Jump to content

snifferdog

Members
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

About snifferdog

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

1,620 profile views
  1. snifferdog

    Catalina on Gigabyte Z77-DS3H

    Audio works for me with the config.plist I posted. I have AppleALC.kext in EFI/Clover/Kexts/Other
  2. snifferdog

    Occasional kernel panics, Gigabyte Z390P D3

    Thanks, I suspected that. I have it turned off now and will report my findings here. Update: Unchecking that box seems to have fixed it, thanks for the tip.
  3. My Catalina build is running fine except for occasional kernel panics (maybe once or twice a day). Mobo is Gigabyte Z390P D3, CPU is Core i5-8400, integrated graphics. My config.plist is attached. Here is the report which is available when the system reboots. One thought that occurs to me is to disable 'Put hard disks to sleep when possible' in System Preferences. I am trying that now. Thanks for any help. panic(cpu 1 caller 0xffffff8001e290b7): "AppleAHCIDiskQueueManager::setPowerState(0xffffff8026691d80 : 0xffffff7f8332a96c, 2 -> 3) timed out after 101265 ms"@/BuildRoot/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/xnu/xnu-6153.11.26/iokit/Kernel/IOServicePM.cpp:5302 Backtrace (CPU 1), Frame : Return Address 0xffffff920864bb40 : 0xffffff800173f98b mach_kernel : _handle_debugger_trap + 0x47b 0xffffff920864bb90 : 0xffffff8001876c15 mach_kernel : _kdp_i386_trap + 0x155 0xffffff920864bbd0 : 0xffffff800186861e mach_kernel : _kernel_trap + 0x4ee 0xffffff920864bc20 : 0xffffff80016e6a40 mach_kernel : _return_from_trap + 0xe0 0xffffff920864bc40 : 0xffffff800173f077 mach_kernel : _DebuggerTrapWithState + 0x17 0xffffff920864bd40 : 0xffffff800173f45b mach_kernel : _panic_trap_to_debugger + 0x21b 0xffffff920864bd90 : 0xffffff8001ed2d89 mach_kernel : _panic + 0x61 0xffffff920864be00 : 0xffffff8001e290b7 mach_kernel : __ZN9IOService12ackTimerTickEv + 0x417 0xffffff920864be50 : 0xffffff8001e28c79 mach_kernel : __ZN9IOService21actionAckTimerExpiredEP8OSObjectPvS2_S2_S2_ + 0x9 0xffffff920864be60 : 0xffffff8001e4002e mach_kernel : __ZN10IOWorkLoop9runActionEPFiP8OSObjectPvS2_S2_S2_ES1_S2_S2_S2_S2_ + 0x3e 0xffffff920864bea0 : 0xffffff8001e27a28 mach_kernel : __ZN9IOService17ack_timer_expiredEPvS0_ + 0x38 0xffffff920864bec0 : 0xffffff80017811d5 mach_kernel : _thread_call_delayed_timer + 0xea5 0xffffff920864bf40 : 0xffffff8001780d01 mach_kernel : _thread_call_delayed_timer + 0x9d1 0xffffff920864bfa0 : 0xffffff80016e613e mach_kernel : _call_continuation + 0x2e BSD process name corresponding to current thread: kernel_task Boot args: -v darkwake=0 dart=0 debug=0x100 keepsyms=1 kext-dev-mode=1 -disablegfxfirmware -no_compat_check Mac OS version: 19A583 Kernel version: Darwin Kernel Version 19.0.0: Wed Sep 25 20:18:50 PDT 2019; root:xnu-6153.11.26~2/RELEASE_X86_64 Kernel UUID: 70EDD61F-86EE-3E1B-873F-98D909B78160 Kernel slide: 0x0000000001400000 Kernel text base: 0xffffff8001600000 __HIB text base: 0xffffff8001500000 System model name: iMac18,1 (Mac-4B682C642B45593E) System shutdown begun: NO Panic diags file available: YES (0x0) System uptime in nanoseconds: 5030664182757 last loaded kext at 64641308877: @filesystems.smbfs 3.4 (addr 0xffffff7f8322c000, size 450560) last unloaded kext at 223165165211: org.vulgo.NoVPAJpeg 1.2.8 (addr 0xffffff7f846b4000, size 12288) loaded kexts: config.plist
  4. snifferdog

    Catalina on GA Z370P D3 [Success]

    Update: I got it to work. The install was in fact succeeding and I was being fooled by the erratic 'time to go' readings, but the volume I installed to was not showing up in the Clover boot screen. Anyway, the fix was to install Clover to a FAT partition rather than an HFS partition. Why this makes a difference I don't know, but evidently it does. config.plist as per my original post.
  5. Has anyone successfully installed Catalina on GA Z370P D3 mobo? My issue is that the first phase of the installer ticks down to 2 minutes to go and then reboots. The second phase of the installer does not then run correctly. My processor is a Core i3-8100 and I am using integrated graphics. Mojave runs fine on this setup. My config.plist file is attached. Thanks for any help. config.plist
  6. snifferdog

    Catalina on Gigabyte Z77-DS3H

    Thanks, but it doesn't look like it's that. I can't see an Embedded Controller in IORegistryExplorer (I took a good look) and my machine is a desktop, not a laptop. Any other ideas? I noticed that I can run the first phase of the installer under Mojave and it behaves in the same way - i.e. it gets to '2 minutes remaining' and then suddenly says 'I'm done', which I don't believe is true.
  7. Has anyone got this to work? The problem I have is that the first phase of the installer ticks down to 2 minutes remaining and then reboots. The second phase of the installer then does not run correctly. My board is rev 1.1 I have an Intel Core i3-3229 Ivy Bridge. My config.plist is attached. Thanks. config.plist
  8. snifferdog

    RealtekRTL8111-Binary

    Working perfectly for me in 10.13.4 with my GA-EP35-DS3L. Thank you, dear author, for contributing. The older version I had (1.2.2) was giving me trouble.
  9. Try downloading it from here (instead of from the App Store): https://support.apple.com/kb/DL1941?locale=en_GB Please post back here if it works.
  10. Click on 'Install macOS' first!
  11. I had a similar problem (and I too have an MBR setup). Rather than installing the update from the App Store, I downloaded and installed it from the following link, which worked: https://support.appl...37?locale=en_US
  12. Did you give your VM any storage? You can create a new virtual hard disk in Settings -> Storage.
  13. snifferdog

    High Sierra only sees Windows drives

    The problem is that there is a bug in the High Sierra version of AppleAHCIPort.kext which means it only sees the first drive attached to the SATA controller. I don't know how to replace this kext in an installation environment so I installed HS to a partition on my first drive and then replaced this kext with the one from 10.12.6 after installation. You can probably swap around the disk drive connections in your machine temporarily during installation to get it installed.
  14. snifferdog

    install 17A405

    I had a similar problem. Rather than installing the update from the App Store, I downloaded and installed it from the following link. That worked: https://support.apple.com/kb/DL1937?locale=en_US
  15. See: http://www.insanelymac.com/forum/topic/327781-the-disk-you-inserted-was-not-readable-by-this-computer-high-sierra-only/
×