Jump to content

rojansky

Members
  • Content count

    18
  • Joined

  • Last visited

About rojansky

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Here to report that the 10.8.4 update went well. Just had to reinstall the AppleHDA kext after reboot
  2. Quick Update I was able to get USB 3.0 recognized by using the "Universal" USB 3.0 drivers in #####. No other kexts (including PXHCD.kext) worked. I should update my own guide to mostly use ##### at some point...
  3. I updated my BIOS to v1501 before doing anything. You can download it here. I have 16GB of RAM, so I didn't notice any problems As for AMD cards, I'm sorry, but I can't help there. I picked an nVidia card after looking through hardware compatibility lists. If you still can't make things work, and are not a huge gamer, it might be worth spending the $50 for a decent card you know won't cause you problems.
  4. Quick solution to an annoying error: App Store: Unknown error has occurred Make sure that en0 is your primary ethernet device Download and run EFI studio Select Ethernet and click "Add Device" Click "Copy Hex String to Clipboard" Launch Chameleon Wizard, and choose the org.chameleon.Boot.plist tab At the bottom of the panel, click "Paste" Check "Device Properties" Click "Save" at the top Something like this was added to my org.chameleon.Boot.plist: <key>device-properties</key> <string>4b00000001000000010000003f00000001000000....</string> Reboot. Enjoy!
  5. Couldn't find a solution to the DVDs and CDs not mounting. Console says: /sbin/mount_udf: mount_udf: load_udf failed Similar to this issue. The kextcache errors above are caused by this command: /usr/sbin/kextcache -system-prelinked-kernel I tried replacing the /usr/sbin/kextcache binary from before the 10.8.3 update. Worked without complaining. Didn't solve my DVD issues. Not sure if this stuff's related or not. So I basically got frustrated, decided not to mess with things above my knowledge level, and reinstalled. The 10.8.3 update went smoothly. This will teach me to clone my boot drive before every system update
  6. Haha yeah, I tried that. Even tried diskutil at the command line. No dice
  7. Hi all, I've run into this strange issue after the 10.8.3 update. Everything works except that I can't mount any DVDs or CDs! I'm attaching a screenshot of the strangeness. I thought there was something wrong with my internal Blu-Ray drive, so attached an external DVD drive. Same error! They show up just fine in System Information. I don't know if this has to do with my kextcache issues. You can see the error logs here. I can't make any sense of what's causing kextcache to croak. How can I find out the culprit? Or does this look so bad/unknowable that I should just restore 10.8.2 from my backup image? As you can imagine, I'd rather not Thanks a lot for your help!
  8. Update Turns out that the upgrade didn't go smoothly after all. I got the error I mentioned in the previous post due to kextcache failure. sh-3.2# sudo kextcache -system-prelinked-kernel Kernel file /mach_kernel does not contain requested arch: i386 2013-03-16 21:58:13.079 kextcache[15038:707] -[__NSCFData _fastCStringContents:]: unrecognized selector sent to instance 0x7fc2ab13cf40 2013-03-16 21:58:13.081 kextcache[15038:707] *** Terminating app due to uncaught exception 'NSInvalidArgumentException', reason: '-[__NSCFData _fastCStringContents:]: unrecognized selector sent to instance 0x7fc2ab13cf40' *** First throw call stack: ( 0 CoreFoundation 0x0000000109d79b06 __exceptionPreprocess + 198 1 libobjc.A.dylib 0x000000010a3623f0 objc_exception_throw + 43 2 CoreFoundation 0x0000000109e1040a -[NSObject(NSObject) doesNotRecognizeSelector:] + 186 3 CoreFoundation 0x0000000109d6802e ___forwarding___ + 414 4 CoreFoundation 0x0000000109d67e18 _CF_forwarding_prep_0 + 232 5 CoreFoundation 0x0000000109cfe7cd CFStringFindWithOptionsAndLocale + 541 6 CoreFoundation 0x0000000109d08092 CFStringFind + 178 7 kextcache 0x00000001098b9c98 kextcache + 89240 8 kextcache 0x00000001098b932b kextcache + 86827 9 kextcache 0x00000001098a7cef kextcache + 15599 10 kextcache 0x00000001098a841c kextcache + 17436 11 kextcache 0x00000001098a6dfe kextcache + 11774 12 kextcache 0x00000001098a548a kextcache + 5258 13 libdyld.dylib 0x00007fff8d47a7e1 start + 0 ) libc++abi.dylib: terminate called throwing an exception I'm not sure what's causing this. Everything seems to work except my DVD drive, which shows up fine in System Profiler and Disk Utility, but cannot mount anything! This is the only related topic I've found. I'll update this thread with any fixes.
