Jump to content

luxmen

Members
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

About luxmen

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Carte vidéo ATI mobility HD 2400

    Salut photis14, Excellent, un camarade qui a le même matos que moi....ca fait plaisir (on se sent moins seul) La c'est con, je pars en vacances demain...ARG a moi la neige !! Et dès que je reviens (dans une semaine) je me remet au taf !! et biensur qu'on se tiens au courant... mais je suis sur qu'OSX ne va pas nous resister longtemps... Pour le son c'est ok, il y a des drivers qui fonctionnent pas trop mal.. (sauf le bouton du volume en facade et qq entrées) mais j'ai pas encore bien testé le reste du matos, je viens de l'avoir ce portable... mais je vais pas lacher l'affaire ! @ très vite ;-) PS : QE-CI : c'est l'acceleration materiel... et sans ca d'activer, inutile d'esperer faire des trucs interessant avec OSX... a part des trucs en 2D pourris...même la video saccade.
  2. Salut tt l'monde, J'ai tenté d'installer Léopard, version Kalyway mais après l'installation, il plante après 20 secondes de boot environ... avec u nécran blanc et quelques carrés gris...j'ai donc laissé tombé et suis repassé sur une 10.4.9. J'ai un gros problème avec ma carte vidéo "ATI mobility HD 2400" sur un portable "Toshiba Satellite P200-1G7". J'ai installé La 10.4.9, et il passe très bien.... en revanche, dès que j'installe le driver Triakis le fichier Triakis_2400_2600_2900_3800.zip, j'ai un écran noir au moment du log... j'ai donc essayé de branché mon portable sur mon écran LCD de bureau. Et là j'ai bien une image..... ...Mais tout n'est pas nickel : - impossible d'avoir le QE-CI - impossible d'avoir l'affichage sur mon ecran LCD du portable... Ce qui fonctionne : - changement de résolution - affichage sur écran externe Si quelq'un pouvait m'aider j'en serais très heureux, car je commence a galérer pas mal. Je suis persuadé qu'il n'y a pas grand chose a faire pour que cela marche, en plus j'ai réussis a avoir presque tout de fonctionnel : ma carte son, le lan, etc... il ne reste plus que ce foutu problème de carte vidéo qui affiche sur la prise D-SUB et le QE-CI qui n'est pas reconnu... Je tiens à mpreciser que je n'ai éditer aucun fichier... juste installé le package avec pacifist. je n'ai pas renseigné mon ID matériel, mais il n'était pas préciser de la faire. et de plus je ne sais pas comment le faire par la console (comme rebuilder les kext d'ailleurs).. je crois que mon device ID est 0x94c9 (mais je ne sais pas non plus comment l'écrire dans le info.plist. Help les gars ;-) j'ai besoin d'un coup de main et d'une procedure s'il vous plait... Ps : j'ai fais un tour sur ces liens la (mais je suis nul en englais) : http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...&hl=Triakis http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...&hl=Triakis http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...&hl=Triakis
  3. Sorry ..... its wrong topic :-) I've copy to DRIVERS topic !
  4. Hello, (Sorry for my english, i'm french) I've try to install OSX on my Laptop (Acer 9502), with ATI x700 (device 5653) I've try version : 10.4.4 Myzar and 10.4.6 Jas (with 10.4.7) 5 or 6 times.... I've download The Omni drivers (Callisto), and for me the b005 and b006 semms to see my X700 (5653).. I've do everythink in the tutorial (but not the step 9, because i've a laptop)... step 9 ------> If your DFP monitor is detected as CRT by the driver, you can try to hard-code the EDID string of your monitor...etc It is absolutely important that you do not miss any characters in your EDID string, and that it is exactly 128 bytes long. Also have in mind that the above procedure is ONLY for non-Mobility owners, Mobility owners should not do this, your settings come from the BIOS. <------- For look the video of my OSX (15 Mo, sorry) click on the screenshot, or right click and save as... OSX seem's to see my x700, I can change resolution, to 1440 X 900 (native resolution), but i've these problems.... Can you Help me please, because i search many, many , many times to resolve my probleme... Thx all for your Work !!
  5. [FR] acer aspire 9502wsmi

