Jump to content

Renegade

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

About Renegade

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

2,383 profile views
  1. @whirlwind Sadly no. Maybe sending a message to Roccat"s tech support would help ?
  2. @LeoVanex Thanks for helping. I'm glad you found a solution that works for you. Sadly for me, we have very different builds, I use a Coffee Lake cpu running with a Z370 chipset. To the best of my knowledge , the Z370 chipset doesn't allow tweating the PLL. Furthermore, I really don't understand why a CPU voltage tweak could affect the Roccat mouse state after wake. Are you sure you haven't modified another setting prior noticing your mouse was working normally after wake ?
  3. Hi guys, My current build is working flawlessly under High Sierra except for one thing : my Roccat Kone EMP mouse won't work after waking up from sleep. I have to disconnect/reconnect it to get it to work again. Other mice (less sophisticated) do work upon wake. However , the Roccat mouse doesn't have any issue under Windows 10 or on an iMac running SL 10.6.3 . I wish I could try under Sierra ... Thanks in advance to anyone willing to help Here are my build details and a backup from the ioreg: Mobo: ASRock Z370 ExtremePro4 - CPU: i7-8700k - RAM: 16GB G.SKILL DDR4 - GPU: NVidia GTX1080 - SSD: Crucial M4 512GB Kexts used: AppleALC.kext CodecCommander.kext FakeSMC_ACPISensors.kext FakeSMC_CPUSensors.kext FakeSMC_GPUSensors.kext FakeSMC_LPCSensors.kext FakeSMC.kext IntelMausiEthernet.kext Lilu.kext USBInjectAll.kext XHCI-200-series-injector.kext i7-8700k OSX.ioreg.zip
  4. Renegade

    Clover impossible à retirer/updater

    Salut Hervé (... de Macbidouille ?), Il n'y a plus de partition EFI, du moins elle n’apparait plus dans des outils comme Gparted, Clonezeilla etc. Je vais tester ta méthode, voire même un DISKPART > Clean depuis un Iso bootable de Windows. **Edit** Voici ce que rapporte" Partition Inspector" (qui faisait partie de rEFIt): *** Report for internal hard disk *** Current GPT partition table: # Start LBA End LBA Type 1 40 409639 EFI System (FAT) 2 411648 1953925119 Basic Data 3 1953925120 3906766983 Mac OS X HFS+ Current MBR partition table: # A Start LBA End LBA Type 1 1 409639 ee EFI Protective 2 411648 1953925119 07 NTFS/HPFS 3 1953925120 3906766983 af Mac OS X HFS+ MBR contents: Boot Code: Unknown, but bootable Partition at LBA 40: Boot Code: Unknown, but bootable File System: FAT32 Listed in GPT as partition 1, type EFI System (FAT) Partition at LBA 411648: Boot Code: Windows BOOTMGR (Vista) File System: NTFS Listed in GPT as partition 2, type Basic Data Listed in MBR as partition 2, type 07 NTFS/HPFS Partition at LBA 1953925120: Boot Code: None File System: HFS Extended (HFS+) Listed in GPT as partition 3, type Mac OS X HFS+ Listed in MBR as partition 3, type af Mac OS X HFS+ Il reste donc bien des traces de GPT dans le SSD. J'ai fait un DISKPART/Clean et relancé le clonage depuis un disque en MBR, on verra bien si ça passe cette fois...
  5. Bonjour à tous, Comment désinstaller/effacer une ancienne version de Clover sur un SSD ? Le SSD en question, un Crucial M4, hébergeait auparavant une table de partition GUID., Clover v3766 était installé dans la partition EFI. Une nouvelle table de partition (MBR) a été créée, mais le Clover est toujours actif et impossible à modifier ou mettre à jour vu qu'aucun outil (Utilitaire disque ou FDISK en ligne de commande) ne listent cette mystérieuse partition. Installer une version récente de Clover dans le MBR ne génère pas d'erreur, mais la version 3766 reste active ! Ma question est donc: comment se débarrasser de cette ancienne version de Clover, sans reformater le SSD ? Config: Gigabyte GA-X58A-UD3R v2.0 BIOS FF - Xeon X5675 - 12GB DDR3 1600 Corsair Vengeance - SSD Crucial M4 512GB
  6. Renegade

