Jump to content

CBAnthony

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About CBAnthony

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I am also wondering if anyone has figured this out. The boot.plist.com is not like the ones described in other guides. Thanks for any help.
  2. CBAnthony

    A Simple Guide to the 4830/4850/4870/4870x2/4890

    I know that some have been able to achieve dual monitor support, but I am still unable. I'm running a 4870 Sapphire 1GB with dual DVI outs. Following the instructions, I am able to get a single monitor to work with full CI/QE support. This is done plugging the single monitor into the DVI slot closest to the Mobo, no adapter needed. When I try to add my second monitor onto the second DVI out, using a DVI cable with no adapter, the Apple logo shows on both screens during boot, but it hands at a blue screen on both monitors afterward. If I use a DVI>VGA adaptor and VGA cable to attach the second monitor to the second DVI slot, both monitors show the Apple logo during boot, but when the OS X loads, the second monitor flashes blue and then shuts down. Only the first monitor remains (thereby leaving the system workable). No second monitor appears in Displays in System Preferences. For those of you who have had luck with dual monitors, any suggestions? Thanks.
  3. CBAnthony

    A Simple Guide to the 4830/4850/4870/4870x2/4890

    I just wanted to take a moment to thank all who started and contributed to this post. I'm sure many success stories go unreported, so I thought I would take a moment to do so. I previously had an Nvidia 8800 GTS 512 that was starting to {censored} out on me, so I turned to these forums to determine my next card. This post was written plainly and clearly enough that I chose the 4870. I removed my old card and installed the 4870 without making any changes, thinking my hackintosh would at least boot up without hardware support/QE&CI. However, I obtained a kernel panic on first boot. I went back to square one (swapping in my 8800), installed the drivers from the first post, shut down, swapped my 4870 back in and the Hack booted up with full hardware support/QE&CI. Next obstacle was dual monitor support. Since I purchased the Sapphire 4870 1GB, I had two DVI ports on my card. I could not get dual monitor support using one DVI cable and a VGA cable with a DVI adaptor. Upon the recommendation of a few posters reporting good results with two straight DVI cables, I went to purchase one. The use of two DVI cables enabled full dual monitor support. Of note, I did install the April 2nd Natit.kext, but I can't be sure whether it affected my situation at all (I'm going to assume it did and give credit and thanks to Netkas). For the record, I'm using an ASUS PK5-E Wifi mobo with Kalyway 10.5.2 fully updated. So again, thanks to all for their input. Special thanks to drumthrasher109 and netkas for their persistant efforts.
  4. CBAnthony

    10.5.6 Released!

    I would also love a copy of your modified IONetworkingFamily.kext. I'm still having trouble with time machine. I can't get rid of the "built-in networking" error referred to above. Thanks!
  5. CBAnthony

    10.5.6 Released!

    I'm sorry, I should have mentioned that I tried that as well. I believe that also puts me back in the same position re: time machine error.
  6. CBAnthony

    10.5.6 Released!

    Hi all: I'm still having a bit of trouble with the Time Machine fix after updating to 10.5.6. I was getting the error re: "Time Machine could not be configured. The built-in network interface could not be found." When I tried the fix quoted above, I received a different error: something about how the IONetworkingFamily.kext was not installed correctly and cannot be used. The only way I can get the "not installed correctly" error to go away is to reinstall the IONetworkingFamily.kext from 10.5.5 (my own backup installed via osx tools). But this just puts me back to where I started: Getting the error "Time Machine could not be configured. The built-in network interface could not be found." Anyone have any suggestions? Thanks in advance.
  7. CBAnthony

    Marvell IDE controller on P5K SE

    May I ask where you found the IOAppleATA kext? I can't seem to find it on the net or on my install disk using Pacifist. I have the same problem with my NTFS drives not showing up in 10.5.5 (kalyway). Disk Utility shows the drives as greyed out and no options are available to use on those drives. One is a SATA drive and one is IDE and neither of them are able to mount. I'm using an Asus P5K-E with Wi-fi. Thanks in advance for any help!
  8. Well I didn't exactly solve my problem, but I bypassed it. And I thoght I would post here in case it can be of any use to anyone. While I couldn't get SuperDuper Sandbox to work on a separate drive, I was able to partition my boot drive and use Sandbox on the new partition. Then, I'm able to select the new partition from the Darwin Bootloader. So the following is my backup scenario: Use partition 1 as my original install. Use SuperDuper to install copy my original install to the second, smaller partition as a Sandbox. In doing so, the Sandbox contains only OS software; all applications and documents are saved on the original install (but are used and visible in the Sandbox). Now, when I want to test an update to see if it will break my install, I log into the Sandbox partition and run the update with the appropriate method (i.e., the sleep string in terminal) and if it breaks my install, I simply log back into my original install and use SuperDuper to re-copy the Sandbox install to partition 2. Using this method, there should be no reason for me to ever break my install with an update (unless I'm not paying attention after too much red wine!). I hope this is useful for someone, as it's extremely painful to waste hours reinstalling your OS and getting all your apps and docs back in order.
  9. intrax: I thank you for your response. I'm still fiddling with the best way to do this. In fact, at this point, I'm perfectly find with keeping a back up image that I can restore easily from. However, these are the problems I have encountered when trying to restore from various backup methods. When I boot using the Kalyway 10.5.2 DVD: 1) I try to use "Restore System from Backup..." but after I press "Continue" it hangs infinitely (I have time machine backups but I cannot access them due to this problem); 2) I have tried to restore from a SuperDuper! backed up image. While the installation/restore goes fine, I can't get past the Apple logo screen with the spinning wheel (it eventually just reboots on its own and does the same thing over and over) I thank you for your suggestion re: Acronis True Image. After I reinstall, I will test that out. I'm guessing that Acronis True Image runs outside of any operating system? Perhaps that could be the solution to my problem. Then I can just restore the partition, boot using the install disk trick, and then install the Chameleon bootloader using OSX86 tools. Is this what you had in mind? Thanks again for your time
  10. Hello: As this is my first post, I'd like to thank all the contributors to this page; your information has been invaluable in my journey to getting my hackintosh running smoothly. And it was! Until I tried to updated from 10.5.4 to 10.5.5 using the sleep string method (I got the "Still waiting for..." error). After that, I tried to restore from a time machine backup using Disk Utility on the Kalyway DVD. For some reason, when I selected "Restore from Time Machine Backup" the program would just hang, and I could never select my backup. So I discovered SuperDuper! and thought the idea of using a Sandbox as a protection for my stable OS was a really good idea. However, this is where my current problem starts: I have 3 SATA drives on my machine: one with Vista, one with my Kalyway install and another one which I had intended to partition and use as a sandbox drive. However, when I tried to create the Sandbox Drive using SuperDuper!, the files copy ok but it gets to the part where it wants to make the Sandbox drive the boot disk and it fails. I've looked around quite a bit but I just don't have the know-haow to know what needs to be changed to make this work. Any help in this regard would be most appreciated, as the Sandbox system is a very attractive option for testing updates without having to reinstall the entire operating system from scratch when they fail. Thanks in advance for any help or suggestions. I'm happy to provide whatever information may be needed. Chris Asus PK5-E Nvidia 8800 GTS 512 currently running 10.5.3 (via Kalyway 10.5.2 DVD + 10.5.3 Combo Update)
×