    lol sn8k, tu m'as bien fait marré sur ce coup la :-) Bonne réponse ! Il a du mal le Imad....
  6. Cool !! Thanks !! Do you know where is the MiniPCI Bay ?? (have u got a picture ??) Di you know the extact référence of the Broadcom ....is it just the BCM94306 (Rev. 4) working ar all broadcom ?? Bybeye
  7. SO COOL, Many Thanks cbmkgd....i'm very happy !! I go to try to change the Turn off computer file... but i'm no sure i can... (newb in hex editor) big ThX to u !
  8. Hello, Sorry for my english... I've a Toshiba M70-168 with the Famous Intel 2200BG wifi card, but this card doesn't work... My computer have ALL working...GMA915, Lan, DVD-ram, ALL.... !! but no wireless I'll have 2 solutions : USB dongle.... (i've buy a D-link usb dwlg122...it's work fine !!). But i don't like usb dongle... I would like to have a Hidden solution :-) I've try to buy a Netgear WG-511T PCMCIA card (normally she work...) I come back in my home with my PCMCIa card...but.....ARG !!!, my PCMCIA BUS doesn't work....OSX don't see my Netgear working PCMCIA card... Please help me for a solution : Can i buy a Mini PCI card to for my Toshiba M70-168 (but i don't know if i have a Mini PCI card SLOT) ?? Can i've other (hidden) solution to have wireless internet with my toshiba M70 ?? If i've wireless...I've 100% IntelMac working !!! PLEASE HELP !! Thx
  9. Hello, I've an intel 2200BG, but my wifi doesn't work... I need Help please :-) HELP ME PLEASE :-)
  10. WOUAAA :-) I'm so HAPPY Thx a lot for that cbmkgd I use your method 0 and it Work SO FINE !!! I've just one question : Is ot possible to translate text in Fullscreen mode ? I'm french, and i just would like to change operating systems by other text or delet completly..and Turn off computer by other text... Possible for You to Help me ? Thx for all :-) with U, my system is beautifull
  11. Does my system is good working ?

    OK thx Mark7714..... je suis rassuré => MERCI
  12. Does my system is good working ?

