Jump to content

coscos

Members
  • Content count

    22
  • Joined

  • Last visited

About coscos

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. I tried all ways and still couldn't get it work fully. I ended up changing to a AMD RX 560 card. Works perfectly.
  2. @MaLd0n could you look into this? Really appreciate it!
  3. @MaLd0n I tried the clover folder you attached. Now after my computer goes to sleep, I couldn't wake it up using my keyboard and mouse anymore. I have to push my power button to wake it up. After that, the monitor still stay black. IOReg dump: https://www.dropbox.com/s/c5ejk04np7vzhob/macchiato-2.ioreg.zip?dl=0 RunMe output (except the ioreg dump): https://www.dropbox.com/s/uvmcwy5e1ok5kiz/send_me-2.zip?dl=0 bdmesg output: https://www.dropbox.com/s/drdzvpwxgm35tuy/bdmesg-output-2.txt.zip?dl=0. I did change my video card to slot 1. Thanks.
  4. Thanks! I'll give it shot and let you know. Also thanks for pointing out wrong PCIE lot.
  5. Following is my bdmsg's output. @Allan , @MaLd0n any thought? Thanks! RunMe file: https://www.dropbox.com/s/yyle1y7tjizxgzm/send_me.zip?dl=0 IORegExploer Dump: https://www.dropbox.com/s/5a10k82guczaaws/macchiato.ioreg.zip?dl=0
  6. I did choose the option you selected. The RunMe has no problem to run. When it tries to dump ioreg, it keeps failing. All other apps are closed. I can hear beeps — it seems the app tries to click some menu items but they are not there.
  7. What is Gatekeeper? Anyway, I manually dumped the ioregexplorer file, and also zip other files regnerated by the RunMe. Please see attached. Would love to get some suggestions. Thanks. RunMe file: https://www.dropbox.com/s/yyle1y7tjizxgzm/send_me.zip?dl=0 IORegExploer Dump: https://www.dropbox.com/s/5a10k82guczaaws/macchiato.ioreg.zip?dl=0
  8. Thanks for the reply. I changed the config.plist file. However, when I tried to run the app, it kept failing when trying to dump ioreg file. The error messages are: IOREG dump failed. Retrying Increased delay x2 for IOREG dump. This will take a while...(33 sec) Any thought?
  9. I recently set up my hackintosh. Everything else works fine, the only issue is my monitor cannot come back from sleep. Symptom: If I click the "sleep" menu manually, the system goes to sleep fine. After the system sleeps for a while (more than a few mins, I guess it's called "deep sleep"), when I try to wake it up, the monitor wakes up but stays black screen. The machine is on. If I leave the system to time out and sleep by itself, only the monitor goes off; when I try to wake it up, same symptom as above. What I have tried (but none worked): additional boot flag: ngfxpatch=pikera additional boot flag: darkwake = 0 Customize EDID Specs: Motherboard: Gigabyte Z77x-UD5H BIOS: F16j CPU: Ivy Bridge i5-3570K CPU @ 3.40GHz (quad core) Graphics: Nvidia GTX 1050 Monitor: Dell P2715Q @ 4k / 60Hz, Display Port Wifi / Bluetooth: BCM94360CS with PCIE Onboard GPU: disabled OS: High Sierra 10.13.3 Please see attached for following files: EFI zip file: https://www.dropbox.com/s/8nun37msu9b1bva/EFI.zip?dl=0 I generated my own SSDT.aml using ssdtPRGen.sh; Other SSDT patches are copied from this repository: https://github.com/VoiletDragon/Z77X-UD5H-Clover-Hotpatch-Patches ioreg dump: https://www.dropbox.com/s/5a10k82guczaaws/macchiato.ioreg.zip?dl=0 result from following command: https://www.dropbox.com/s/0b22qcw79ovnjdg/kext-touch.txt.zip?dl=0 kextstat|grep -y acpiplat kextstat|grep -y appleintelcpu kextstat|grep -y applelpc kextstat|grep -y applehda sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u / I am looking forward to your suggestions. Thanks.
  10. I have been using my hackintosh for more than a year. My hackintosh has a gigabyte p35-ds3l, Sapphire Radeon HD5770, Q6600. Running 10.7.3. In /E/E, I have following kexts: AHCIPortInjector.kext ALC8xxHDA.kext AppleHDA.kext AppleRTC.kext FakeSMC.kext HDAEnabler888.kext IOAHCIBlockStorageInjector.kext JMicron36xATA.kext So far, everything is good except following issues: 1. After system gone sleep, it can't be woken up. After the machine sleeps properly, when it is woke up by keyboard or power button, it goes to black screen directly. The power is on, fans spinning, but no output to screen. I have to shutdown the machine to bring it back. I’ve tried patching AppleRTC file, using SleepEnabler, set darkwake to 0, but none of them works (all black screen). I also disabled the onboard LAN, and replaced it with a "Presto Gigabit Ethernet Pro PCIe Card", which is supported by Apple natively, but still no help. Now I'm stucked. Any suggestion? My DSDT file is attached, which is already patched by using DSDT auto patcher (http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=275658). 2. iStatMenu doesn't detect all sensors -- only CPU and harddrive temps. No fan speed etc (see pic attached). How do I enable them? 3. Sound: I still need ALC8xxHDA, AppleHDA, HDAEnabler888 to make my sound work. Is there any patch for DSDT to eliminate these kexts so that I can just use all vanilla kexts? dsdt.aml.zip
  11. I already removed sleep enabler ... As to patching EHCI & USBx, can you be more Specific about how to do it? I'm new to this. Thanks! By the way, I aw able to sleep and wake up under 10.6.8 ...
  12. Just tried this, still the same: black screen after waken up. :hammer: Do I also need to patch AppleRTC by doing this?
  13. I recently was trying to fix the sleep/wake issue on my hackintosh, and need some help. My hackintosh has a gigabyte p35-ds3l, Sapphire Radeon HD5770. Running 10.7.2, everything is good except wake up. After the machine sleeps properly, when it is woke up by keyboard or power button, it goes to black screen directly. The power is on, fans spinning, but no output to screen. I tried to ping it from another machine, but no response. Clearly the NIC was not brought up either. I’ve tried patching AppleRTC file, using SleepEnabler, set darkwake to 0, using official RTL8111B or Lnx2mac network card drivers, but none of them works (all black screen) Now I'm stucked. Any suggestion?
  14. Thanks for the procedure. I have a p35-ds3l. After the system is installed, I found I have no sound, no network, and sleep doesn't work. Any suggestion? Thanks
  15. Introduce yourself.

    just say hi!
×