details on how I found out how to do it. Basically what you need is in this package. http://www.mediafire.com/?sharekey=1f3ab20...04e75f6e8ebb871 Extract the package and fire up terminal. Insert te following commands sudo -s rm -rf /System/Library/Extensions/ATI* rm -rf /System/Library/Extensions/Natit.kext(Ignore any error messages) cp -R *All kexts contained in the extensions folder* /System/Library/Extensions diskutil repairpermissions / Now reboot with the following boot parameters -f -v Enjoy your screen's resolution
  12. Gainward HD3870 troubleshooting

    Okay so I fixed it. It mainly had to do with using a legacy natit.kext (Triakis). Still; this is rather strange. Right? Could it be because my videocard's firmware is older? Would anyone be interested in a guide on how I did it?
  13. Gainward HD3870 troubleshooting

    I realise some of you might think I'm just another noob who can't figure out how to install the pkg; fix permissions and clear the extensions cache. Unfortunately, I'm no such rookie. I've got a real problem here This is my card btw: http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=71 I have added a report of my bootup process which I retrieved from Console. I hope someone can figure something out of this. Mar 23 11:02:57 localhost com.apple.launchctl.System[2]: launchctl: Please convert the following to launchd: /etc/mach_init.d/dashboardadvisoryd.plist Mar 23 11:02:57 localhost com.apple.launchd[1] (com.apple.blued): Unknown key for boolean: EnableTransactions Mar 23 11:02:57 localhost com.apple.launchd[1] (org.cups.cupsd): Unknown key: SHAuthorizationRight Mar 23 11:02:57 localhost com.apple.launchd[1] (org.ntp.ntpd): Unknown key: SHAuthorizationRight Mar 23 11:02:58 localhost kernel[0]: A42D-419350F6B437 Mar 23 11:02:58 localhost DirectoryService[11]: Launched version 5.6 (v514.24) Mar 23 11:02:58 localhost kernel[0]: Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict> Mar 23 11:02:58 localhost kernel[0]: USBF: 0.445 AppleUSBOHCI[0x6ea1800]::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep Mar 23 11:02:58 localhost kernel[0]: USBF: 0.449 AppleUSBOHCI[0x6eb2000]::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep Mar 23 11:02:58 localhost kernel[0]: JMicronATA: JMB363 (CMD 0xc200, CTR 0xc300, IRQ 19, BM 0xc408) Mar 23 11:02:59 localhost kernel[0]: JMicronATA: JMB363 (CMD 0xc000, CTR 0xc100, IRQ 19, BM 0xc400) Mar 23 11:02:59 localhost kernel[0]: FireWire (OHCI) TI ID 8024 PCI now active, GUID 007caaf800001fd0; max speed s400. Mar 23 11:02:59 localhost kernel[0]: Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/IDE1@1F,2/AppleAHCI/PRT4@4/IOAHCIDevice@0/AppleAHCIDiskDriver/IOAHCIBlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/WDC WD1600AAJS-00PSA0 Media/IOGUIDPartitionScheme/Untitled@2 Mar 23 11:02:59 localhost kernel[0]: BSD root: disk1s2, major 14, minor 6 Mar 23 11:02:59 localhost kernel[0]: Jettisoning kernel linker. Mar 23 11:02:59 localhost kernel[0]: AppleRTL8169Ethernet: Ethernet address 00:1f:d0:9d:df:d4 Mar 23 11:02:59 localhost kernel[0]: ERROR: FireWire unable to determine security-mode; defaulting to full-secure. Mar 23 11:02:59 localhost kextd[10]: 0 cached, 415 uncached personalities to catalog Mar 23 11:02:59 localhost kernel[0]: Resetting IOCatalogue. Mar 23 11:03:00 localhost configd[14]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:00 localhost DirectoryService[11]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:00 localhost mDNSResponder mDNSResponder-176.3 (Sep 30 2008 16:59:38)[16]: starting Mar 23 11:03:00 localhost mDNSResponder[16]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: display: family specific matching fails Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: Matching service count = 0 Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: Matching service count = 1 Mar 23 11:03:01: --- last message repeated 4 times --- Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: display: family specific matching fails Mar 23 11:03:01 localhost securityd[21]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: HDAEnabler: Copyright (c) 2008 by Kabyl Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: HDAEnabler: 05/05/2008 Added SPAudio support:Taruga Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: display: family specific matching fails Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: HDAEnabler: Copyright (c) 2008 by Kabyl Mar 23 11:03:01 localhost kernel[0]: HDAEnabler: 05/05/2008 Added SPAudio support:Taruga Mar 23 11:03:01 Hackintosh kernel[0]: ALCinject: Starting. Mar 23 11:03:01 Hackintosh kernel[0]: ALCinject: Setting built-in=<data not shown> Mar 23 11:03:01 Hackintosh configd[14]: setting hostname to "Hackintosh.local" Mar 23 11:03:01 Hackintosh kernel[0]: ALCinject: Setting layout-id=<data not shown> Mar 23 11:03:01 Hackintosh kernel[0]: ALCinject: Setting PinConfigurations=<data not shown> Mar 23 11:03:01 Hackintosh kernel[0]: HDAEnabler: Copyright (c) 2008 by Kabyl Mar 23 11:03:01 Hackintosh kernel[0]: HDAEnabler: 05/05/2008 Added SPAudio support:Taruga Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: display: family specific matching fails Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: display: family specific matching fails Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Starting. Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: choosed model ATI Radeon 3800 Series Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,PlatformInfo=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,EFICompileDate=Dec 18 2007 Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,EFIEnabledMode=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,Copyright=Copyright AMD Inc. All Rights Reserved. 2005-2008 Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,display-connect-flags=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,EFIHWInitStatus=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,IOSpaceOffset=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,MCLK=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,Rom#=113-B1480A-236 Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,ATY,EFIDisplay=TMDSA Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,EFIDriverType=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting model=ATI Radeon HD 3800 Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting MVAD=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,device_type=display Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @1,display-type=NONE Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting AAPL01,blackscreen-preferences=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting AAPL00,blackscreen-preferences=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting AAPL,backlight-control=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,RegisterSpaceOffset=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,display-type=LCD Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting name=ATY,LamnaParent Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting AAPL,aux-power-connected=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,FrameBufferOffset=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,MemVendorID=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,MemRevisionID=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @1,connector-type=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,EFIOrientation=<data not shown> Mar 23 11:03:02 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @1,VRAM,memsize=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting AAPL,EMC-Display-List=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,MRT= Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,compatible=ATY,Lamna Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,RefCLK=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @1,name=ATY,Lamna Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting AAPL01,Coherency=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,SCLK=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,AAPL,boot-display=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,name=ATY,Lamna Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @1,compatible=ATY,Lamna Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,Card#=109-B148xx-00 Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,HWGPIO=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,PCIConfigSpace=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,connector-type=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @1,device_type=display Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,EFIVersionBios=113-B14801-023 Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,EFIVersion=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting device_type=ATY,LamnaParent Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting @0,VRAM,memsize=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,VendorID=<data not shown> Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: found bios dump, setting ATY,bin_image Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: Alkor: Setting ATY,DeviceID=0x9501 Mar 23 11:03:03 Hackintosh kernel[0]: ** Device in slot: SLOT--1 ** Mar 23 11:03:06 Hackintosh kernel[0]: ACPI_SMC_PlatformPlugin::start - waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) timed out Mar 23 11:03:06 Hackintosh configd[14]: InterfaceNamer: no network interfaces, could not update platform UUID Mar 23 11:03:06 Hackintosh bootlog[67]: BOOT_TIME: 1237802569 0 Mar 23 11:03:06 Hackintosh rpc.statd[51]: statd.notify - no notifications needed Mar 23 11:03:06 Hackintosh DumpPanic[63]: Error getting a reference to IODeviceTree:/options Mar 23 11:03:07 Hackintosh com.apple.launchd[1] (com.apple.DumpPanic[63]): Exited with exit code: 1 Mar 23 11:03:06 Hackintosh fseventsd[60]: bumping event counter to: 0x3c2073 (current 0x0) from log file '00000000003bde84' Mar 23 11:03:06 Hackintosh mds[54]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:07 Hackintosh diskarbitrationd[64]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:07 Hackintosh fseventsd[60]: log dir: /Volumes/NO NAME/.fseventsd getting new uuid: AFE39ADB-8E97-4563-AE41-1A1C41F1BB73 Mar 23 11:03:07 Hackintosh CoreRAIDServer[65]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:08 Hackintosh fseventsd[60]: log dir: /Volumes/LINUX/.fseventsd getting new uuid: 59665ECA-AFBB-4241-96D4-4B4373AC827D Mar 23 11:03:07 Hackintosh socketfilterfw[70]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:08 Hackintosh /usr/sbin/ocspd[98]: starting Mar 23 11:03:08 Hackintosh backupd-helper[79]: _CFGetHostUUIDString: unable to determine UUID for host. Error: 35 Mar 23 11:03:09 Hackintosh /System/Library/CoreServices/loginwindow.app/Contents/MacOS/loginwindow[55]: Login Window Application Started -- Threaded auth Things I have tried so far without succes: Install the standard package as found in the insanelymac thread. Repair permissions; flush cache etc. Install the natit.kext manually using the guide posted in the ATi subforum. Repair permissions; flush cache etc. Use different kinds of natit.kext and manually install them. When I first started to try and get this to work I have used numerous other options such as ALCInject and EFIstrings, those didn't work either. I sincerely hope someone can help! Hootch
  14. Gainward HD3870 troubleshooting