    Clover won't boot Sierra on Crucial M4 SSD

    @PPCnostalgic Sorry, didn't see your question. I was running clover 3193 with Yosemite, now I'm sticking with latest releases. I still have to use a usb drive since then
  7. Hi, I recently tried to install Sierra on a spare HDD with GPT and got it to work on my X58a-UD3R v2.0 rig. Used Clover in "Legacy" mode, installed into the EFI partition. Then I decided to install on my Crucial M4 SSD* and followed the exact same steps, but this time It won't boot: the boot process hangs just when the progress bar appears. Please see attachment for verbose mode. If I use the Clover installed into HDD's EFI partition and select the Sierra installed on SSD, it boots... So I'm thinking about a new incompatibility between Clover and Crucial M4 SSD... Let me summarize: Clover from USB installer > Sierra installation on SSD > boot ok Clover from HDD > Sierra installation on SSD > boot ok Clover from SSD > Sierra installation on SSD > boot hangs when loading bar appears. Thanks in advance. * This drive has been running Mavericks and Yosemite (both with Clover) without any problem.
  8. Renegade

    (Clover-USB) Mac OS X Snow Leopard

    Great, it works ! Merci pour ta réactivité en tous cas ! Ca c'est du support ! :-)
  9. Renegade

    (Clover-USB) Mac OS X Snow Leopard

    Hi Chris, On my system, the USB drive selection window doesn't show any list to choose from : Is there a fix for that ?
  10. Hi, I've just tried to get a working Yosemite 10.10.1 installation on my rig* and succeeded... for a few minutes :-/ I'm using Clover latest revision with AppleACPIPlatform rollback from 10.9.5 (and a few appriopriate kexts for my mobo) Everything was working fine (including sleep) for a few bootups, then I lost audio & Ethernet without altering anything to my installation. Any clue guys ? *My rig : Gigabyte GA-X58A-UD3R v2.0 bios rev FH, Xeon X5660, 12GB DDR3 RAM, 2x AMD HD7950, 512GB Crucial SSD (dual boot with Mavericks and W7), an old HDD with the Yosemite installation, plus a few HDDs.
  11. Hi, I'm sharing this information for X58a-UD3R users, hoping that it could help someone. Since mavericks installation last year, my rig (X58a-UD3R with latest BIOS FH, I7-950, dual HD7950) had garbled audio and sound cutoff . Switching from patched HDA to VoodooHDA didn't help. I got used to it and tought it would be fixed with Yosemite... Recently, my rig crashed while exiting sleep mode, so badly that after a few reboot attemps, the system displayed a text message explaining that the mobo was reverting to backup BIOS due to main BIOS corruption The backup version was so old that I couldn't boot using Clover anymore, so I had to flash a more recent one. Integrated flashing utility (Q-Flash) doesn't allow a >1MB BIOS, so I chose the very last one smaller than 1MB : version FF The system got bootable again using Clover and to my great surprise, the audio problems are gone. The problem with BIOS version FH (latest) is that it adds "Dolby Home Theater PCEEv4 support". I think it should be avoided. It may be possible to fix the issue using a DSDT patch, but it's far beyond my knowledge . I'll give a try to BIOS version FG1 (second to last) once I reboot to Windows, but for now, I'm keeping v. FF. Bye. Edit 2014/09/11: typo
  12. Renegade

    7950 Boot Problem

    Have you tried booting with Clover, instead of Chameleon ? It may be trickier to get it properly setup, but this may solve your problem.
  13. Renegade

    ATI Radeon 6xxx, working QE/CI

    Looks like netkas got the 6970 working under Lion ! http://netkas.org/?p=959
  14. Renegade

    ATI Radeon 6970 - Anybody get it to work in Snow?

    Hi Andy, The boot file you posted aboves gives an error on my rig. Memory allocation error! Addr = 0xdeadbeef, Size = 0x0, File=ati.c, Line = 735 This is a non recoverable error! System HALTED!!! edit: found that this error doesn't show up if a resolution is specified in com.apple.Boot.plist , but system will halt a few seconds later after detection of the ATI cards.
  15. Renegade

    ATI Radeon 6xxx, working QE/CI

    MoneyMark > are you booting in 32-bit or 64-bit ? ... and which version of Chameleon?
×