  9. You're welcome dude. Just trying to be useful around here I did try that sleep kext (and mentioned the link in my guide) but it didn't work for me reliably. I'm looking into DSDTs and will post anything I find on this thread. Also wanted to put these two updates out there: Upgraded my graphics card to a Gigabyte GTX 650. Then set "GraphicsEnabler=No". Works like a charm. Not a huge gamer; needed a decent card You can look at lists like these to find a better card if you want one. Since this is a Kext-based install, the latest 10.8.3 update broke audio as expected. I simply reinstalled the "AppleHDA" and "HDAEnabler" kexts with "Kext Utility" and things were back to normal. Strangeness: During the upgrade to 10.8.3, I got an error dialog saying something like "Your Mac cannot be upgraded". Still, when I rebooted like it asked me to, the "About This Mac" dialog showed 10.8.3. There were no other updates in the App Store after reboot. I'm guessing this glitch isn't too serious (the update itself wasn't that spectacular anyway.) I'll be trying to patch my DSDT and will keep updating this thread in the future. Please contribute any wisdom as you see fit. Thanks!
  10. Just got done with this (woohoo!) and put together a quick guide. I packaged it with every file I needed for the install. Attaching the guide itself in case you wanted a preview. I couldn't get sleep to work, and didn't generate or use a DSDT. My boot time's > 2min since (spends a lot of time at "IOAPIC"). But I don't really mind any of these Installation Files Installation Guide If you own this board and have had some luck with any of these issues, please update this thread. Thank you everyone!
  11. Here to report that the 10.7.4 update breaks audio. Everything else works. Once again, Use kext helper to add AppleHDA.kext (in the first post's attachment) Use kext utility to repair permissions And you should be good to go
  12. Here to report that the 10.7.1 update breaks audio. But simply running the Kext Enabler with the AppleHDA.kext file fixes the problem. Again, thanks everyone for your time and effort. I'm loving my Lion system!
  13. Thank you so much for this! I have an nVidia GT240 card and got into a reboot cycle when I attempted to boot from the USB stick. These flags helped: -v -x npci=0x2000 Other than that, I followed your instructions to the letter and have a functioning system (issues with sleep and front-panel audio... but I don't care!) Cheers mate!
  14. Just writing to report that 10.4.5 installs excellent (as an upgrade from 10.4.3) on a Toshiba Satellite 1115-s103 (1.5Ghz Celeron, 256MB RAM, 16MB ATI M6C Radeon, Atheros-based Belkin F5D7050 v.5000). I searched the forum for anyone else unfortunate enough to own this laptop There seemed to be a couple! The processor is correctly recognized and either my eyes deceive me or the graphics seem to be a little quicker. No QE or CI (obviously!!!!) Thought this might help someone out there I'll add this stuff to the Wiki My rather silly question is this: I never had "VESA 2.0" show up for the 'Displays' part of System Profiler until I upgraded to 10.4.5. What exactly is this? I know, I know... Google it (and trust me I did... don't get what that means. Is it supposed to be 'better'?) This is amazing! As a web developer, all I need is Safari, Camino and OmniWeb and my (tolerably slow) laptop fits this purpose 100%. Thanks to everyone here
  15. I've got a 1.5Ghz Celeron on my Toshiba laptop (1115-s103... 256 MB RAM, 16MB AGP ATI M6-C graphics). All of the apps bundled with OS X (10.4.3) seem to work really well (Safari crashed intermittently but I use Camino anyway!). It takes about 2 minutes to load Word and a couple of other 'big' apps, but I'm generally very satisfied with how things are now. Basically needed a cheap Mac to test my web pages, chat, send email and watch a movie. Except the movie bit, everything else has been veru pleasurable
×