Jump to content

nickotar

Members
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About nickotar

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Pour ma part je coince sur pas mal de choses, et je comprends pas pourquoi. Pourrais-tu me fournir le contenu zippé de ton dossier /Extra ? Cela devrait permettre de me débloquer. Tu tournes avec quelle version de Snow ? la 10.6.0 ou bien as-tu fait une mise à jour ? Merci encore de ton aide.
  2. Merci pour ces dernières infos Anthony. Du coup cela m'a encouragé à m'y remettre également. Pour compléter tes avancées je me suis penché sur le problème de boot sans CD. Après 2 jours de recherches et d'acharnement j'ai enfin réussi à booter mon snow leopard directement depuis le disque dur. La solution au problème de "still waiting for root device" => AppleVIAATA.kext (j'ai pris celui de [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], mais tu dois pouvoir le trouver également sur Empire EFI, en cas de besoin je posterai le kext). Pour le reste (clavier, touchpad, wifi, lan, webcam, etc...), que tu as déjà réussi à faire fonctionner, peux-tu donner plus d'infos sur les kext que tu as utilisé (cela me ferait gagner du temps ) ? Il faudrait qu'on établisse la liste détaillée des kext nécessaires afin d'aider tous les autres utilisateurs potentiels de cette machine.
  3. Salut Je possède également un ASUS X61S sur lequel j'avais tenté d'installer Snow Leopard il y a quelques mois, mais sans succès. As-tu progressé et trouvé une solution ou as-tu toi aussi abandonné ?
  4. Hi Munky ! I thought this was precisely what I was looking for. Maybe I was wrong, or it can't be used in that way. I have a vanilla install with boot-132 method (the original one with Extra extensions, not the new method with EFI partition). The bootloader and Extra extensions are on my leopard partition. The only thing I have to modify after installation is the boot.plist. I followed your instructions and replaced my bootloader on leopard partition with your patched one, and put my com.apple.Boot.plist on the root folder. When I boot up, it begins to load, but I get a kernel panic on the gray screen with apple. Booting with "-f" I get the following error "Package 0 didn't get an HPET", as if it didn't load my Extra extensions... Am I doing something wrong or does it mean this patched bootloader is not designed tu be used in such a way ?
  5. nickotar

    [BOOT-132] Legacy AppleHDA

    Thanks for this solution stickpin. Seems to work fine here with ALC883 on a Gigabyte 965P-DS4, but I get very numerous errors in system.log. These following errors appear every 30 seconds : Oct 6 20:52:23: --- last message repeated 5 times --- Oct 6 20:52:24 pat-rans kernel[0]: Sound assertion "0 != result" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-157.1.24/AppleHDA/AppleHDAWidget.cpp" at line 1341 goto handler Oct 6 20:52:54: --- last message repeated 5 times --- Oct 6 20:52:55 pat-rans kernel[0]: Sound assertion "0 != result" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-157.1.24/AppleHDA/AppleHDAWidget.cpp" at line 1341 goto handler Oct 6 20:53:25: --- last message repeated 5 times --- Oct 6 20:53:26 pat-rans kernel[0]: Sound assertion "0 != result" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-157.1.24/AppleHDA/AppleHDAWidget.cpp" at line 1341 goto handler Oct 6 20:53:56: --- last message repeated 5 times --- Oct 6 20:53:57 pat-rans kernel[0]: Sound assertion "0 != result" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-157.1.24/AppleHDA/AppleHDAWidget.cpp" at line 1341 goto handler Oct 6 20:54:27: --- last message repeated 5 times --- Oct 6 20:54:28 pat-rans kernel[0]: Sound assertion "0 != result" failed in "/SourceCache/AppleHDA/AppleHDA-157.1.24/AppleHDA/AppleHDAWidget.cpp" at line 1341 goto handler Do you have any idea on how to get rid of them ?
  6. Merci aux habitués de ce topic et des topics boot-132 en général grâce à qui j'ai pu faire une installation presque parfaite sur ma config. Le seul point qui me pose problème est le son, pour lequel je suis obligé de remplacer AppleHDA.kext sur mon install Leopard pour qu'il fonctionne. Ce n'est pas très gênant en soi, si ce n'est que ça me génère des KP au shutdown que je n'arrive pas à comprendre ou à expliquer (pas de panic.log généré). D'autant que je n'ai sinon observé aucune autre instabilité. Bref, je vais essayé de booter avec un AppleHDA patché dans /Extra/Extensions.mkext en suivant les infos données ici. J'espère que ça résoudra mon problème. J'ai une autre question pour les spécialistes du topic : j'ai du mal à voir la différence entre cette nouvelle méthode et la méthode boot-132, hormis le fait que le bootloader est ici sur une partition spécifique (au lieu d'un dossier spécifique pour boot-132). Quelqu'un peut-il m'expliquer l'intérêt de cette nouvelle méthode par rapport à la précédente ? Au final il me semble que le résultat obtenu est le même, à savoir un pré-chargement des kext spécifiques avant le chargement de Leopard Retail... EDIT : J'ai réussi à faire fonctionner le son avec le AppleHDA Retail dans /System/Lib/Extensions, en suivant la méthode indiquée pour le son. Et ça règle bien mon problème de KP. J'ai donc un Leopard Retail 100% fonctionnel avec un minimum de kext dans /Extra. Reste à voir maintenant si la nouvelle méthode de boot proposée dans ce topic apporterait un réel avantage ?
  7. nickotar

