Jump to content

Quinzie XO

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

About Quinzie XO

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Quinzie XO

    Help with Asus Q550LF Brightness+Battery

    Yes, if i use the EFI folder that I uploaded to the google drive then i do have Intel working properly with QE/CI.
  2. Quinzie XO

    Help with Asus Q550LF Brightness+Battery

    After copying that EFI folder, Nvidia is still there and Intel GFX detected as 3MB. So i assuming the changes you applied got applied to the internal card and not dGPU. One step at a time as you said
  3. Quinzie XO

    Help with Asus Q550LF Brightness+Battery

    I did try that just now but it seems like the card is still active as it still shows up in system report! I have managed to get the battery meter working but as i said it works only when i unplug/plug the ac adapter. I have to do this once then the meter functions properly.
  4. Quinzie XO

    Fix Apple logo resolution on boot

    My BIOS has an option of enabling/disabling CSM! I think enabling CSM made my boot menu go non native resolution too!
  5. Quinzie XO

    Fix Apple logo resolution on boot

    Do you have any kind of CSM settings in your BIOS?
  6. Quinzie XO

    Help with Asus Q550LF Brightness+Battery

    Hello artur_pt, What changes did you make and also I have a new DSDT that I have uploaded (V0.2), maybe we can work with that? Thanks, Q Hello Allan, Below is the link to my EFI Folder and i ran another debug tool created by "black.dragon74", but i have attached the output from that tool as it also takes the copy of my IOREG. Please note that, this download is considered "V0.2" because I have used my own DSDT that i have managed to patch with the fixes below: - Asus G75VW Battery Patch (supposed to work on Asus Q550LF) - SMBUS Fix - Fix _WAK Arg0 V2 - Fix Mutex - Fix Parseop - Added EMIyDinEsH Patch for AsusFN keys. -Add IMEI -Add MCHC With the above fixes, I have keyboard backlight working along with the fn+F3, fn+F4 working to increase/reduce keyboard backlight. Also the battery meter now works if i unplug the laptop. But if i plug it back in then that change is not registered and the battery meter doesnt update in the menu bar. The battery is meter does not show unti li do not unplug the laptop so i am assuming DSDT needs more fixing. No screen brightness/slider and DGPU still seems active(powered on). Also the SSDT-DGPU you provided, i renamed it to SSDT.aml and dropped it in the same folder with my DSDT.aml, is this right? because now when i boot, i can still see the Nvidia card from my "system report" and systems temps are high 60 celcius so im assuming its not working? https://drive.google.com/open?id=1GsUReWE5cmWyN7ClyZkkNmsynUBTk6pK Thank you all
  7. Quinzie XO

    Help with Asus Q550LF Brightness+Battery

    Hello Allan! I do have ACPIBatteryManager.kext and if i use IntelBacklight then I get stuck on boot with an error along of the lines of "busy timeout, (60s), : 'PEG0'". I have tried to patch the DSDT but failed. If i understand right, ACPIBatteryManager.kext needs DSDT edits to work? same goes for IntelBacklight? EDIT: I tried to edit my stock DSDT using MacIASL again and i applied the battery patch for Asus Q550LF from @RehabMan Repo! I also applied the AsusFNkey DSDT patch. Now the battery meter pops up when i unplug the laptop. If i plug the charger back in, then the battery meter stays but does not update to show that the charger has been plugged in. Ive attached the DSDT below.. DSDT.aml.zip
  8. Upon further testing, auto switching works, I plugged in headphones to the front port and voila audio through front port! But nothing through the back port seems to work! Also the auto switch is detected! If no headphones then it shows "internal speakers" but if I plug in headphones then it showing headphone! EDIT: Fixed! Rolled back appleHDA.kext to Sierra vanilla and it works for some reason! Thanks :0
  9. Hey! So I did manage to get High Sierra Installed but seems like audio is broken! it sees only "internal speakers" as output! Ivd tried using my kexts from Sierra but those don't work either... EFI Folder is at this link : https://ufile.io/inu0f Thanks
  10. He probably needs to change his CPU!! its a core2duo so he if he can even get to an i3 it would be good? Thoughts ?
  11. Hahah so I'm the only that has nothing working looool. Sadness. But let me check other apps and see if it works. On it!!! Im doing that right now and getting back to your with the results! - Quinzie EDIT: Tested and this is weird. With Sounsource, if I speak in to the right earpiece then it I can use it as a "mic" i.e. I here my self. But if the right ear piece is in my ear and I talk, then I can't hear my self as much. Super weird though. And also, right now there is no mic connected but the internal input seems to be getting some kind of static input. Ive attached a screenshot.
  12. I tried both back and front! Then whenever I try to say anything to Siri, its as if she didn't hear me lol - Quinzie
  13. So ive tried to but alas no dice! Im still having the same problem! Since it works for rico I'm beginning to think it might be a problem with my board ? I mean it works in Windows! And now its like it hears my voice but just not enough! I have attached a screen shot - Quinzie
  14. Im at school right now But once I get home, I'm going to check and let you know! Thanks for the super fast response! - Quinzie
×