Jump to content

gigzbyte

Just Joined
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

About gigzbyte

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday October 14

Contact Methods

  • ICQ
    302035599

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Moscow
  1. Hi all! As of today, I have nice working WiFi. My problem was in PCI/PCI-Ex - after replacing AppleACPIPCI.kext it appears in SysProfiler, I can do all things with my WifI.
  2. No, it doesn't appeared there.
  3. Hello! Still not working after this operations AirPortAtheros.kext loads successfully, but nothing happens with network interfaces. I've tried KissMAC, but no luck again Maybe, something wrong with my rebrand? Here is output from "lspci -vvnn" in Ubuntu 9.10 LiveCD: 06:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter [168c:001c] (rev 01) Subsystem: Apple Computer Inc. Device [106b:004e] Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx- Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx- Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes Interrupt: pin A routed to IRQ 19 Region 0: Memory at 88000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K] Capabilities: [40] Power Management version 2 Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=375mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-) Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME- Capabilities: [50] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit- Queue=0/0 Enable- Address: 00000000 Data: 0000 Capabilities: [60] Express (v1) Legacy Endpoint, MSI 00 DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <128ns, L1 <2us ExtTag- AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE- FLReset- DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported- RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop- MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 512 bytes DevSta: CorrErr- UncorrErr+ FatalErr- UnsuppReq+ AuxPwr- TransPend- LnkCap: Port #0, Speed 2.5GT/s, Width x1, ASPM L0s L1, Latency L0 <512ns, L1 <64us ClockPM- Suprise- LLActRep- BwNot- LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 128 bytes Disabled- Retrain- CommClk+ ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt- LnkSta: Speed 2.5GT/s, Width x1, TrErr- Train- SlotClk+ DLActive- BWMgmt- ABWMgmt- Capabilities: [90] MSI-X: Enable- Mask- TabSize=1 Vector table: BAR=0 offset=00000000 PBA: BAR=0 offset=00000000 Capabilities: [100] Advanced Error Reporting <?> Capabilities: [140] Virtual Channel <?> Kernel driver in use: ath5k Kernel modules: ath5k Looks like normal rebrand, right? And this is from "ioreg -l" directly in my Leopard 10.5.8: | | | +-o IOPCI2PCIBridge <class IOPCI2PCIBridge, registered, matched, active, busy 0, retain 7> | | | | { | | | | "IOProviderClass" = "IOPCIDevice" | | | | "IOProbeScore" = 18446744073709551516 | | | | "CFBundleIdentifier" = "com.apple.iokit.IOPCIFamily" | | | | "Bridge Memory Ranges" = (18446744071564230656,18446744071565213695,18446744073708503040,1048575) | | | | "IOMatchCategory" = "IODefaultMatchCategory" | | | | "Bridge IO Ranges" = (61440,4095) | | | | "IONameMatched" = "pci-bridge" | | | | "IOClass" = "IOPCI2PCIBridge" | | | | "IONameMatch" = "pci-bridge" | | | | "IOPowerManagement" = {"ChildrenPowerState"=2,"CurrentPowerState"=2} | | | | } | | | | | | | +-o network@0 <class IOPCIDevice, registered, matched, active, busy 0, retain 6> | | | { | | | "IOPCIResourced" = Yes | | | "IOInterruptControllers" = ("io-apic-0","IOPCIMessagedInterruptController") | | | "IOName" = "network" | | | "subsystem-id" = <4e000000> | | | "IOPCIExpressLinkCapabilities" = 211985 | | | "IODeviceMemory" = (({"address"=18446744071564165120,"length"=65536})) | | | "class-code" = <00800200> | | | "IOPowerManagement" = {"CurrentPowerState"=2} | | | "revision-id" = <01000000> | | | "IOInterruptSpecifiers" = (<1300000007000000>,<0600000000000100>) | | | "assigned-addresses" = <1000038200000000000020800000000000000100> | | | "built-in" = <00> | | | "IOChildIndex" = 1 | | | "device-id" = <1c000000> | | | "vendor-id" = <8c160000> | | | "name" = "network" | | | "subsystem-vendor-id" = <6b100000> | | | "IOPCIExpressLinkStatus" = 4113 | | | "reg" = <0000030000000000000000000000000000000000100003020000000000000000000000000000 0100> | | | "compatible" = <"pci106b,4e","pci168c,1c","pciclass,028000"> | | | } Is this correct values or something goes wrong? Any help would be appreciated! Thanks. ------------------------------- Dmitiy Vasin AI Technologies Group
  4. Hello all! I've successfully rebranded my atheros wifi card in my notebook - acer aspire 5920g. Previously i had Intel 3945 inside it, but two days ago i've changed it to Atheros AR50006X (AR5BXB63) from some broken Toshiba notebook. All my ID values in EEPROM is exactly same, as you. After rebrand and many reboots there is right info in "lspci -nnvv" output (apple, etc.) but still no luck with MacOSX 10.5.6 - message "bla-bla-bla/Airport/ loaded unsuccessfully". But... If I manually try to load with "kextload -t -v /System/Library/Extensions/AppleAirport.kext", it prints that this kext has wrong arch - and that's right, "file /System/Library/Extensions/AppleAirport.kext" prints ppc arch. What do you think about it? ------------------------------- Dmitiy Vasin AI Technologies Group.
×