Jump to content
InsanelyMac Forum

zerofil

Members
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

About zerofil

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. kmikaze : According to http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303086 "Connecting an external display is designed to be "plug and play". " According to other OSX Apple (not hackintosh) forums this is quite not possible and it present a problem for other users also : see - http://discussions.apple.com/thread.jspa?t...31&tstart=0 and - http://macosx.com/forums/hardware-peripher...t-plug-dvi.html Hot pluging is to me a thing to absolutely avoid. According to : http://store.apple.com/Catalog/US/Images/c...ison_chart.html and to the MacBook Manual : http://comp.ieu.edu.tr/bimeko/web/MacBook.pdf There is no possible way other than shutting the notebook screen by closing the lid down if you want to work only with one display. Seems to be not possible but I'm sure there's something to do if you know wich process/daemon is monitoring this DVI thingy. Or maybe even disabling the DVI and enabling when in the need of it.
  2. Nvidia 9500m gs partial work

    SOLVED : 9500M GS 1440x900 ON ASUS M50SV and M51SN : Have a look here : http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...111335&st=0 and here : http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=118625
  3. Rob3r7o : thanks alot It's now working 100% native resolution : thanks to Kmikase file kmikase : Thanks a lot ! It's working now !! I'm impressed cos I did generate my gfx string many time with gfx util and i don't see where i did wrong. Anyway it's working now 100% QE, CI & full resolution ! By the way i do not like not understanding everything so i will generate my own com.apple.boot and report here if i succeed why and how. arak78 : this is your chance to grab this file. Great thanks to both of you !
  4. Okay CI & QE ar WORKING !!! Very simple in fact : Kalyway 10.5.3 Vanilla Kernel - NV41 installed (512) then NVinstaller_v.52 installed (512Mb selected) The only thing is to reboot then set up your resolution to 1280x800 pixel millions of color (via system preferences - then display) then reboot again. It's not the native resolution of the screen of the ASUS M51SN (1440x900) but it works and it's speed ! I Think it's just Apple who do not recognize this strange resolution maybe. So it's a PARTIAL Solution but very satisfying one ! Thanks a lot robe3to for your kind help. (By the way your files didn't work with me ;-)
  5. It really is annoying the only thing is to test it with Kalyway updated to 10.5.4 and to test it with other packages (Leo4all) Unfortunately I could only try this in a week or so... rob3r7o : wich OSX86 are you using (Kalyway, Leo4All, etc...) ?
  6. arak78: Is your Core Image software or Hardware ? Also do you have Quartz Extreme supported ? You can check that in the : apple menu - About this Mac - More Info... - Graphic/Display i have installed first NV.41 rebooted and installed PCwiz9800gtx then reboot i am running 1400*900 resolution but no Core Image and no Quartz Extreme I can't manage to get it working (Kalyway combo updated to 10.5.3, Vanilla Kernel, Kabyl Modified Bios) Will try under 10.5.4 arak78 with no CI and no QE you will not be able to use your graphic display to the best... for example try to put a picture in full screen mode under iphoto (you'll have a black screen) it will be the same under other graphic apps.
  7. rob3r7o thanks a lot for you PM and your answers !! I'll try PCwiz9800GTX ( http://www.filefactory.com/file/b9a068/n/PCWiz9800GTX_zip ) and report ASAP. My webcam never did work at all but I'm using Kabyl modified BIOS since the very beginning so... By the way rob3r7o are you using Kalyway or another "package" ? Do you also remember wich kernel you are using ? Are you running a 1440x900 resolution (native from ASUS M51sn) ?
  8. arak78 I've tried everything under Kalyway 10.5.1 - 10.5.2 - 10.5.3 and I failed making the graphic card work properly (aqua mac files also...and everytime a fresh install) Ihave try evrything twice on a fresh install and it's not working !!! MAD !! Maybe the solution reside in using Leo 4 all V3. I'll try to and post soon. dave q any help would be greatly appreciated.
  9. 9800 GTX working in OSX86

    Yes I know that certainly, I guess I'm a little off topic then. But refering to posts #42 and #43 (page 3) there was a debate upon the fact that it should work with 9500M also (same GPU ?) So now I think i can say it really doesn't work at all. It said and done. Guess I have to wait a major update. Thanks everybody very useful ressources there.
  10. Asus M51sn

    By the way did you managed to making work your graphic card Full res with CI Hardware and QE enabled ? If yes please describe how to succeed I'm close of being mad trying hundreds of methods... Not to be off-topic it should be nice if you start a tutorial in the graphic part of the forum or just PM me the solution I'll make the topic then - credits will go to you :-)
  11. Please submit your EFI strings!

