Jump to content

dasouza

Members
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

About dasouza

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I removed one memory stick and tried with both linked and unlinked FSB modes and HPET enabled. Still the same problem
  2. These settings are not the same for my bios. I configured it different ways without success. Now i have: HPET: disabled C1E: disabled TM2: enabled EIST: disabled virtualization: disabled prefetch mode: enabled DMA access: enabled CPUID limit: disabled Also tried stagexnu kernel. It doesn´t work for me (won't boot) so I'll keep modbin´s 9.4.0. I got some questions: I read a few posts about using modified VIA chipset kext instead of nforce. Have anybody tried that with n650i? May this issue have something to do with SMBIOS or bus/memory timings? Thank u
  3. Hey guys These are my specs: GA-N650SLI-DS4L (nforce 650i) Core2duo E6850 3Ghz 2x2GB ddr2 OCZ 800Mhz gforce 8800GT 512Mb RTL8169 ethernet logitech g11 usb keyboard logitech g5 usb mouse I installed iatkos 10.5.4 and upgraded to 10.5.5 and i'm using modbin 9.4.0 kernel. I managed to setup bootloader, QE/CI and sound. Everything runs fine, but i randomly get my mouse extremely lagged so i cannot even move it. When that happens network activity goes down but my usb keyboard works normally. As i said before this crash is random but i can "trigger" it by moving a large file to a samba share or usb device. I noticed that using cpus=1 solves the issue. The problem is that i have to boot with " cpus=1 maxmem=2048 " to get a stable system so i'm only using half of my hardware. After googling it i´ve read posts of AMD processor users having this mouse crash (aka laggy mouse, aka mad mouse,etc.) issue. Everything about AMD but not Intel The solution for them seemed to be changing memory timings and use idlehalt=0 at boot. I also looked for the correct way to set up my bios and tried different options. No luck. I'm going crazy with this. Do you have a clue?
  4. Mouse and Keyboard Freezing Randomly

    I possibly have the same issue. I'm running a iDeneb 10.5.4 fresh install with 9.2.2 SSE3 kernel. I use logitech mouse and keyboard (both USB). The system runs smoothly even with high disk/network load. But when plugging any kind of USB storage device like an external hard disk or an ipod, it will work but a few minutes later the mouse and keyboard will stop responding as expected. I also noticed that my RTL-8139 ethernet adapter becomes inactive at this point. When experiencing this issue the system is not hanged and I can (hardly) get to the apple menu and reboot. Unplugging and plugging the USB stuff again won't solve the problem for me. I tried USBfix from iDeneb image without success. GA-N650SLI-DS4L (nForce 650i SLI) Core2Duo E6850 3Ghz 4GB OCZ DDR800 GeForce 8800GT 512MB
×