    Hi all, Let me begin with how I got in this mess anyways. Before I had a fully functional Hackintosh system, or so I thought. Appearantly sometimes when I'd browse a lot of lolcats/pictures of funny or nude people the pictures would get all blurry like this. I don't do this very often so it took me a looong while to find out. Anyways I thought; maybe I should update my natit. Appearantly a new version has been released. So I dl'd the new natit.kext and replaced it with the old. Many of you readers probaply go like: backup, you fool! Well, I was 100% confident I already had everything backed up. Turns out I didn't. Anyhow, the new natit didn't work. I deleted natit and ATI* in single user and thought I'd replace them soon enough. So here's my problem, I have no back up so I'm stuck with 1024x768! Now I've done some digging and it seems the new natit.kext(s) use a Lamna framebuffer? I'm fairly sure my working version used an Alkor framebuffer. Now here's my problem; I can't find an Alkor natit and I sure as hell can't find a ATY_Alkor.kext plugin for the ATINDRV.kext. Now here are my questions. Is it true the older version used an Alkor framebuffer? Am I doing the right thing searching for a natit.kext which utilises an Alkor framebuffer? Do I need an ATINDRV.kext with ATY_Alkor.kext? Can you help me? Thanks so much for reading this. I hope you can help Hootch
  15. Just wondering. In theory, if I have the same .kexts on my EFI as I have on my boot-132 CD I should be able to at least boot into the machine, right? Or would the EFI partition need something else that's more hidden in a regular boot-132 or grub-dfe? Hootch
×