Jump to content

quattrofx

Members
  • Content Count

    175
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by quattrofx

  1. Hi to all, I just wont to give inough informations on one place for all the people with same Hardware with costimization steps witch i have done. I have fast perfect working High Sierra 10.13.3 on my PC but still needs to be actualized thru the DSDT, because it ist the only way to get all the hardware properly working. Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming - BIOS F7h Intel i7-8700K (4.8GHz) Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming 8G DDR4 64GB PC 3000 CL15 G.Skill KIT (4x16GB) 64GVR Ripjaws V Dual-Band PCI-e Adapter TP-Link TL-WDN4800 Firewire PCI-e Digitus (Texas Instruments Chipset) Bluetooth 4.0 USB Dongle ASUS BT400 (Broadcom) PSU: LC-Power Metatron Prophecy 2 LC8750II V2.2, 750 Watt 2 x NVMe SSD 960 Evo 500GB (Win10Pro & High Sierra 10.13.3) 1 x SSD Crucial 500GB (Sierra 10.12.6) 1 x 4TB Segate Barracuda SATA 3 (Multimedia) Tripple-boot Win10Pro, Sierra 10.12.6 & High Sierra 10.13.3 Bios Settings: 1. M.I.T. → Advanced Memory Settings Extreme Memory Profile(X.M.P.) : Profile1 2. BIOS → Fast Boot : Disabled 3. BIOS → LAN PXE Boot Option ROM : Disabled 4. BIOS → Storage Boot Option Control : UEFI 5. Peripherals → Trusted Computing → Security Device Support : Disable 6. Peripherals → Network Stack Configuration → Network Stack : Disabled 7. Peripherals → USB Configuration → Legacy USB Support : Auto 8. Peripherals → USB Configuration → XHCI Hand-off : Enabled 9. Chipset → Vt-d : Enabled 10. Chipset → Wake on LAN Enable : Disabled 11. Chipset → IOAPIC 24-119 Entries : Enabled Dedicated graphics card: 1. Peripherals → Initial Display Output : PCIe 1 Slot 2. Chipset → Integrated Graphics : Enabled Chipset → DVMT Pre-Allocated :128M Wake for Ethernet Network access - Unchecked Enable Power Nap - Unchecked First step: I have a perfect Sierra 10.12.6 working on my HP Z800 witch i use to clone to one SSD Second step: Delete old EFI on cloned SSD and put the new one from here: https://hackintosher.com/guides/high-sierra-install-full-guide/ Adjusted Kexts and Config.plist for my Rig: Kext Folder: FakeSMC.kext + Sensors Kexts Lilu.kext CodecCommander.kext AppleALC.kext IntelGraphicsFixup.kext FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext IntelMausiEthernet.kext NvidiaGraphicsFixup.kext Shiki.kext USBInjectAll.kext XHCI-200-series-injector.kext Thread step: connected new cloned SSD on the SATA port and Sierra started up and working. Fourth step: regulary updated to HighSierra 10.13.3 running installer from App folder. Fifth step: Cloned Sierra SSD to NVMe SSD 960 Evo 500GB Made changes to BIOS & Config.plist to become hardware encoding acceleration in FCPX and HEVC support: BIOS Gigabyte: § Chipset → Integrated Graphics : Enabled § Chipset → DVMT Pre-Allocated :128 § Peripherals → Initial Display Output : PCIe 1 Slot Config.plist: 1. Inject Kexts is set to Yes 2. In Boot Under Custom flags added: Nvidia users: shikigva=60 3. Kaby Lake & Coffee Lake Users: In Devices Using Nvidia - Set ig-platform-id to: 0x59120003 DSDT Patching: 1. HECI -> IMEI Patch 1. Comment: change HECI to IMEI 2. Find* [Hex]: 48454349 3. Replace [Hex]: 494d4549 2. GFX0 -> IGPU Patch 1. Comment: change GFX0 to IGPU 2. Find* [Hex]: 47465830 3. Replace* [Hex] : 49475055 3. PEGP -> GFX0 Patch 1. Comment: change PEGP to GFX0 2. Find* [Hex]: 50454750 3. Replace [Hex]: 47465830 I think that in my Config.plist (used EFI from here https://hackintosher.com/guides/high-sierra-install-full-guide/ and edited by me) are the double entries, but i am not shure and i dont wont to make a mess myself. It is beter to leave it to the profis like Maldon! Maldon, i have attached my Send me iMac_4FX.zip file generated with RunMe.app Can you post the list of maded Patches for this RIG please. THX in advance QuattroFX Send me iMac_4FX.zip
  2. Hallo folks, Atached is my CLOVER folder, but without Serial number, UUID and BoardID. You must put yours inside to be able to use it properly! Cheers CLOVER.zip
  3. quattrofx