    Modified boot-132 Bootloader

    It shouldn't happen on a retail Leopard DVD, you can use it without any changes, unless you want to install on a MBR partition.
  8. nickotar

    Modified boot-132 Bootloader

    I already got this some time before (on 10.5 release, not 10.5.5), but it seems it can have various causes. Can you see other errors before ? In my case I had also "*ACPI*" errors, which lead me to check ACPI kexts. I could resolve it by adding a right "IOACPIFamily.kext" in my extra extensions folder. The "Error 35" is a quite common one, don't care about it. If you want to avoid this, follow this link : http://forum.netkas.org/index.php/topic,83.0.html For your installation problem, you should be able to go through it but with some manipulations. If you're interrested in, I could explain it more precisely. Basically, you have to extract the content of your retail DVD on a partition, then modify (under your Leo4all) the content of one file (OSInstall.mpkg) in order to bypass the machine type test, and finally launch the installation of your new system from your Leo4all one, using the modified OSInstall file.
  9. nickotar

    Modified boot-132 Bootloader

    Not sure I understand what you did exactly. But if it works, that's great. This is what I did : 1/ boot with generic.iso, and install with Retail Leopard 2/ install EFI or chameleon on the freshly installed Leopard partition 3/ Create "/Extra" and "/Extra/Extensions" folder on the root of Leopard partition 4/ Put all the kexts I need (those from generic.iso and/or others according what you need for your hardware) in /Extra/Extensions folder. 5/ Put the "BOOT" file from generic.iso in the root folder of Leopard partition, while renaming it "boot" (lowercase) Steps 3 to 5 made as root for having right privileges (with sudo -s). You should then be able to boot on your partition, without the boot-132 CD. No idea why you need "-F" if you didn't change any kext on Leopard partition (except those in /Extra folder). It shouldn't break your install if you use boot-132 method. I did it. I guess so ...
  10. nickotar

    Modified boot-132 Bootloader

    Well, I can't see what your problem is. It should really be able to boot from your partition and use Extra extensions. What happens when you try to boot ? Can you see the bootloader or is it stuck even before ? Do you have any error message on screen ?
  11. nickotar

    Modified boot-132 Bootloader

    Try to replace the file "/boot" on your Leopard partition by the one from generic.iso (which may appear as "BOOT" in uppercase but you should copy it as "boot" lowercase in your root directory). If I understand what you did, you ended by installing chameleon which should have overwritten your /boot file. The one put by chameleon wont load your /Extra extensions, that's why you should copy back the one from generic.iso.
×