Jump to content

Crashman

Members
  • Content count

    18
  • Joined

  • Last visited

About Crashman

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Z87M-D3H reboot on wake

    Same behavior using Z87X-UD3H (Bios F9, F10b)
  2. Beta 4: Graphic glitches using HD4600

    Look at the attachment, there you can see what I mean with "not smooth" ;-) What you can see in the picture is not a compression artifact. It is what it looks like! Maybe this is a problem with the high screen resolution (3440x1440)...
  3. HDAU Azul patch for HDMI Audio

    This is what I need...I am using DP Audio on my screen. This was working well, using your Azul edit under Mavericks. Not it does the job aswell, besides the new problem. Do you know another way to get HD4600 DisplayPort Audio working? Thx
  4. HDAU Azul patch for HDMI Audio

    @Toleda Your Framebufferpatch is working fine for me with Mavericks. But on yosemite it leads to an interesting effect. I have a LG 34UM95 Display connected via DP. It has an internal mechanism so support hardware calibration. This is working together with a software client on the host machine. BUT: Under yosemite the software client looses the connection to the display when I use your frame buffer patch to get HDMI Audio working. Could be a problem with DDC. But I think I am more ore less alone with that kind of problem ;-)
  5. Beta 4: Graphic glitches using HD4600

    @Ahmed Salah: AFAIK this is not my problem. I have QE/CI support, but it comes with some side effects... PikerAlphas Patch belongs to the mobile version of hd 4600. @AlienX: no difference following your linked guide
  6. Beta 4: Graphic glitches using HD4600

    I tried to boot with clover and ozmosis, injecting 0300220d in both cases. Everything is working as expected, just not looking "beautiful".
  7. Hey there, I finally got my machine to work with PB4. But I'm suffering some small graphical glitches. The blur effect on Launchpad and Loginscreen is looking really ugly. It is not smooth, there are harsh transitions between colors. It's looking like a 256 color (8bit) picture and not 32bit! But all applications (photoshop, lightroom) are running fine. My Hardware: GA Z87X-UD3H i5 4570S with integrated HD4600 LG 34UM95 (3440x1440) connected via DP Do you know a fix for this? thx
  8. Hey guys, my system is working fine so far. I've a GA-Z87X-UD3H with Intel Core i5 4570S (integrated HD4600) and there are almost no problems left. Even sleep seems to work stable so far. But when I activate PowerNap I've some instabilities. After a night my system sometimes comes up with a fresh reboot and a message about KP. Sometimes it is crashed (power led on, no activity, screen off). I can see no difference whether I enable Intel Smart Connect in Bios or not. Does Apple PowerNap use Intels Smart Connect technology or is it completely independent? I could not find many talks about PowerNap and Sleep modes. Isn't this a problem for other people as well? Thx, Sebastian
  9. Intel HD 4600 QE/CI Yosemite

