Jump to content

artcool

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About artcool

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi all, just installed 10.6.3 retail , using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] 2.0 nVidia and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] , all is ok except my onboard LAN (nForce 630i) which only works for some time ... one thing is every time i open Network , it detects a "new" LAN interface and starts working again for some time, i installed the nforceLAN last version from this thread ...any clues on how to solve this? EDIT : after booting i have no LAN, when i open System Preferences / Network the OS detects a "new" LAN interface , adding this one to the one present from last session , it takes the IP from router (DHCP) and starts working (safari only), as soon as i start another program (Mail, Adium, etc) it looses the connection , and the only way to reset it is rebooting and start all over, my LAN is now en23 i even tried to use one PCI card from 3com (3C905B ), which works ok in another Hack i have , running iPC 10.5.6 , to no avail... any help out there ? thanks!! EDIT 2 : solved with onboard nForce LAN, my fault since i was using the wrong KextHelper version for fixing permissions after installing nForceLAN.kext
  2. Did not found it, but anyway i manage this making a full system backup with time machine, and then restore it to the big empty part of my disk ( and before the partition i was in need to resize ), so now i have the system running in the bigger partition , leaving the smaller one after this one, making possible to use the merge keeping the sequencial order that is needed . thanks anyway!
  3. Hi to all, i'm about to try this way of resizing, but one question remain, can one do the same thing but in a diferent partition order ? sudo diskutil mergePartitions "Journaled HFS+" New disk1s1 disk1s2 (this is the normal way , disk1s1 (is the OS to be resizd) and disk1s2 (the empty space) but in my case the OS is in disk1s3 , and empty space is disk1s2 , so can i type the following command without problems ? : sudo diskutil mergePartitions "Journaled HFS+" New disk1s3 disk1s2 thanks
  4. little question

    Hi o all, i'm about to try this way of resizing, but one question remain, can one to the same thing but in a diferent partition order ? sudo diskutil mergePartitions "Journaled HFS+" New disk1s1 disk1s2 (this is the normal way , disk1s1 (is the OS to be resizd) and disk1s2 (the empty space) but in my case the OS is in disk1s3 , and empty space is disk1s2 , so can i type the following command without problems ? : sudo diskutil mergePartitions "Journaled HFS+" New disk1s3 disk1s2 thanks EDIT _ will post this in the correct thread , sorry
  5. Show your nix Oct desktop

    Linux Ubuntu 8.04 LTS , with avant-window-manager (dock "a la" OS X)
  6. Some time ago i added my components (motherboard) to this database, but never saw it published ( board is ABIT I-N73HD )...i think the all idea is to share this information, but , if it dont come out no one is going to see it... oh well
  7. just updated my 10.5.2 to 10.5.6 following this forum tips, all went ok , no problems at all , thanks for all the work done !!
  8. nForce LAN driver

    just made my onboard lan working with Eno's nForceLAN_0.62.8.kext...thanks ! to all the work done !!
  9. Kalyway reinstall

    Hi all, just messed my system playing with IOATAFamily.kext , and no reboot now. Can i reinstall all system keeping my installed aplications and settings ? Or is it better to do a new install (disk utils erase and reformat? ) thanks..
  10. Help please

    Ok, i finally manage to have instaled Leopard in my PC , motherboard ABIT I-N73H (with Pentium D 3.2), 2 Gb memory. After several errors on install (which were related with a bad ISO i downloaded) and after downloading ISO from another location , i had a perfect install without glitches. Onboard network not working (solved with adding a RTL based card) , onboard firewire OK, onboard sound not working (not a problem for me, since i will be using a external professional sound card). Besides a little long boot time , all is ok . Would love to thank this forum for helping, but, unfortunately i had no help at all from here , besides reading myself the topics of course. thanks anyway!
  11. Help please

    Hi, have i done something incorrect in this Forum? Posted two or three times, and got no answer at all in none of them... please tell me what to do in order to get some help here..
  12. Help please

    I'm trying to install Kalyway 10.5.2 and having some probs in the instalation, receiving a "could not validate contents of "Essentials" package" , in the middle of instalation. I tried with several kinds/brands of memory , including Kingstom , (some information i had mention the memory sticks change) but no way... tried as well several install DVDs (burned at diferent speeds , 1x , 2x, 4x....and several brands of DVD)...no way...allways the same msg at same point... I'm installing with following hardware : IDE DVD (slave) IDE HD (Master) - tried as well with a SATA HD ****** ABIT I-N73HD motherboard : LGA 775 Intel Pentium D (3.2) Chipset GeForce 7100/nForce 630i - Single Chip FSB1333 DDR2 800 (actually i have 2 Gb DDR2-667) HDMI SATA 3G RAID Gigabit Ethernet IEEE1394 7.1 CH HD Audio mATX form factor RoHS Complianc ******* Had configure my BIOS according to information i took from this forum (and links) - mainly SATA MODE=AHCI or IDE. Is there any driver i should pick before instalation so this could be solved ? I'm trying this for 1 week now , and very frustated...any help would be welcome ... thanks to all...
  13. Instalation Failure

    Ok, no one on this. I found out what was causing the loop boot . My DVD drive was in Slave Mode , the Master was my System HD. I reserved the SATA drive for Data/work only. It was just a matter of removing the Jumper (slave) from my DVD drive . Now i can start the X86 Darwin boot and install EVERY time. I have a 40 pin 80 conductor IDE cable, so i think the X86 install relay on the Cable select mode only, i'm i true ? thanks ps- now i have a common problem (in the middle of install i receive the message "could not validate Essentials package"...but i'm working on this..
  14. Instalation Failure

    Hi, i was trying to install Kalyway 10.5.2 in my PC , have already the Kalyway DVD etc... i have XP already installed and , with Partition Magic i made a new Partition (30 Gb) before the XP ntfs partition. Ok, i made my dvd-rom 1st boot device and restart the machine. As soon as Darwin start loading my system restart in a loop . Tried -v , -x , -F , all without success. My motherboard is ABIT I-N73HD (nvidia chipset), and i have two harddrives ( my system drive, in which i plan to install OXS86 is a IDE (PATA) one, the second drive is SATA (for data only). 2 GB Ram, video onboard, LAN onboard, Firewire onboard Is there any known workaround this ? Is is my first attempt in osx86 , so any tips are welcome. regards, artcool
×