Jump to content

Fidoboy

Members
  • Content count

    43
  • Joined

  • Last visited

About Fidoboy

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Amazing! 4 hours looking for info to have SpeedStep and Turbo working on my ASUS P9X79 PRO and finally i found this topic... and it works!! The only issue is that the clover patch method doesn't work on latest Yosemite 10.10.1. I suggest to put an advice for other users. the perl method does work fine. so, many thanks stinga11 for sharing the info... really cool. Thanks!!
  2. Fidoboy

    6870 issues

    I've just downloaded kexts from this post: http://legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?p=317842#p317842 and now DVD Player and AfterEffects are working fine!! However, the framebuffer displayed seems to be wrong already: | | | +-o ATY,Duckweed@0 <class AtiFbStub, id 0x1000003bd, registered, matched, active, busy 0 (44 ms), retain 7> | | | | +-o ATY,Duckweed@1 <class AtiFbStub, id 0x1000003be, registered, matched, active, busy 0 (5 ms), retain 7> | | | | +-o ATY,Duckweed@2 <class AtiFbStub, id 0x1000003bf, registered, matched, active, busy 0 (5 ms), retain 7> | | | | +-o ATY,Duckweed@3 <class AtiFbStub, id 0x1000003c0, registered, matched, active, busy 0 (5 ms), retain 7> I'll try using your kext, i'm not sure about the AMD or ATI issues cause i always have my kexts named with ATI* i suppose that you are talking about Mountain Lion which i doesn't have. regards,
  3. Fidoboy

    6870 issues

    I can't understand why it's not attached in my previous post, sorry! Also i want to warn that i can't find DSDT for my motherboard (ASUS P5Q, i'm not sure if that matters!) ATI6000Controller.kext.zip
  4. Fidoboy

    6870 issues

    Attached is my ATI6000Controller.kext i hope that you can patch it to make it work for my 6870 card. I need to use AE in Mac, Premiere is working with no problems but AE throws a GPUSniffer error and i've reader that it's because the framebuffer problem. I'm trying to get my graphic card identified correctly, cause right now, when i type: ioreg | grep ATY i get this: | | | | +-o ATY,ATY,RadeonFramebuffer@0 <class AtiFbStub, id 0x100000316, registered, matched, active, busy 0 (2778 ms), retain 7> | | | | +-o ATY,ATY,RadeonFramebuffer@1 <class AtiFbStub, id 0x100000317, registered, matched, active, busy 0 (5 ms), retain 7> | | | | +-o ATY,ATY,RadeonFramebuffer@2 <class AtiFbStub, id 0x100000318, registered, matched, active, busy 0 (5 ms), retain 7> | | | | +-o ATY,ATY,RadeonFramebuffer@3 <class AtiFbStub, id 0x100000319, registered, matched, active, busy 0 (5 ms), retain 7> | | | | +-o ATY,ATY,RadeonFramebuffer@4 <class AtiFbStub, id 0x10000031a, registered, matched, active, busy 0 (5 ms), retain 7> I'll try to follow the ATI guide from Rampage's blog and i'll see if i'm unable to solve the problem. Thanks both for your help! Hello Rampage, thanks for the info. I'm trying to follow your guide but i'm having some problems; for example, when you talk about locating the address location of nVidia (mine is ATI) i think that this is the info: So mine is using PCI0 according to the info displayed using IORegistryExplorer (is this right??) Next in your guide you open the .aml file to edit it using DSDT editor, but when i open this file, it is very different from your screenshot, what i get is this: Also, in your code you talk about 'change to your framebuffer' and i'm not sure about what is my framebuffer. How can i know this? I was using Duckweed cause this is being used by default, but using Chameleon Wizard i can change it into Gibba or others and it works also. So i'm not sure about how to follow the guide, cause as you can see, it's much different from yours. Can you tell me how to continue now? kind regards,
  5. Fidoboy

    6870 issues

    I'm using Lion 10.7.5 right now. I was using Duckweed in the past, i've changed into Gibba and it works fine also, but no framebuffer; the card is being identified as HD 6xxx in system info and can't get AfterEffects working. I'm sorry but.. What's that?? Where should i edit this file?
  6. Fidoboy

    6870 issues

    Hello TH3L4UGH1NGM4N, trying to get the framebuffer working on my ATI HD 6870 and having tried all personalities starting with the default Duckweed i finally have arrived to this thread that looks promising. Unfortunately i've downloaded your modified kext and it doesn't work for me (mine is an ASUS ATI 6870), in fact, using your kext i lost all graphic acceleration. But i'm wondering if may be you can share the steps that you followed to modify the kext for yours and may be i can apply the same procedure with my card. Can you help me please? Device ID: 0x6738 Manufacturer ID: 0x1002
  7. Fidoboy

    Chameleon Wizard - Utility for Chameleon.

    RIght now i've Chameleon 2.1 r1819, when i start Chameleon Wizard it shows Dropbox version r1820 (builbot is down ATM)i select Install from Dropbox and it says that it's successful but the version showed at bottom remains the same. I've restarted the system, restarted Chameleon Wizard but it shows the same. ¿What i'm doing wrong? I'm Using Chameleon Wizard 4.0.1
  8. He cargado ambos y no hacen absolutamente nada, mi teclado sigue con esas dos teclas intercambiadas....
  9. Existe algún parche de este estilo para solucionar el problema en OSX Lion? Tengo intercambiadas las teclas ºª y <> y no se como arreglarlo....
  10. Fidoboy

    BIOS modding

    http://www1.medion.de/downloads/?op=search...;imageField.y=0 It's American Megatrends for sure...
  11. Fidoboy

    BIOS modding

    It's a BIOS from an Medion Akoya Mini netbook. I don't kwnow the motherboard model, the BIOS was downloaded from the manufacturer site... regards,
  12. Fidoboy

    BIOS modding

    Many thanks for replying Jedric, i've tried all versions of MMTool in the page that you have suggested but all of them gives me the same error. Have you tried opening my attached file? I've readed this complete thread and followed the instructions but no luck... regards,
  13. Fidoboy

    BIOS modding

    I'm sorry, i forgot to mention it. It's an AMI BIOS, American Megratrends
  14. Fidoboy

    BIOS modding

    Hello, i'm trying to remove the intel logo from this bios (see attached file) and also to customize the fullscreen logo (splash image). I was unable to find any BIOS editor wich works with this BIOS, can anybody help me? many thanks in advance, EN011IM7.zip
  15. I'm having the same issue (i think that it's due to the fact that the wizard is trying to use an empty passkey and the mouse only works with 'no passkey'). Anyway, can you please, post how did you managed to get it working? I'm going crazy with this... do u have the kext that works? regards,
×