Jump to content

vonmolk

Members
  • Content Count

    77
  • Joined

  • Last visited

About vonmolk

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. /dev/disk0 (internal): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme 256.1 GB disk0 1: EFI EFI 209.7 MB disk0s1 2: Apple_APFS Container disk2 255.9 GB disk0s2 /dev/disk1 (internal, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *3.0 TB disk1 1: EFI EFI 209.7 MB disk1s1 2: Apple_APFS Container disk2 3.0 TB disk1s2 /dev/disk2 (synthesized): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: APFS Container Scheme - +3.3 TB disk2 Physical Stores disk0s2, disk1s2 1: APFS Volume Macintosh HD 419.2 GB disk2s1 2: APFS Volume Preboot 44.9 MB disk2s2 3: APFS Volume Recovery 517.0 MB disk2s3 4: APFS Volume VM 3.2 GB disk2s4
  2. Yes tried from Clover and also compiling it seperately. I ran the debug version I get some text then it just stops. Never loads up clover Right now in my drivers64uefi I have apfs.efi and aptiomemoryfix.efi. If I leave apfs.efi in with apfsdriverloader.efi it will boot, but I think that is more to do with apfs.efi running.
  3. I just started having a very odd issue when I have ApfsDriverLoader in my drivers64uefi folder of clover. When it boots after post it just shows a blank screen and never gets to the clover menu. Even leaving it there for hours it never gets to the clover menu. If I remove the ApfsDriverLoader and use apfs.efi in drivers64uefi it boots up normally. ApfsDriverLoader used to work, but one day it just stopped. I do have an apfs fusion drive using a samsung nvme ssd with a hitachi 3tb hard drive. I checked for errors, but both drives are not reporting anything abnormal. I also get the same thing when I try to boot my usb installer of Mojave as well. If I put apfs.efi in the drivers64uefi everything is normal. Anyone have any suggestions?
  4. vonmolk

    Clover General discussion

    # check if target volume is APFS, and therefore part of an APFS container if [[ "$(echo $(LC_ALL=C diskutil list "$DiskDevice" | grep -i 'APFS Container Scheme' | \ awk '{print tolower($0)}'))" == *"apfs container scheme"* ]]; then # ok, this disk is an APFS partition, extract physical store device realStore=$(diskutil list "$DiskDevice" 2>/dev/null | grep -ow "Physical Store.") if [ "$realStore" = "Physical Store" ]; then realDisk=$(LC_ALL=C diskutil list "$DiskDevice" 2>/dev/null | \ sed -n 's/.*Physical Store *//p') echo Target volume "$1" on "$DiskDevice" is APFS on physical store "$realDisk" DiskDevice=$(LC_ALL=C diskutil info "$realDisk" 2>/dev/null | \ sed -n 's/.*Part [oO]f Whole: *//p') else realDisk=$(LC_ALL=C diskutil list "$DiskDevice" 2>/dev/null | \ sed -n 's/.*Physical Stores *//p' | sed -n 's/,.*//p') echo Target volume "$1" on "$DiskDevice" is APFS on physical store "$realDisk" DiskDevice=$(LC_ALL=C diskutil info "$realDisk" 2>/dev/null | \ sed -n 's/.*Part [oO]f Whole: *//p') fi fi Probably not the cleanest way to do this, but I modified the MountESP with the code above to deal with APFS fusion drives. Mounts the ESP partition and installs correctly. EDIT: cleaned up code a little bit. Should work on a non fusion drive system, but untested.
  5. vonmolk

    iMac 2017 Wifi/Bluetooth confusion

    Might be a newer revision. Looking at a darwindump of an iMac18,3 it shows the bluetooth chipset as 20703a2
  6. vonmolk

    Garble boot screen with Intel HD Graphics 530.

    The drivers for the hd530 seem to be incomplete on Sierra right now. The glitch in the upper left corner has been there since the first developer preview. Hopefully it will be fixed when it is released.
  7. Looks like you have the AHCI version of the SM951 which I am pretty sure wont work for the NVME patches or drivers.
  8. That would go in your config.plist for clover which fixes the glitch at boot up, but unfortunately it wont fix the glitch with the HD530 in the upper left corner. I use the dark menu option so it is slightly less noticeable. My guess is the drivers for the HD530 in Sierra beta are being worked on.
  9. vonmolk

    New Skylake build Clover issue

    Try the plist attached. I would try without the ssdt for the usb and keep the port limit patch and usbinject all kext config.plist.zip
  10. vonmolk

    El capitan z170 gigabyte gaming 7

    Looks like when you typed the path to your USB you used lower case. Try /Volumes/USB if that is the path of your USB drive
  11. vonmolk

    El capitan z170 gigabyte gaming 7

    Just offering help. I just remember the glitch on my gigabyte board before we had the IOAPIC patch from Pike or disabling it in bios. Not sure why the hostility.
  12. vonmolk

    El capitan z170 gigabyte gaming 7

    Is IOAPIC disabled in the BIOS? That glitch there reminds me of with it enabled or without Pike's patch and IOAPIC enabled.
  13. Compiled the Mausi kext from https://github.com/j...elMausiEthernet that adds the i219-v. IntelMausiEthernet.kext.zip
  14. vonmolk

    El Capitan on GA-Z170X-Gaming 5

    You can see this thread on how to remove the extra entries http://www.insanelymac.com/forum/topic/308637-how-to-remove-extra-clover-bios-boot-entries-prevent-further-problems/without the need to remove your hard drive.
  15. I tried sleep once and it seemed to work. I never use sleep so sorry I cant be too much more assistance.
×