Jump to content

Edoir

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Edoir

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Sony VAIO S 2012 ML Success! (Ivy i5, HD 4000)

    Hi, Very good news! I have also this laptop lets go and try !
  2. AppleHDA.kext

    Hi I don't use VoodooHDA.kext I have backed up and deleted AppleHDA.kext from S/L/E. The Laptop is loading more with -x -v but at the end it reboots.
  3. Hi With my sony SVS13 i have a trouble when i try to start with -x -v the system stop on S/L/E/AppleHDA.kext/Contents/Plugins/AppleHDAHardwareConfigDriver.kext/Contents/info.plist Then it do nothing else... What information can be usefull to pass this step?
  4. Grub2 xnu_kernel

    Why Grub 2 is "Complicated"?
  5. Hi there, I have change my old macbook 3,1 for a Sony vaio SVS13 I want to have a triple boot on this computer. So i have fully format my hdd then put it in external usb slot and connect to a Macbook air to set up Mountain Lion. Then i have put back the hdd to my Sony Laptop to set up Windows 7 pro X64. Then after all i have set up Ubuntu 12.04 X64. Ubuntu has detected Windows and Mac Os X so Grub 2 (in UEFI mode) has all the OS at the starting. So my hard drive is like that EFI | Macintosh HD | Microsoft Reserved | Windows 7 | Ubuntu. The problem is that i can't boot Mac Os... I have created a /Extra/Extensions with fakeSMC.kext inside i have also a DSDT file in /Extra I have try to edit the boot script in grub with xnu_kernel64 /mach_kernel boot-uuid=${uuid} rd=*uuid -x -v but nothing... Here is where i have found the info http://www.tonymacx86.com/mountain-lion-laptop-support/62142-mountain-lion-guide-2012-sony-vaio-s-series-svs.html#post415354 The fact is I want to boot with Grub and not chainload with an other bootloader.
  6. is it possible to make a retail install of leopard with boot 123 usb stick on a Dell Inspiron 6400 with an intel 945GM? I can boot it but I can get keyboard and trackpad working.. where i have to put the kext? in the usb stick or in the installation volume?
  7. bien pas tan que ça car les constructeur apelle génériquement leur modele ... et donc il y a plein de variate par exemple le lien il y a une GMA X3100 et non une Quadro qui a l'air problematique ...
  8. sous linux LSPCI nous donne 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 0c) 00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 PCI Express Root Port (rev 0c) 00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82566MC Gigabit Network Connection (rev 03) 00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03) 00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03) 00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03) 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03) 00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 03) 00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 03) 00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 3 (rev 03) 00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 4 (rev 03) 00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 5 (rev 03) 00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03) 00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03) 00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03) 00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03) 00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f3) 00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 03) 00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller (rev 03) 00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA AHCI Controller (rev 03) 00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller (rev 03) 01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Quadro NVS 140M (rev a1) 03:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection (rev 61) 15:00.0 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev ba) 15:00.1 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller (rev 04) 15:00.2 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 21) 15:00.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller (rev ff) 15:00.4 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 11) 15:00.5 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev 11)
  9. Installation IBM/Lenovo/Thinkpad R61i Intel Pentium Dual Core T2390 @ 1.86GHz Carte graphique Nvidia quadro NVS 140M Je possède aussi un Macbook 3.1 avec un DVD Léopard pour macbook Le premier test que j'ai effectué est le suivant Brancher le disque dur du R61i a mon macbook en USB et installé Léopard dessus après le reboot quand la vidéo arrive je l'éteint de force. Donc je me retrouve avec un Disque dur 10.5.0. sans compte crée. Ensuite je cherche un peu sur le Web et tombe sur le "patch pour leopard Retail" je grave un Generic.iso sur un CDRW remet le disque dur dans le R61i et boot sur le CD puis le disque dur. La pomme s'affiche ça tourne en dessous puis rideau kernel panique.. Je retente le single user ( -s ) j'arrive au prompt mais l'ordinateur semble bloquer clavier répond pas .... je démonte le Disque dur je le branche a mon mac déjà démarré puis applique a mon disque dur externe la combo update 10.5.5 (d'apple) ça s'applique sans problème. je le remet dans mon R61i je tente le boot en Single User et la le prompt marche impeccablement bien .. :-) (Heureux un bon début..) Je tente un démarrage en mode Verbose et la ça bloque avec un Ecran Noir mais pas le rideau du kernel panique. Avec ce generic.iso je n'arrive pas a démarrer sur le DVD de mon macbook depuis le R61i. Dans ma petite trouvaille sur internet il y avait un 2eme iso même genre mais problème au final sauf que mon DVD de macbook arrivait a afficher le ciel violet puis la roue qui tourne et qui tourne sans fin ... Generic.iso voila ce qu'il y a dans le initrd.img /Volumes/initrd/Extra/Extensions/ACPIPS2Nub.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleAC97Audio.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleACPIPlatform.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleAHCIPort.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleAPIC.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleAzaliaAudio.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleGenericPCATA.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleNForceATA.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/ApplePS2Controller.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleSMBIOS.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/AppleVIAATA.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/dsmos.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/IntelCPUPMDisabler.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/Natit.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/NVkush.kext /Volumes/initrd/Extra/Extensions/SMBIOSEnabler.kext Je suppose que j'ai un problème avec mes Kext que je mets dans le CDRW de démarrage. Si vous pouviez me donner quelle que tuyau.. Je suis a votre disposition pour plus d'info.
  10. Thinkpad R61i

    hey evryone i have a thinkpad R61i and also a macbook santa Rosa (3.1) i try to install on my thinkpad leopard. i start with the hard drive of the thinkpad mount in a firewire on my macbook i install leopard dvd on my macbook on the firewire hard drive. when the movie start at the end of the instalation i switch off my macbook. then i put back the hard drive in the thinkpad i start the computer with the CD of boot 123 i chose to boot on the hard drive but i have a kernel panik.. then i remove the hard drive put it on my macbook with firewire and i apply the 10.5.5 combo update without starting on this drive. Now i don't have anymore kernel panik when i start my thinkpad i can start leopard only on Single User mode when i try to start it normaly i have a black screen when it starts the graphical for login... I think i have trouble with my Nvidia quadro 140m.. if some one have an idea .. if you want more informtion ask me. Edoir
×