Jump to content

cnpoet

Just Joined
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

About cnpoet

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. My laptop Asus K43SD is currently running on 13.6, but it can't power off after shutting down until I disable USB function in BIOS. This doesn't sound like a solution because I won't be able to use mouse and flashes... These days I have to press power button for seconds to force shutdown. - I can see monitor off soon after CPU halted, and fan still working - Three USB ports, two USB 2.0, work normally; one 3.0 -- no any response no matter what devices I have plugged in. Tried -fix shutdown, not work. EFI-copy.zip
  2. I used your provided EFI and removed ssdt.aml, successfully installed 13.6. If not removed ssdt.aml, installation will hail at screen of "Trying to Shadow VBIOS..." How 13.6 works on my laptop: works: Wifi/Lan/sound/Full Fn function except brightness adjustment/ issues: Can't wake up from sleep; No brightness adjustment No battery volume shown USB 3.0 not work I downloaded a disk image from internet, replaced your provided 12.5 EFI, stuck. And then I used the default config. plist which is said to be working for most computer. That's why it didn't show your adjustment - I don't quite understand the parameters so perhaps default is the best for me. I guess I should have more basis understanding before I try to ask for help. Thanks for everything. Now I will try to research and complete here. Again, thanks for helping!
  3. thanks for reminding! I tried to go back to High Sierra. But still failed. p.s. 12.4 works fine. But never try 13.6. Since I am not suggested proceeding to 14, I prefer staying in the newest I can have.
  4. Try to install 10.13.6 and it appeared entering into a dead loop. I guess I need to disable GF 610M but this can't be achieve by BIOS. Already got SSDT by pressing F4 and save files in Patched folder. Unfortunately I am too new to proceed. thanks! EFI_K43SD_HighSierra.zip
  5. I read a lots of posts these days and got the my laptop won't be able to disable HD3000. And now is HD3000 working. But I think GF 610 is still consuming power and I feel it hot. Could you help to disable GF610 so I can run HD3000 only? Other than that, two questions: no battery percentage can be shown, even can show a icon on the top bar; Can't shut down. Have to press button to force shut down. I can see after I click shutdown computer is running in full power, significantly hot! I also attached the panic report - everything after I log in, it pop up. Still learning every day! Ps. I removed ssdt and ssdt since with them I can’t use my mouse. report.txt
  6. cnpoet

    macOS Mojave 10.14.3 is out!!!

    I have a K45SD, one of A43 Series, highly similar to your Asus!!! Downloading your EFI. Thanks for sharing!
  7. You have a good understanding on the function of Hackintosh and how it works so you make thing right. I am benefited for that. I am attaching my screen captures for your review. Open issues: 1. Have to press FN+number lock to use keypad normally. How to change this default? 2. Built in Wifi module not working. I used a USB wifi for now. 3. SSD not TRIM. 4. HD3000 is working instead of GF610? VRAM 384, is this normal? VGA not working but HDMI can. 5. Battery not working properly. Can add the icon onto the top bar. 6. Big issue - USB 3.0 port can not read any USB devices. I only got 3 USB ports - one for mouse, one for Wifi- I have to remove one before I can use a flash. 7. Monitor brightness can be adjusted normally. 8. Can’t wake up from sleeping. Will keep improving in coming days. If you can guide me further, it's much appreciated! One capture show my hardwares. Captures of system, including hardware list screen.zip Thanks so much buddy!
  8. @Hervé So excited! It's now installing! I used your provided ACPI folder and the Config.Plist to replace these in my EFI drive. Reboot and it is finally start installing! I will update this post to let you know how it works. Thanks a million! You have settled my troubles of two months! Appreciated!!! ___________________________ Successfully installed! Just lots of driver to seek. I can send a summary tomorrow.
  9. thanks my friend for your help! I just tried and there no BOOT macOS from Install macOS Sierra , just a windows EFI to boot. Could you take a look?
  10. As I leant 10.12.4 works the best on my old laptop. I tried and stuck as shown in the attached. I am new. Please help thanks! EFI.zip
  11. @Hervé thanks so much for your help! ! Tired your provided EFI, boot stuck at the similar issue. Only different number code.
  12. @Hervé I edited the topic and uploaded my EFI. Please help check.
  13. settled! There reason is after I replaced GTX1050 with RX 570, BIOS automatically disable iGPU and I have to manually enable it again... I definitely sure I enabled iGPU before so after the shift I didn't check iGPU setting again.
  14. I have cancelled Inject Intel and removed the ig-platform-id, in so doing there only Lilu - WEG now right? But it doesn't work for now. your system BIOS would not be set for PCIe graphics rather than iGPU by any chance? - No. Can't you run off the AMD RX 570 at all? - Did you mean I will try disable PCIe RX 570 in BIOS or else? config.plist
×