Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

thirdshiftdj

Members
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

About thirdshiftdj

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. My board only has one PCI slot. I installed 1.11b and booted w/ -v and it loaded the driver and saw my card. Then it KP'ed when I opened Ableton. I did another reboot and this time it doesn't see the card again.
  2. I have an old SB0090. Its the Audigy SB1394 and its suppose to have EMU chip and for some reason KXaudio driver doesn't work. 10.6.7 BloodRage X58 i7 920 It has the Sonar X-fi which is ALC889, but I disabled it and still it doesn't work. Should I remove ALC8xx universal kexts and try again?
  3. I did the install w/ a Retail DVD and used [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and then [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. I think that is much easier to do. I did the install w/ a Retail DVD and used [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and then [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. I think that is much easier to do.
  4. You could use [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] for 10.6.2 AppleHDA rollback and use MacMans Unified ALC8xx for audio. Edit: I did a straight update to 10.6.6 and everything is working w/ DSDT I got from here http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=208243 . I used retail 10.6 install w/ [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] cd and then used [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] to install: UserDSDT install System Utilities Mac man's unified ALC8XXHDA AppleHDA Rollback IOAHCIBlockStorageInjector FakeSMC FakeSMC Plugins IOUSBFamily Rollback <=== need this or you will KP, if you do just safe boot and install this.
  5. Intalling Mac OS X SL on Alienware m11x laptop

    Sorry for bring up old thread. Did anyone get this working? Have you guys tried booting w/ arch=i386 ?
  6. Dell Vostro 1500 Mega Thread

    I got everything working about a month ago. Now something weird is happening. If I type too fast my cursor disappears yet I'm not able to type anymore. Happens to me in emails and in forums. I have to reboot to get it working again. Does it have to do w/ the VoodooPS2?
  7. Broken Vista > Hackintosh wallpaper !

    Very clever, thanks!
  8. Dell Vostro 1500 Mega Thread

    Got 10.5.7 installed on my Vostro using Iatkos. Everything works except I can't install my airport card. Its a Dell 1395. I've used the Dell post installer and repair permissions and after reboot it still says my airport card is not installed. I'm baffled at this point. Anyone having similar problems?
  9. Dell Vostro 1500 Mega Thread

    I'm using Iatkos v7 w/ a Vostro 1500. At boot options I type vanilla acpi=off and everything installs fine. It's just on reboot that I get the blank screen and the old "unplug power cable" trick doesn't work for nothing. I can hear music and everything. Booted w/ a bunch of different boot flags to no avail. After unplug trick upon reboot in chameleon 2 I get "Hibernate too old by xxxx seconds try Forcekey=y. I'm going to keep plugging away until I find something out. System specs: Dell vostro 1500 core2 1.6ghz 2gb 667mhz X3100 120gb hd sigmatel 9205
  10. ATI Radeon HD pkg installers 10.5.x & 10.6

    what about us 3870 x2 owners. Can we use the 3870 installer?
  11. 3870 x2 install

    So I followed and read every tutorial. I put in the new natit, changed the atiradeon2000.kext to my dev./ven. ID. Installed the apple graphics update. But I'm missing one key element. The Triakis.pkg. Tried going into IRC but it was closed. Does anyone have it that they could send to me so I can get this thing finished. I searched up and own till 3 in the morning last nite for it and no dice.
  12. Hardware Compatibility List - Leopard 10.5.2

    Current OS X Version: Kalyway 10.5.2 Desktop/Laptop? Desktop Prebuilt? (Y/N) N (If prebuilt then add following information, otherwise fill the Motherboard:) Manufacturer: (example Dell?) Model: (example Inspiron xxx?) Install Methods summary: (List all methods tested, check preferred method - the one you are writing about now) @ start options, I typed -v -x. DID NOT install graphics,audio drivers. Used default kernel because I was getting kernel panic w/ restart. It was probably the drivers that were causing it and not the kernel but I have not tested any further. Does EFI and/or the Vanilla kernel work? (example: partitioned as MBR, EFI v8 + Vanilla Kernel) EFI, have not tried Vanilla kernel w/out graphics driver (which was causing kernel panic)but I don't see why it wouldn't work (in following sections, if you don't know or not sure, write "unknown") Motherboard Manufacturer: Asus Motherboard Model: Maximus Formula Chipset: X38 BIOS Version: , Revision: 0403 Rampage Formula bios BIOS setup options: (example: SATA should be set as "native", "AHCI"; Processor - set EIST to "disabled") AHCI, Disabled everything in Cpu configuration Audio: Works out of the box? If not, list patches. Used Edirol UA-25, no need for audio drivers LAN: Works out of the box? If not, list patches. Yes SATA & IDE: Works out of the box? If not, list patches. Yes Processor Processor Model: Q6600 Speed: 2.4GHZ Recognized as what in System Profiler: Q6600 Video Card (if you have integrated and PCI/AGP, use this template twice) What type of card (PCI Express/AGP/Integrated): PCI-E NVIDIA/ATI/Intel? ATI Model:HD 3870 X2 Memory: 512MB X 2 Board Manufacturer: ATI Reference Patches used: None QE/CI: No All resolutions available? No Other PCI/PCI-e Components (USB are listed in Other Accessories below) Wireless/Wired Card (for PCI/PCI-e cards only) NONE Interface: PCI/PCI-e? Standard (Wireless only): (example: 801n) Manufacturer: Model: Works? (Y/N, if "Y", list patches) Patches: Sound Card (this is for PCI/PCI-e cards only - integrated on motherboard is in motherboard section) Interface: PCI/PCI-e? NONE Manufacturer: Model: Works? (Y/N, if "Y", list patches) Patches: Other Accessories (USB/FIREWIRE) Type (Webcam, External Sound Card, USB bluetooth dongle, etc.): Name: Audio interface usb Manufacturer: Edirol Works? (Y/N, if "Y", list patches, if needed) Y Patches/Work out of the box? No patches just DL driver from Edirol
  13. Installation Questions

    I'm a newb and I got mine to work. Like the mod said look around and don't be so lazy. You could go to the hardware compatability list and kind of figure out what you need and what you need to do from there.
  14. Odd Q6600 Kalyway 10.5.2

    sorry to double post but I got it to work!!! Now I can work w/ Logic Pro....finallyyyyy Bios I disabled everything in cpu configuration. @ darwin bootloader I typed in -v -x unticked audio,wifi,nvidia and left everything else default. Now I'm going to go back to my overclocked settings of 3.6ghz Specs up above
  15. Odd Q6600 Kalyway 10.5.2

    Yep, I definitely installed the vid drivers and the fix that goes along with it. I tried the kernel_9.2_sleep and vanilla kernel and that gives me the same result after install. I'm now trying kernel 922 kabyl. Edit: Nope same thing happened. This is a pain, but atleast I know it'll be worth it when I figure it out.
×