    Here's mine, didn't manage to get it work tough : Laptop M51SN ASUS GeForce 9500M GS ce0300000100000001000000c20300001500000002010c00d041030a000000000101060 00010101060000007fff040014000000400032002c006e0061006d00650000001100000073656e73 f722d706172656e74220000005600520041004d002c0074006f00740061006c00730069007a00650 0000080000000000002036000000400032002c00680077006300740072006c002d00700061007200 1006d0073002d00760065007200730069006f006e00000008000000000000021c000000640065007 006900630065005f0074007900700065000000100000004e5644412c4765466f7263650e0000006e 061006d00650000000f0000004e5644412c506172656e7422000000400030002c006400650076006 00630065005f00740079007000650000000b000000646973706c6179100000006d006f0064006500 c0000001b0000004e5649444941204765466f72636520393530304d20475322000000400031002c0 6400650076006900630065005f00740079007000650000000b000000646973706c61791200000040 032002c007200650067000000080000000000000222000000400032002c006400650076006900630 65005f0074007900700065000000120000004e5644412c6770752d64696f64652000000040003200 c0063006f006d00700061007400690062006c0065000000160000004e5644412c73656e736f722d7 6172656e7422000000400032002c002300730069007a0065002d00630065006c006c007300000008 000000000000020000000400031002c0063006f006d00700061007400690062006c00650000000e0 00004e5644412c4e564d616314000000400030002c006e0061006d0065000000120000004e564441 c446973706c61792d413a000000400032002c0068007700730065006e0073006f0072002d0070006 00720061006d0073002d00760065007200730069006f006e00000008000000000000022600000040 032002c0023006100640072006500730073002d00630065006c006c0073000000080000000000000 14000000400031002c006e0061006d0065000000120000004e5644412c446973706c61792d422000 000400030002c0063006f006d00700061007400690062006c00650000000e0000004e5644412c4e5 4d61631e00000072006f006d002d007200650076006900730069006f006e00000009000000333137 261100000004e00560043004100500000001800000004000000000003000c0000000000000700000 000e0000004e00560050004d00000020000000010000000000000000000000000000000000000000 0000000000000
  12. 9800 GTX working in OSX86

    Hello eveybody, I have an ASUS M51SN and I have very hard time trying to make it graphic card working (GeForce 9500M GS 512int + 512ext). I tryied everything I read in here so I guess I'm unlucky... Using a "Kalyway 10.5.2 sse2/sse3 amd/intel efiv8" distribution installed with Vanilla Kernel and Bios flashed with Kabyl modded bios, I tried the GFX string stuff wich gives me no CI an QE on 10.5.2 with graphic update/without graphic update, i tried aquamac's files on 10.5.2, GFX string on 10.5.3 with 10.5.4 kexts, etc... everytime fresh install everytime running the repairing rights script !! I began to loose hope of getting it to work i had everything from working QE CI with white menus, Full res with no QE CI, and never the whole thing, I also even try to reinstall EFI v8 (from another volume via startupfiletool to my actual 10.5.2 volume that was unmounted) I feel like I tried everything and nothing work. From that point i could say that it's not possible for the moment but I read in other posts that three other people succeed with the very same configuration WTF ! Is it me doing wrong or are they pushing it ? I'm asking help to every people who succeed running full graphics on ASUS M51SN GeForce 9500M Gs to take a look over my case and lend me some help. I'll try to find a way to suceed until then. Link to successful GeF 9500M GS on M51sn notebook : dave q : http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=111335 davidmjj : http://forum.insanelymac.com/index.php?sho...=117739&hl= Link to successful GeF 9500M GS on a Acer 5920g Notebook pippoletto : http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=112331 Thank for reading
×