Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About lundi

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. [How to] Asus P5K-VM guide

    I made the dsdt with DSDTSE under mac osx, hope this is also ok. the values there are: OperationRegion (BIOS, SystemMemory, 0xCFF8E064, 0x2D) But it doesnt change anything the problem has been since the beginning. with windows it works without problem..
  2. [How to] Asus P5K-VM guide

    hmm, I have the same values there.. do I have to change them? speed seems to be ok, I got 5200 in geekbench
  3. [How to] Asus P5K-VM guide

    hi guys, thanks for your great work. my system runs very good with mountain lion. i only have a problem with sleep. when i take the pc in sleep mode i cant wake it up. the cpu fan runs during the whole time during sleep mode. I use the kexts posted from BlackCH and the dsdt file from bikinifarm ( also have a q6600) Does anyone has an idea how to solve the problem?? Thanks in advance
  4. [How to] Asus P5K-VM guide

    For those, who also had the black screen problem. you have to remove the graphic injection from dsdt. http://www.insanelymac.com/forum/index.php...t&p=1759594 @maxk sound works for me. I just had to copy the old applehda.kext to extensions folder and run kext utility
  5. [How to] Asus P5K-VM guide

    hey guys I have a big problem after updating to 10.7.2. I installed the os update and itunes after the reboot everything seems to be fine (pc loaded the kexts..) but when the login screen normaly appears, the monitor lost the video signal . I already tried to boot without cache (-f) and verbose mode but everytime the same problem. Then I repaired the permissions in disk utilites but it also doesn't help. Before the update everything worked fine. I don't know what to do? Do you have ideas how I can find the problem and solve it? Perhaps just a corrupted graphic driver?! I used nvenabler. Many thanks in advance. I hope you have some good ideas
  6. [How to] Asus P5K-VM guide

    does the update work without problems?
  7. [How to] Asus P5K-VM guide

    If you you stuck at "[ PCI configuration begin ]" with your old dsdt you can repair this with BlackCH tutorial. -Boot in lion without dsdt. -Extract the system dsdt with DSDTSE. -Search for “OperationRegion (BIOS, SystemMemory....” in this dsdt. -Copy the two hex numbers after systemmemory and paste them in your old snow leo dsdt (you can also open it with dsdtse). now you have to compile this dsdt and copy it to extra folder. Sound should work now. If not copy the applehda.kext and the ionetworkingfamily.kext (from elviejo) in System/library/extensions and use the Kext Utility (from elviejo) to patch the permissions. This should solve the sound/dsdt problem. Sorry for my bad english but I hope I could help you.
  8. [How to] Asus P5K-VM guide

    Thanks elviejo!! Sound works perfectly. I had to patch the old snow leopard dsdt.
  9. [How to] Asus P5K-VM guide

    hey guys, I installed the developer preview update 1 on my Lion system. Now I get a kernel panic because of the voodooHDA.kext. When I remove this kext the system boots normal but I don't have sound. Do you have any idea how to solve this problem? My old snow leo dsdt doesn't work with Lion. The system getting stuck at "[ PCI configuration begin ]". I also tried elviejo dsdt. The system boots without problem but i still have no sound. @elviejo can you please post the link how you created your dsdt file.
  10. Bluetooth Dongle wird nicht erkannt

    hat sich erldedigt. mit nem belkin dongle läuft alles ohne probleme.
  11. Hallo, wie der Titel schon sagt hab ich das Problem, dass mein BT-Stick nicht erkannt wird. Es handelt hierbei um das Modell Trust BT-2400p: hier Dieser Stick, soll nach dem was ich gelesen habe, vollständig kompatibel mit Mac sein und Out-of-the-Box funktionieren. Wenn ich den Stick anschließe erhalte ich allerdings keine Bluetooth option unter Einstellungen, noch wird er im System-Profiler als Bluetooth-Gerät angezeigt. Hier wird er nur in der USB-Sektion aufgelistet. Komischerweise wird er an einem originalem Macbook auch nicht als Bluetooth-Stick erkannt, sondern wird, wie an meinem Hackintosh, nur als unbekannte USB-Gerät angezeigt. Der Stick ansich scheint nicht defekt zu sein, da er unter Windows erkannt wird und funktioniert. Hier leuchtet er auch Blau. Mir kommt es so vor als ob es sich generell um ein Mac Problem handelt, was mich jedoch verwundert, da dieser Stick für normale Macs als auch für Hackintoshs im Netz empfohlen wird. Habt ihr ne Idee wo das Problem liegen könnte, oder hat jemand sogar Erfahrung mit diesem Stick? Für Antworten wär ich sehr dankbar, sonst muss ich noch meine schöne MagicMouse zurückschicken
  12. [How to] Asus P5K-VM guide

    hey guys. i have a problem with an external bluetooth dongle. the trust bt-2400p dongle will not be recognized. this dongle should be compatible with mac and work out of the box. but in systempreferences i dont have an option for bluetooth. any idea? perhaps a missing bluetooth kext? i'm runnig 10.6.7.
  13. [How to] Asus P5K-VM guide

    thanks everything works fine
  14. [How to] Asus P5K-VM guide

    10.6.5 anyone? Can we update safely? Thanks!
  15. [How to] Asus P5K-VM guide

    @Freaky Chokra, I use your patched file you posted earlyer. sound works but everytime I increase volume, there is a loud clicking noise. do you have the same problem or did you modifyd the file again?