Jump to content

isleeptill12

Just Joined
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About isleeptill12

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I actually figured it out and have working hackintosh now! I had to use the voodooTSCSync kext because for some reason the CPU was going out of sync, causing all sorts or weird problems.
  2. isleeptill12

    Intel Framebuffer patching using WhateverGreen

    Hope someone can help me out here. I have Mojave installed on a prebuilt HP desktop (Envy 750-177c) with i7-6700, 16GB ddr3, 120GB ssd, and intel HD 530 graphics. There is no way to adjust the DVMT settings in the BIOS, so I followed the guide here and was able to complete the install. The problem is I have no graphics acceleration at all. The UI is extremely buggy, sometimes I have to login from the apple loading screen then logout with the keyboard shortcut to even see the login screen. When I can enter my account, all the actions like launching an app from the dock and launchpad are not very smooth. I was able to get the weglog.txt and the appleintelframebuffer file, but I can't locate the IOReg file? I'll include my EFI as well. AppleIntelFramebuffer_8_18.0 weglog.txt EFI.zip
  3. Someone on another forum suggested that I select the "InjectIntel" option in graphics in clover. Although in the Lilu+whatevergreen framebuffer patching guide it tells you not to do that, I tried it anyway. I don't know if it did anything, but I was able to boot in and was able to get some more data with IPG. On the left is pretty much idle, the activity on the right is me playing a song in iTunes. Trying to use the visualizer in iTunes would result in a spinning beach ball and a black window.
  4. Tried using Intel Power Gadget and this is the result: It works for about a second or two and then stops showing any data edit: Maybe I do have a graphics acceleration problem since the data shows its stuck at zero?
  5. I checked the "KernelLapic" option in clover and restarted, no difference My BIOS settings just in case I missed something: Boot Order - UEFI Boot sources • Mojave SSD • USB Floppy/CD • USB Hard Drive - Legacy Boot Sources • ATAPI CD/DVD drive • USB Floppy/CD • Hard drive Device Security - System Audio (device available) - Network Controller (device available) - SATA0 (device available) - SATA1 (device available) - SATA2 (device available) USB Security - Front, Rear, and internal ports are all enabled Slot Security - PCIe 16x (enable) - PCIe 1x (enable) - M.2 card slot (enable) Network boot (Disable) System Security - Virtualization technology (VTx/VTd) (Disable) - TPM • TPM device (Hidden) Secure Boot Config - Legacy Support (enable) - Secure Boot (disable) • Key Management - Clear Secure Boot Keys (don't clear) - Key Ownership (HP Keys) - Fast boot (disable) OS Power management - Runtime power management (enable) - Idle Power Savings (extended) Hardware Power Management - SATA Power Management (enable) - S4/S5 wake on LAN (disable) Power-On Options - POST messages (disable) - After power loss (off) - POST delay (none) Bus Options - PCI SERR# Generation (disable) - PCI VGA Palette Snooping (disable) Device Options - Num lock state at power on (on) - Multi-processor (enable) - Hyper-threading (enable) - NIC PXE Option ROM download (enable)
  6. System specs are: • HP 750-177c Desktop • i7-6700 • 16GB DDR3 • Intel HD 530 iGPU I'm doing a complete vanilla install without using any beast tools. My bios is very limited, so I had to do some framebuffer patching with whatevergreen. When I can get into my account and try to play some music, it sounds very choppy and laggy. It'll play-stop-play-stop if that makes any sense, like the computer is running at 1/4 speed. Anyone have any tips or pointers?
  7. Finally got into the installer! I was about to buy another motherboard for this thingThe problem was DVMT and frame buffer patching. The BIOS for this motherboard didn't have an option to adjust DVMT so I had to look for another method. Long story short, I had to add two properties under devices in clover:framebuffer-fbmem - 9MB for cursorframebuffer-unifiedmem - 2048MB for VRAMAdded those two and I'm staring at the install screen.Now whether it successfully installs or not....
  8. Hello, looking for some help on this install. I am following this guide: https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/ The problem I'm having is that I can't get to the mojave installer. The loading screen with the apple logo gets to about 3/4 and stops. In verbose, I get Unable to open /var/dv/BootCache.playlist: 2 no such file or directory and Could not set environment. There should be a copy of my EFI folder attached to this post System specs are: HP Envy 750-177c Desktop IPM17 odense h110 motherboard Skylake i7-6700 16GB DDR3 RAM BIOS settings are limited but this is what they are set to: Boot Order - UEFI Boot sources • USB Floppy/CD • USB Hard Drive - Legacy Boot Sources • ATAPI CD/DVD drive • USB Floppy/CD • Hard drive **my sandisk usb stick shows up here** Device Security - System Audio (device available) - Network Controller (device available) - SATA0 (device available) - SATA1 (device available) - SATA2 (device available) USB Security - Front, Rear, and internal ports are all enabled Slot Security - PCIe 16x (enable) - PCIe 1x (enable) - M.2 card slot (enable) Network boot (Disable) System Security - Virtualization technology (VTx/VTd) (Disable) - TPM • TPM device (Hidden) Secure Boot Config - Legacy Support (enable) - Secure Boot (disable) • Key Management - Clear Secure Boot Keys (don't clear) - Key Ownership (HP Keys) - Fast boot (disable) OS Power management - Runtime power management (enable) - Idle Power Savings (extended) Hardware Power Management - SATA Power Management (enable) - S4/S5 wake on LAN (disable) Power-On Options - POST messages (disable) - After power loss (off) - POST delay (none) Bus Options - PCI SERR# Generation (disable) - PCI VGA Palette Snooping (disable) Device Options - Num lock state at power on (on) - Multi-processor (enable) - Hyper-threading (enable) - NIC PXE Option ROM download (enable) EFI.zip
×