    My XBench Results : Results 83.27 System Info Xbench Version 1.2 System Version 10.4.5 (8G1454) Physical RAM 16384 MB Model ADP2,1 Drive Type Maxtor 6B200P0 CPU Test 76.70 GCD Loop 124.64 6.57 Mops/sec Floating Point Basic 79.23 1.88 Gflop/sec vecLib FFT 49.86 1.64 Gflop/sec Floating Point Library 87.36 15.21 Mops/sec Thread Test 72.36 Computation 50.06 1.01 Mops/sec, 4 threads Lock Contention 130.45 5.61 Mlocks/sec, 4 threads Memory Test 113.18 System 109.55 Allocate 151.40 555.98 Kalloc/sec Fill 101.46 4933.04 MB/sec Copy 91.55 1890.99 MB/sec Stream 117.06 Copy 111.85 2310.12 MB/sec Scale 112.71 2328.63 MB/sec Add 122.12 2601.35 MB/sec Triad 122.40 2618.51 MB/sec User Interface Test 81.01 Elements 81.01 371.80 refresh/sec Disk Test 83.28 Sequential 122.63 Uncached Write 127.61 78.35 MB/sec [4K blocks] Uncached Write 113.70 64.33 MB/sec [256K blocks] Uncached Read 129.80 37.99 MB/sec [4K blocks] Uncached Read 120.74 60.68 MB/sec [256K blocks] Random 63.05 Uncached Write 30.44 3.22 MB/sec [4K blocks] Uncached Write 92.46 29.60 MB/sec [256K blocks] Uncached Read 90.28 0.64 MB/sec [4K blocks] Uncached Read 114.90 21.32 MB/sec [256K blocks]
  13. I'm runing 10.4.5 OSX on a Shuttle SN25P (AMD 3800+) This is my startup boot listing : ----------------------------------- hi mem tramps at 0xffe00000 PAE enabled standard timeslicing quantum is 10000 us vm_page_bootstrap: 514690 free pages mig_table_max_displ = 71 CPU identification: AMD Athlon 64 Processor 3800+ CPU features: FPU VME DE PSE TSC MSR PAE MCE CX8 APIC SEP MTRR PGE MCA CMOV PAT PSE36 CLFSH MMX FXSR SSE SSE2 EST CPU extended features: SYSCALL XD EM64T Local APIC version not 0x14 as expected Enabling XMM register save/restore and SSE/SSE2 opcodes [RTCLOCK] frequency 2410000000 (2412360380) ACPI CA 20051117 [debug level=0 layer=0] AppleACPICPU: ProcessorApicId=0 LocalApicId=0 Enabled Copyright © 1982, 1986, 1989, 1991, 1993 The Regents of the University of California. All rights reserved. using 5242 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers IOAPIC: Version 0x11 Vectors 0:23 ACPI: System State [s0 S4 S5] (S0) ACPI: Button driver prevents system sleep Security auditing service present BSM auditing present disabled From path: "uuid", Waiting for boot volume with UUID FD84C84A-2F35-3179-9760-A2295A5F2BBC Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict> Extension "com.apple.driver.AppleOnboardPCATA" has no kernel dependency. USBF: 38.560 AppleUSBOHCI[0x31d7000]::start OHCI controller will be unloaded across sleep AppleNVIDIAnForceATA: NVIDIA nForce4 (CMD 0x1f0, CTR 0x3f4, IRQ 14, BM 0xf000) Got boot device = IOService:/AppleACPIPlatformExpert/PCI0@0/AppleACPIPCI/IDE0@6/AppleOnboardPCATARoot/PRI0@0/AppleNVIDIAnForceATA/ATADeviceNub@1/IOATABlockStorageDriver/IOATABlockStorageDevice/IOBlockStorageDriver/Maxtor 6B200P0 Media/IOFDiskPartitionScheme/Untitled 1@1 BSD root: disk0s1, major 14, minor 1 jnl: replay_journal: from: 3205632 to: 1170432 (joffset 0x11b000) FireWire (OHCI) VendorID 1106 ID 3044 PCI now active, GUID 00301bb9000005a5; max speed s400. Extension "com.apple.iokit.IOUSBMassStorageClass" has no kernel dependency. Extension "com.apple.driver.iTunesPhoneDriver" has no kernel dependency. NV: Found NVidia Video Card, Register HAL Done! NV: Analog Device On Output A :No NV: Analog Device On Output B :No NV: CRTC 0 is currently programmed for DFP NV: Using DFP on CRTC 0 NV: Panel max size is 1920 x 1200 NV: Panel is TMDS Jettisoning kernel linker. Resetting IOCatalogue. Matching service count = 1 Matching service count = 1 Matching service count = 1 Matching service count = 1 forcedeth: Initializing. forcedeth: Probing. forcedeth: Starting. forcedeth: PCI system 0x10DE:0x0057, subsystem 0x1297:0x5036 opened. forcedeth: Mapped from 0xD0100000 of length 4096. forcedeth: Allocated 3072 bytes of contiguous memory for DMA: rx at 0x34b21000, tx at 0x34b21400, wired at 0x39b6000. forcedeth: Found nForce4 LAN with MAC: 00:30:1B:B9:05:41. forcedeth: Found PHY 0x5040:0x0003 at address 1. Apple16X50ACPI1: Identified Serial Port on ACPI Device=UAR1 Apple16X50UARTSync1: Detected 16550AF/C/CF FIFO=16 MaxBaud=115200 com_triton_forcedeth: Ethernet address 00:30:1b:b9:05:41 forcedeth: Enabling... 1 2 3 4 5 6 7 forcedeth: Starting transmit/receive engines forcedeth: Link speed now 100Mbps, code 0x10064. NV: Flat panel dithering disabled (59: SystemStarter)tfp: failed on 0: (59: SystemStarter)tfp: failed on 0: (59: SystemStarter)tfp: failed on 0: (59: SystemStarter)tfp: failed on 0: (59: SystemStarter)tfp: failed on 0: Can u tell me if my system start normally or if there is a problem..... can reduce my OSX speed or capacities. thx a lot LuXm3n
  14. Hi, I vote for Envy24 because many New "XPC Shuttle" have this chipset.... and my PC too byebye
  15. [FR] OSX 10.4.5 et shuttle SN25P

    Salut SuperCowz, Je t'ai sendé un message privé ! Il y a un truc interessant pour faire fonctionner le LAN (a moins que tu ne sois deja au courant...) @++
×