Jump to content

r00tdvd

Just Joined
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About r00tdvd

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Unfortunately it didn't do the trick. Its ok thank you for your help . I will keep trying I am sure some day I will figure out what it is.
  2. Thank you. Here are the info:- ig-platform-id <06 00 26 0a> device-id <12 04 00 00> I am using the same EFI Clover files for Mojave and Catalina. HDMI is working on Mojave but not Catalina This is the latest EFI.zip I am still not sure what's wrong because I am pretty sure at some point the HDMI video on Catalina was working. Either I changed something in my EFI that stopped the HDMI video from working or it was an earlier beta of Catalina that worked.
  3. Never mind about the internal SSD, I have it working now. Just the HDMI video not working right now. As soon as I connect the HDMI cable the screen goes blank / grey.
  4. The video doesn't work yet with HDMI in Catalina. This is the output for Mojave and HDMI works: Intel HD Graphics 4600: Chipset Model: Intel HD Graphics 4600 Type: GPU Bus: Built-In VRAM (Dynamic, Max): 1536 MB Vendor: Intel Device ID: 0x0412 Revision ID: 0x0006 Metal: Supported, feature set macOS GPUFamily1 v4 Displays: Display: Resolution: 1920 x 1080 (1080p FHD - Full High Definition) UI Looks like: 1920 x 1080 @ 60 Hz Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Rotation: Supported Automatically Adjust Brightness: No Connection Type: DisplayPort This is the output for Catalina and HDMI does not work: Intel HD Graphics 4600: Chipset Model: Intel HD Graphics 4600 Type: GPU Bus: Built-In VRAM (Dynamic, Max): 1536 MB Vendor: Intel Device ID: 0x0412 Revision ID: 0x0006 Metal: Supported, feature set macOS GPUFamily1 v4 spdisplays_metalfamily: spdisplays_mtlgpufamilymac1 Displays: Display: Resolution: 1920 x 1080 (1080p FHD - Full High Definition) UI Looks like: 1920 x 1080 @ 60 Hz Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Rotation: Supported Automatically Adjust Brightness: No Connection Type: DisplayPort
  5. Hi igorw, Thank you for fixing the config.plist, the external USB 128GB SSD is now recognized. :), I modified it slightly to fix it for 10.14.5 and 10.15.0 now. I had uploaded the incorrect EFI before so I have uploaded the correct modified one EFI.zip now, I was already running Catalina ofcourse screenshot attached I just have 2 issues right now that I have been investigating and I hope you can help: 1- HDMI when connecting to a Samsung TV is not working but its working perfectly fine on 10.14.5 with sound also 2- Second 128GB Samsung SSD PM830... internal Drive in 10.14.5 it works perfectly fine because I placed AppleAHCIPort.kext.zip in L/E but not in 10.15.0. This SSD has my Data. Thank you.
  6. Hi Thanks for the response, I believe I already have all of these done, could you please take a quick look at my Config.plist and see if I have done anything incorrectly. I think I've done all of these already correctly but I am not sure. Thank you
  7. Also the Darwin dump files are here:- DarwinDumper.zip
  8. I have Catalina Beta 3 working on my E6540 but I still have 2 main issues I need to fix and would appreciate some assistance please. 1- Only the mouse USB and a 2GB USB are working but not if I insert an Additional SSD USB or Internal 2nd SSD Drive 2- HDMI works but sound is not synced properly to the Samsung TV Regarding the USB Do we need to find and replace any address in Kernel and Kext to Patch in the config as we did for 10.14.x? If I try to install AppleAHCIPort.kext into L/E under 10.15.x it will create a Kernel Panic upon boot and I cannot fix it after that.! I have attached my EFI.zip and clover origin dump files E6540_origin.zip
  9. I have E6540 working almost perfectly fine with Mojave 10.14.5 except for couple of things:- 1- HDMI audio not syncing properly with TV ! I never had that issue. 2- Webcam is not working and I need it for meetings and stuff. I have attached my fully working EFI.zip also the clover origin dump E6540_origin.zip files. I am also wondering is it possible now to get the E6540 to work with the AMD Radeon HD 8790M instead of the Intel(R) HD Graphics 4600 but also get the HDMI working the with TV?
×