Jump to content

jamiec

Just Joined
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About jamiec

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Sorry I didn't notice your reply. I have dumped my ACPI table and patched the DSDT for alc-layout-id. I have tried a couple of layout but nothing seems to work yet. I have attached my ioreg dump and Clover Files. Thank you, Jamie after dsdt.ioreg LattePanda DSDT CLOVER.zip
  2. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Okay, I will go and create an SSDT/DSDT. I haven't created one for this machine yet. I will do this and add in alc-layout-id first. I don't have anything in S/L/E or L/E as I have just a clean vanilla install. I have attached my clover folder but I will now go and create a DSDT and add in the alc-layout-id that way now and report back. Thank you for your help, I really appreciate it. Jamie CLOVER-DUMP.zip
  3. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Okay, I have done that and attached the dump. Thanks again, Clover Layout 7 alcid 11.ioreg
  4. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    I understand, I didn't realise it would need to be alc-layout-id. Do you want me to set it to one and upload the IOReg? For example set layoutID=7 and set the bootflag alcid=11? Thanks Jamie
  5. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    ZeroCross, I had uploaded the two IOReg dumps on the same post as the screenshots I quoted the message here for you. Thanks Jamie
  6. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Thats no problem at all, I set the layout back to 17 from the previous tests and updated to Lilu.kext. However still "No output devices found". This is proving to be a stubborn little machine! It would be great for people though if we can get this working, I am speaking with a well know Youtuber too who is going to release a tutorial video as well. Thanks for all your help so far. Jamie
  7. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    I have attached both dumps from IORegistryExplorer, I had a check under HDEF and it does look like the layout-id is being changed between them. Thanks again, Jamie Layout 3 IOREG.ioreg Layout 7 IOREG.ioreg
  8. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Yeah, I had went through the full list. I went through once using "alcid=layout" as a boot flag and then setting it in the clover audio. Do you think I would need to do it using SSDT instead? Kind Regards Jamie
  9. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Thank you, Here is a screenshot from it. Kind Regards Jamie
  10. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Hi, Thank you very much for taking the time to do this. I have tried it on the LattePanda but unfortunately I still get the No output devices found with your kext. I had made my own AppleALC.kext using Xcode with the PinConfig from the verbs and patched Layout.xml and Platform.xml however I got the same result. The kexts are being loaded. I had a complete fresh reinstall to try yours as I noticed it wasn't compatible with my WhateverGreen.kext. Is there any dumps I could provide you with to see if we can fix this? Thanks again for your time. Jamie
  11. jamiec

    AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Hi, I have been working on getting AppleALC working on the LattePanda Alpha and I have dumped the Codec using Ubuntu. I have then converted the dump using F0x1c script but its quite complicated. I would like to make a layout.xml that matches it. Would anyone be able to help? I have attached the dump to this post. Any help would be appreciated. Thanks Jamie LattePanda Audio Codec Dump.zip
×