Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About quattrofx

  • Rank
    InsanelyMac Geek

Contact Methods

  • Website URL

Profile Information

  • Gender
  • Location
  1. Use TextWrangler to edit English.lproj. 1. Copy and paste command into Terminal to open English.lproj directory: open . /System/Library/PrivateFrameworks/AppleSystemInfo.framework/Versions/A/Resources/English.lproj/ Edit AppleSystemInfo.strings as described: from: <key>UnknownCPUKind</key> <string>Unknown</string> to: <key>UnknownCPUKind</key> <string>3,7 GHz Intel Core i7-8700(6-Cores)</string> Reboot and test. BR QFX
  2. Very nice! But you go the best and easiest way with Radeon RX 580 ;-) Do you have some NVidia Graphics for tests? What do you think about using iMac Pro as identifier for this RIG? Is it better as iMac18.3?
  3. Hallo Maldon, i have made some changes, actually updates on my system: 1. Updated Shiki.kext Version 2.2.4 2. Updated NVidiaGraphicsFixup.kext Version 1.2.3 3. Installed NVidia Web Driver Version .161 - running very stable without glitches. 4. Updated Clover to last new Version 4411 5. Added Sensors.kexts to be able to see Temps in HWMonitor - working without problems and KP´s After 2 weeks intensive tests i can confirm very stable System running fast. Only problem what i have noticed is Safari witch works slow... somehow loading slowly in cashbuffer, but after buffer download in cash finishes, playing 8K videos converted to 4K Ultra 1440p very well. Anyway, i have installed Firefox and the Firefox is much more faster than Safari! But something very important for all: I have first installed Firefox Version.58 witch freezes after couple of minutes. Immediately found the solution in Web and instaled the Upgrade Version .59 witch works very stable. BR QuattroFX
  4. Hi to all, I just wont to give inough informations on one place for all the people with same Hardware with costimization steps witch i have done. I have fast perfect working High Sierra 10.13.3 on my PC but still needs to be actualized thru the DSDT, because it ist the only way to get all the hardware properly working. Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming - BIOS F7h Intel i7-8700K (4.8GHz) Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming 8G DDR4 64GB PC 3000 CL15 G.Skill KIT (4x16GB) 64GVR Ripjaws V Dual-Band PCI-e Adapter TP-Link TL-WDN4800 Firewire PCI-e Digitus (Texas Instruments Chipset) Bluetooth 4.0 USB Dongle ASUS BT400 (Broadcom) PSU: LC-Power Metatron Prophecy 2 LC8750II V2.2, 750 Watt 2 x NVMe SSD 960 Evo 500GB (Win10Pro & High Sierra 10.13.3) 1 x SSD Crucial 500GB (Sierra 10.12.6) 1 x 4TB Segate Barracuda SATA 3 (Multimedia) Tripple-boot Win10Pro, Sierra 10.12.6 & High Sierra 10.13.3 Bios Settings: 1. M.I.T. → Advanced Memory Settings Extreme Memory Profile(X.M.P.) : Profile1 2. BIOS → Fast Boot : Disabled 3. BIOS → LAN PXE Boot Option ROM : Disabled 4. BIOS → Storage Boot Option Control : UEFI 5. Peripherals → Trusted Computing → Security Device Support : Disable 6. Peripherals → Network Stack Configuration → Network Stack : Disabled 7. Peripherals → USB Configuration → Legacy USB Support : Auto 8. Peripherals → USB Configuration → XHCI Hand-off : Enabled 9. Chipset → Vt-d : Enabled 10. Chipset → Wake on LAN Enable : Disabled 11. Chipset → IOAPIC 24-119 Entries : Enabled Dedicated graphics card: 1. Peripherals → Initial Display Output : PCIe 1 Slot 2. Chipset → Integrated Graphics : Enabled Chipset → DVMT Pre-Allocated :128M Wake for Ethernet Network access - Unchecked Enable Power Nap - Unchecked First step: I have a perfect Sierra 10.12.6 working on my HP Z800 witch i use to clone to one SSD Second step: Delete old EFI on cloned SSD and put the new one from here: https://hackintosher.com/guides/high-sierra-install-full-guide/ Adjusted Kexts and Config.plist for my Rig: Kext Folder: FakeSMC.kext + Sensors Kexts Lilu.kext CodecCommander.kext AppleALC.kext IntelGraphicsFixup.kext FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext IntelMausiEthernet.kext NvidiaGraphicsFixup.kext Shiki.kext USBInjectAll.kext XHCI-200-series-injector.kext Thread step: connected new cloned SSD on the SATA port and Sierra started up and working. Fourth step: regulary updated to HighSierra 10.13.3 running installer from App folder. Fifth step: Cloned Sierra SSD to NVMe SSD 960 Evo 500GB Made changes to BIOS & Config.plist to become hardware encoding acceleration in FCPX and HEVC support: BIOS Gigabyte: § Chipset → Integrated Graphics : Enabled § Chipset → DVMT Pre-Allocated :128 § Peripherals → Initial Display Output : PCIe 1 Slot Config.plist: 1. Inject Kexts is set to Yes 2. In Boot Under Custom flags added: Nvidia users: shikigva=60 3. Kaby Lake & Coffee Lake Users: In Devices Using Nvidia - Set ig-platform-id to: 0x59120003 DSDT Patching: 1. HECI -> IMEI Patch 1. Comment: change HECI to IMEI 2. Find* [Hex]: 48454349 3. Replace [Hex]: 494d4549 2. GFX0 -> IGPU Patch 1. Comment: change GFX0 to IGPU 2. Find* [Hex]: 47465830 3. Replace* [Hex] : 49475055 3. PEGP -> GFX0 Patch 1. Comment: change PEGP to GFX0 2. Find* [Hex]: 50454750 3. Replace [Hex]: 47465830 I think that in my Config.plist (used EFI from here https://hackintosher.com/guides/high-sierra-install-full-guide/ and edited by me) are the double entries, but i am not shure and i dont wont to make a mess myself. It is beter to leave it to the profis like Maldon! Maldon, i have attached my Send me iMac_4FX.zip file generated with RunMe.app Can you post the list of maded Patches for this RIG please. THX in advance QuattroFX Send me iMac_4FX.zip