    @Toleda: Same problem for me using internal HD4600 (Desktop) on Z87X-UD3H MoBo. Couldn't find a solution as to unplug the screen every time. Tried DP2, PB1, DP5 and DP6. Going back to 10.9 now.
  10. Clover :-) System was working fine (really no problem) with mavericks. Same booting configuration except Kexts in 10.10 folder and kext-dev entry. Tried to boot with screen connected to HDMI, but it makes no difference.
  11. Hey guys, I wanna try Yosemite but my system keeps crashing at booting sequence with a kernel panic in AppleIntelFramebuffer.kext. I have a Gigabyte Z87X-UD3H (F9 Bios) and I want to use the internal graphics (HD4600) with a screen connected to display port. Anonymous UUID: 15F4B798-D3CB-F354-0ADB-6FF7450D7F0C Wed Aug 20 04:09:37 2014 *** Panic Report *** panic(cpu 0 caller 0xffffff7f81cb353d): assertmsg@/SourceCache/GPUDriversIntel/GPUDriversIntel-10.0.77/Common/IONDRV/Intel/HSW/AppleIntelFramebuffer/AppleIntelController.cpp:16365 Backtrace (CPU 0), Frame : Return Address 0xffffff81efb539b0 : 0xffffff800033b731 0xffffff81efb53a30 : 0xffffff7f81cb353d 0xffffff81efb53a60 : 0xffffff7f81ca9a4e 0xffffff81efb53ab0 : 0xffffff7f81ca9c60 0xffffff81efb53ae0 : 0xffffff7f81c9b627 0xffffff81efb53b30 : 0xffffff7f8144afa8 0xffffff81efb53b60 : 0xffffff8000902a3f 0xffffff81efb53bc0 : 0xffffff8000900363 0xffffff81efb53d00 : 0xffffff80003eae07 0xffffff81efb53e10 : 0xffffff800033f83c 0xffffff81efb53e40 : 0xffffff80003244e3 0xffffff81efb53e90 : 0xffffff8000334dcd 0xffffff81efb53f10 : 0xffffff800040aa62 0xffffff81efb53fb0 : 0xffffff800043b2f6 Kernel Extensions in backtrace: com.apple.iokit.IOGraphicsFamily(2.4.1)[4557FEB1-E413-32E2-807E-DF6578DB647B]@0xffffff7f81436000->0xffffff7f8147cfff dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[021B9DF9-5931-3092-A611-47A1937BD3B4]@0xffffff7f80b24000 com.apple.driver.AppleIntelFramebufferAzul(10.0)[1C665219-03A5-34EB-872B-23A24FD2E21B]@0xffffff7f81c8f000->0xffffff7f81cd9fff dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[021B9DF9-5931-3092-A611-47A1937BD3B4]@0xffffff7f80b24000 dependency: com.apple.iokit.IOACPIFamily(1.4)[70E2B65E-A91A-3522-A1A0-79FD63EABB4C]@0xffffff7f813c0000 dependency: com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily2(156.0)[96D7333E-1202-3391-AA4E-6707AE2678AB]@0xffffff7f81b86000 dependency: com.apple.iokit.IOReportFamily(31)[781C9DD1-4CE9-3AEB-85EA-D420CEC18916]@0xffffff7f813b9000 dependency: com.apple.AppleGraphicsDeviceControl(3.7.19)[BB102F98-39E1-38B9-9DE3-B1E77866AEA3]@0xffffff7f81c89000 dependency: com.apple.iokit.IOGraphicsFamily(2.4.1)[4557FEB1-E413-32E2-807E-DF6578DB647B]@0xffffff7f81436000 BSD process name corresponding to current thread: WindowServer Boot args: slide=0 kext-dev-mode=1 Mac OS version: 14A329f Kernel version: Darwin Kernel Version 14.0.0: Sat Aug 9 00:14:02 PDT 2014; root:xnu-2782.1.80~2/RELEASE_X86_64 Kernel UUID: 0ECBDCDE-E469-3B8D-A6B8-E8B807F55FD5 __HIB text base: 0xffffff8000100000 System model name: iMac14,2 (Mac-27ADBB7B4CEE8E61) System uptime in nanoseconds: 41664643825 last loaded kext at 33113572469: com.apple.iokit.IOBluetoothSerialManager 4.3.0b13 (addr 0xffffff7f8152a000, size 65536) loaded kexts: com.insanelymac.driver.AppleIntelE1000e 3.1.0 org.netkas.FakeSMC 3.3.1 com.apple.iokit.IOBluetoothSerialManager 4.3.0b13 com.apple.driver.AppleUpstreamUserClient 3.6.1 com.apple.driver.AppleGraphicsDevicePolicy 3.7.7 com.apple.filesystems.ntfs 3.12 com.apple.driver.AGPM 100.14.32 com.apple.driver.ApplePlatformEnabler 2.1.0d1 com.apple.driver.X86PlatformShim 1.0.0 com.apple.filesystems.autofs 3.0 com.apple.driver.AppleHDAHardwareConfigDriver 265.99 com.apple.driver.AppleHDA 265.99 com.apple.driver.AppleIntelHD5000Graphics 10.0.0 com.apple.driver.AppleMuxControl 3.7.19 com.apple.iokit.IOUserEthernet 1.0.1 com.apple.Dont_Steal_Mac_OS_X 7.0.0 com.apple.driver.AppleOSXWatchdog 1 com.apple.driver.AppleBacklight 170.4.5 com.apple.driver.AppleMCCSControl 1.2.10 com.apple.driver.AppleIntelFramebufferAzul 10.0.0 com.apple.driver.AppleHWAccess 1 com.apple.driver.AppleHV 1 com.apple.driver.Apple16X50ACPI 3.2 com.apple.driver.AppleLPC 1.7.1 com.apple.driver.ACPI_SMC_PlatformPlugin 1.0.0 com.apple.iokit.SCSITaskUserClient 3.7.0 com.apple.driver.AppleFileSystemDriver 3.0.1 com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeDataless 1.0.0d1 com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeZlib 1.0.0d1 