    (pre-release) macOS High Sierra 10.13.5

    HI MALDON! You have my VOICE for President! Cheers QuattroFX
  4. Hallo Maldon, Sorry, but I must bother you one more time. The .161 Nvidia Drivers are not so good. I've returned to .106 and have less glitches, but still not perfect. But, last month I have noticed that my shutdown time is every time longer and longer. Today my PC didn't won't to shutdown at all! Just white spinnig circle on the black background. Here are some DCPI Export Files and Boot Console Text. Can you take a look and help me please? THX in advance! BR QFX Boot Console.txt.zip iMac.acpi.zip
  5. Maldon, I like your Photography Style and the way of Art you ar doing it... Nativly & Expressionsfull
  6. I can also report that the NVidia WebDrivers .161 working flowesly now with HS 10.13.3 like old time
  7. Use TextWrangler to edit English.lproj. 1. Copy and paste command into Terminal to open English.lproj directory: open . /System/Library/PrivateFrameworks/AppleSystemInfo.framework/Versions/A/Resources/English.lproj/ Edit AppleSystemInfo.strings as described: from: <key>UnknownCPUKind</key> <string>Unknown</string> to: <key>UnknownCPUKind</key> <string>3,7 GHz Intel Core i7-8700(6-Cores)</string> Reboot and test. BR QFX
  8. Very nice! But you go the best and easiest way with Radeon RX 580 ;-) Do you have some NVidia Graphics for tests? What do you think about using iMac Pro as identifier for this RIG? Is it better as iMac18.3?
  9. Hallo Maldon, i have made some changes, actually updates on my system: 1. Updated Shiki.kext Version 2.2.4 2. Updated NVidiaGraphicsFixup.kext Version 1.2.3 3. Installed NVidia Web Driver Version .161 - running very stable without glitches. 4. Updated Clover to last new Version 4411 5. Added Sensors.kexts to be able to see Temps in HWMonitor - working without problems and KP´s After 2 weeks intensive tests i can confirm very stable System running fast. Only problem what i have noticed is Safari witch works slow... somehow loading slowly in cashbuffer, but after buffer download in cash finishes, playing 8K videos converted to 4K Ultra 1440p very well. Anyway, i have installed Firefox and the Firefox is much more faster than Safari! But something very important for all: I have first installed Firefox Version.58 witch freezes after couple of minutes. Immediately found the solution in Web and instaled the Upgrade Version .59 witch works very stable. BR QuattroFX
  10. Hi Maldon, with this last one DSDT sims to be good. Made 5-6 reboots without problems. THX
  11. Here my last one: No, i don't use USB-C at the moment, just USB 3.0 SATA HDD Dockingstation on USB 3.0 port. Send me iMac_4FX.zip
  12. Sorry, I was to early.... after couple of reboots, I have problem with shutdown, seams does not doing it properly every second time and after reboot showing failure, first in Boot process and after on the desktop that the System didn't shutdown properly.
  13. I have updated HS 10.13.3 with the supplement update, immediately after reboot installed newest NVIDIA driver regularly and applied your DSDT. Everything working perfect now, fast boot, iGPU Hardware acceleration ON, but FCPX 10.4 still has dropped frames. I am using mainly Adobe Premiere Pro, so it is not a problem for me, because Mercury dGPU acceleration working flawlessly. BIG THX MALDON!
  14. Hallo Maldon, here it is. Send me iMac.zip
  15. Just for the Info, I have tested Sierra 10.12.6 with the same DSTD and there FCPX working flawlessly! Under HS 10.13.3 I have tested MacX Video Converter Pro with INTEL Hardware acceleration enabled and disabled: 56GB 4K RAW Video convert to FullHD .MP4 with > 9min 22sec 56GB 4K RAW Video convert to FullHD .MP4 without > 18min 46sec Maldon, after applied DSDT my booting time is double longer... can it hang on AptioMemoryFix.efi?
  16. I've removed NVRAM.plist from EFI. Removing IntelGraphicsFixup.kext didn't solved my FCP X Problem. HS woks without as well and I have still iGPU Intel hardware encoding ON.
  17. Yesterday i had a Problem installing HS 10.13.3 supplemental update.... Need to fix it today. Maldon, do i need NVRAM.plist in EFI with the AptioMemoryFix.efi kext?
  18. THX Maldon, i will check it as soon as i came home after work. BR QFX
  19. ERP Funktion was already disabled in Bios. I've just played with other settings, but none of them sims to solve the problem. I will just turn off the LED´s in Bios, till we found the solution. Only problem witch I found at the moment are to many dropped frames in FCP 10.4 after replaying DSDT, but I still have iGPU Intel hardware encoding ON.
  20. THX Maldon, I've just tried and everything working PERFECT! The Benchmark scores are little bit higher! Only glitch what I have had before is still present: Sleep works perfect but after shutdown my LED´s on Motherboard are still on! Under the Windows 10 after shutdown they are off. What can cause this problem? BR QFX
  21. Hi Maldon, BIG THX for the RAPID replay. Question before I test it: config.plist still has a lot of same stuff activated as in your DSDT. For example Shutdown.fix Should I disable or live like this? BR QFX
  22. quattrofx

    Contour Shuttle Pro - Snow & Lion!

    Hallo Medioevo, I am on the Sierra 10.12.6 and I don't know how it is in HS solved. on Sierra working perfect! I have for to install HS in next two Month and will post the solution. BR QFX
×