Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

eski

Members
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

About eski

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I have a Dell XPS M1330 (Intel Core Duo 2.4, Nvidia 8400M GS-128MB, Ram 4GB 800Mhz DDR2) with Lion 10.7.3 I follow the third guide (DaniOlivan) from here step by step I boot from usb but installer appear the message: "Mac OS X can't be installed on this computer... OS X Mountain Lion is not compatible with this computer.." Details from Installer Log Aug 25 07:54:35 localhost Unknown[293]: 2012-08-25 07:54:35.594 OS X Installer[312:707] NSSoftLinking - The Librarian framework's library couldn't be loaded from (null). Aug 25 07:54:35 localhost Unknown[293]: 2012-08-25 07:54:35.595 OS X Installer[312:707] NSSoftLinking - The function 'LBCurrentProcessHasUbiquityContainer' can't be found in the Librarian framework. Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: OS X Installer application started Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: 1 display(s) found. Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Display[1] is NOT using OpenGL acceleration. Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: @(#)PROGRAM:Install PROJECT:Install-729 Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: @(#)PROGRAM:OS X Installer PROJECT:OSInstaller-419 Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Hardware: MacBookPro5,1 @ 2.40 GHz (x 2), 4096 MB RAM Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Running OS Build: Mac OS X 10.8 (12A269) Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: DYLD_NO_FIX_PREBINDING=1 Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: __CF_USER_TEXT_ENCODING=0x0:0:0 Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: PATH=/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: PWD=/ Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: SHLVL=1 Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: __OSINSTALL_ENVIRONMENT=1 Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: CI_DEFAULT_OPENCL_USAGE=0 Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: OS_INSTALL=1 Aug 25 07:54:35 localhost OSInstaller[312]: Env: _=/System/Installation/CDIS/LCA.app/Contents/MacOS/LCA Aug 25 07:54:36 localhost OSInstaller[312]: No mutable product specified in NVRAM. Aug 25 07:54:36 localhost OSInstaller[312]: We are not image source booted ignoring automation backup. Aug 25 07:54:36 localhost OSInstaller[312]: No mutable product specified on boot disk. Aug 25 07:54:36 localhost OSInstaller[312]: Opening OSInstall package '/System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg'. Aug 25 07:54:36 localhost OSInstaller[312]: Using product <OSInstallRootProduct> at distance 5 Aug 25 07:54:37 localhost OSInstaller[312]: Installation checks failed. Aug 25 07:54:37 localhost OSInstaller[312]: Installation check failures: We could not complete your purchase. OS X Mountain Lion is not compatible with this computer. Aug 25 07:54:42 localhost Unknown[293]: 2012-08-25 07:54:42.929 OS X Installer[312:707] *** WARNING: -[NSImage compositeToPoint:operation:fraction:] is deprecated in MacOSX 10.8 and later. Please use -[NSImage drawAtPoint:fromRect:operation:fraction:] instead. Aug 25 07:54:42 localhost Unknown[293]: 2012-08-25 07:54:42.929 OS X Installer[312:707] *** WARNING: -[NSImage compositeToPoint:fromRect:operation:fraction:] is deprecated in MacOSX 10.8 and later. Please use -[NSImage drawAtPoint:fromRect:operation:fraction:] instead. Aug 25 07:54:47 localhost LCA[292]: Child exited with status 0 Aug 25 07:54:51 localhost Unknown[317]: Launching the Installer Crash Log Viewer Greetings from Athens Greece
  2. Do you tried kext from 10.5.7? I have the same problem with HP Compaq mini 110 (1030SV) mine lspci -v Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01) Subsystem: Hewlett-Packard Company Unknown device 1508 Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16 Memory at feafc000 (64-bit, non-prefetchable) Capabilities: [40] Power Management version 3 Capabilities: [58] Vendor Specific Information <?> Capabilities: [e8] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable- Capabilities: [d0] Express Endpoint, MSI 00 Capabilities: [100] #14e4
  3. After install with OSinstall.mpkg method there are is two ways to fix the permissions a. boot and run BSD.pkg from Retail image (the easy way) b. boot from 10.5.x partiotion and give 3 commands $ cd /Volumes/Snow/System/Library $ sudo chown -R root:wheel Extensions $ sudo kextcache -v 1 -t -m /Volumes/Snow/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/Extensions.mkext /Volumes/Snow/System/Library/Extensions/ Boot from Snow Partition assingle user and giving the below commands # mount -uw # chown -R 0:0 /System/Library/Extensions # kextcache -v -l -t -m /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/Extensions.mkext /System/Library/Extensions/ Pemissions now it's ok BTW finaly i was made a success installation with Totaly Vanilla method my network card working with realtec 2.0.3 package but it all 32 bit Tomorow i will try to change 64bit mode with below way #diskutil list (to see where is hide partition EFI) #mkdir /Volumes/EFI #mount_hfs /dev/disk0s1 /Volumes/EFI edit kernel <string>arch=i386<string> (32bit) to <srting><sting> (64bit) #umount -f /Volumes/EFI #rm -f /Volumes/EFI i know what my ethernet card don't work but i have many RTL8139 and i believe they works in 64bit Greetings from Athens Greece Sorry for my bad english
  4. I have the same bios 506 Is there any way to work the r1000.kext in 32mode under 64bit Snow? (Like most windoze driver) I tried with -32 argument but the en0 don't work. Can you send me please your r1000.kext please? Thnks in advance..
  5. I have success instaled Snow Leopard with this method in my P5KPL-AM Asus Motherboard. Everything seems work fine except Ethernet RTL8102E controller. With Iatkos 10.5.8 working fine with R1000.kext. I tried many kexts, driver package for reatlec site but without result The only kext who seems recognize this card is dowloaded from packet here (205kb) but can't connect anywere Thnks..
  6. What about with Large Disk 1TB? Iwas made with diskutility (option GUID) 3 partitions, 1. mac (250GB), 2. Stuff (250GB), 3. Data (500GB) i tried to install Snow in first partition but Installer seems like freeze for many time Installerlog message "Checking Volume" (2 hours now)
  7. Install on XPS One?