com.apple.BootCache 35 com.apple.driver.XsanFilter 404 com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage 2.6.5 com.apple.driver.AppleUSBHub 705.4.1 com.apple.driver.AppleAHCIPort 3.0.7 com.apple.driver.AppleUSBEHCI 705.4.4 com.apple.driver.AppleUSBXHCI 705.4.4 com.apple.driver.AppleRTC 2.0 com.apple.driver.AppleACPIButtons 3.1 com.apple.driver.AppleHPET 1.8 com.apple.driver.AppleSMBIOS 2.1 com.apple.driver.AppleAPIC 1.7 com.apple.nke.applicationfirewall 161 com.apple.security.quarantine 3 com.apple.security.TMSafetyNet 8 com.apple.kext.triggers 1.0 com.apple.driver.DspFuncLib 265.99 com.apple.kext.OSvKernDSPLib 1.15 com.apple.iokit.IOAudioFamily 200.5 com.apple.vecLib.kext 1.2.0 com.apple.driver.AppleGraphicsControl 3.7.19 com.apple.iokit.IOSurface 97 com.apple.iokit.IOBluetoothFamily 4.3.0b13 com.apple.driver.AppleBacklightExpert 1.1.0 com.apple.iokit.IONDRVSupport 2.4.1 com.apple.driver.AppleSMBusController 1.0.13d1 com.apple.iokit.IOSMBusFamily 1.1 com.apple.AppleGraphicsDeviceControl 3.7.19 com.apple.iokit.IOAcceleratorFamily2 156.0 com.apple.driver.AppleHDAController 265.99 com.apple.iokit.IOGraphicsFamily 2.4.1 com.apple.iokit.IOHDAFamily 265.99 com.apple.driver.AppleSMBusPCI 1.0.12d1 com.apple.iokit.IOUSBUserClient 705.4.0 com.apple.driver.Apple16X50Serial 3.2 com.apple.iokit.IOSerialFamily 11 com.apple.driver.IOPlatformPluginLegacy 1.0.0 com.apple.driver.X86PlatformPlugin 1.0.0 com.apple.driver.AppleSMC 3.1.9 com.apple.driver.IOPlatformPluginFamily 5.8.0d47 com.apple.iokit.IOUSBHIDDriver 705.4.0 com.apple.iokit.IOSCSIBlockCommandsDevice 3.7.0 com.apple.iokit.IOUSBMassStorageClass 3.7.0 com.apple.driver.AppleUSBComposite 705.4.9 com.apple.iokit.IOSCSIMultimediaCommandsDevice 3.7.0 com.apple.iokit.IOBDStorageFamily 1.7 com.apple.iokit.IODVDStorageFamily 1.7.1 com.apple.iokit.IOCDStorageFamily 1.7.1 com.apple.iokit.IOAHCISerialATAPI 2.6.1 com.apple.iokit.IOSCSIArchitectureModelFamily 3.7.0 com.apple.driver.AppleEFINVRAM 2.0 com.apple.iokit.IOAHCIFamily 2.7.0 com.apple.iokit.IONetworkingFamily 3.2 com.apple.iokit.IOUSBFamily 707.4.10 com.apple.driver.AppleEFIRuntime 2.0 com.apple.iokit.IOHIDFamily 2.0.0 com.apple.security.sandbox 300.0 com.apple.kext.AppleMatch 1.0.0d1 com.apple.driver.AppleKeyStore 2 com.apple.driver.AppleMobileFileIntegrity 1.0.5 com.apple.driver.AppleCredentialManager 1.0 com.apple.driver.DiskImages 389 com.apple.iokit.IOStorageFamily 2.0 com.apple.iokit.IOReportFamily 31 com.apple.driver.AppleFDEKeyStore 28.30 com.apple.driver.AppleACPIPlatform 3.1 com.apple.iokit.IOPCIFamily 2.9 com.apple.iokit.IOACPIFamily 1.4 com.apple.kec.corecrypto 1.0 com.apple.kec.Libm 1 com.apple.kec.pthread 1 Model: iMac14,2, BootROM IM142.0118.B00, 4 processors, Intel Core i5, 2.9 GHz, 16 GB, SMC 1.30f3 Graphics: Intel HD Graphics 4600, Intel HD Graphics 4600, Built-In I can disconnect the display at boot to make it work, but thats not the best solution as you may think Any help please? thx, Sebastian
  12. Can't install - black screen

    @mcdougal33 Try to unplug your screen while booting yosemite installer. Plug it in after about 2 mins. Had more or less the same problem, now I am installing yosemite.
  13. I have an i5 4570s (HD 4600, 8086 0412) and it is not working! The only chance to boot into OSX is starting in safe mode (-x). I've tried all settings (1-15), the automatic detection (newst Chameleon) and Clover Bootloader. OSX is always stuck @ Bluetooth Controller. My Mainboard is an Asus H87-Pro (C2) and I'm using the DVI Port. Is there anything I can do to make it work? Thx, Crashman
  14. NVS 140M Quadro with Full CI/QE support SOLUTION!

    It looks like no one with the needed knowledge has the hardware to work on our problem.
  15. What's the problem with NVS 140m?

    I know there are many topics about "NVS 140m not working". I've read on different websites, I've tried the most available injectors or possible solutions. What I really know: At the moment, almost no one has this card working with QE. There are some people working to find a solution. I can imagine, that the people who could really help us, don't have a laptop with this type of gfx card. Maybe we should bundle all available information in one thread and work together to find a solution. My question is: WHAT IS THE PROBLEM? My actual anser: NVS 140m has no own Bios, it uses the system bios and we cannot get the values we need? Is that right?
×