    Iatkos is the only one to works fine with my XPS M1330 Here is the settings fro Iatkos_v5 (10.5.5) PC EFI V9 Apple Decrypter SMBIOS-EFI Air PS/2 Remove Power Managment.kext Nvidia for Laptops (Dell XPS M1330 8400GT) Intel AHCI SATA NTFS-3G
  8. My system M/B Asus P5KPL, Intel 5300, nVidia9500GT 1GB Works fine Out of the Box Also work Shutdown, Restart, Sleep and Updates Iatkos_v7 with bellow settings: iATKOS Main system Bootloader->Chameleon v2 /Extra directory DSDT AppleDecrypter 9.7.0 Voodoo kernel Disabler Drivers (for my nVidia 9500GT 1GB 1400x900) VGA->Efi string for nVidia->VGA/DVI Enablers->NVEnabler System->SATA/IDE->AHCI , Intel SATA/IDE Sound-> Azalia Audio Lan->Realtec 1000 PS/2->Apple PS/2 Driver Update 10.5.8 Download 10.5.8 (274MB) and install it Before restart open OSx86Tools and choice: Repair Permsions Set Extensions permissions Clear Extensions Cache restart Thnks the better turk team..
  9. Download AppleHDAPatcher_v1.16 from here Download Sigmatel_9205_Codec_5.txt from here Just drug and drop Sigmatel_9205_Codec_5.txt to AppleHDAPatcher icon
  10. Iatkos 5i (Customize) PC EFI V9 Apple Decrypter SMBIOS-EFI Air PS/2 (Very Important) VGA Nvidia for Laptop SATA Intel AHCI SATA NTFS-3G
  11. AR5418 (Atheros5008x) don't work under XPS M1330
  12. Are you sure that is for rtl8187SE?
  13. I have a LG X110 (clone of msi wind) and just solving the vga problem. Follow this steps Go to http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=127615 Download the file Intel_Drivers.working.zip ( 619.23K included all kexts) Install them (kexthelper is very good for this job) Repair permissions The next thing it's fixing the resolution I tried the method from http://ipis-osx.wikidot.com/installing-ideneb-1-3-1000h I dowloaded ftom there the Post-Install (7MB) and after uzip it i choose only the application SwitchResX from Apps folder nothing else. It's possible that you'll have a strange 800x600 resolution. Don't worry, we'll fix that. * Install "SwitchResX" * Launch "SwitchResX" property panel * Go to "Custom" and click on the plus sign "+" * Create a custom resolution. Only change the "Pixel Clock "to 60 and the resolution to 1024x600 and hit OK. * Click "Apply" * Launch "OSx86 Tool" * Select "Enable/Disable Quartz GL" * Click on "Enable Quartz GL" * Reboot Thats it!! I hope to help you..
  14. LG X110

    yes with Iatkos 5i Just litlle care about Customize install. My success compilation: Bootloader: PC EFI V9 Decrypters: dsmos SMBIOS drivers: SMBIOS-EFI Air PS2 patch it's very importand to work keyb/mouse System-Drivers: VGA: Intel GMA950b SATA: Intel AHCI SATA System:Speedstep b, Laptop Battery,NFS-3G Network: Realtec R1000 Everything works fine expect wireless Realtec8751SE, i order from ebay a Dell1480 and i hope to find it out of the box I'm fighting with vga drivers to up res. up 800x600
×