Jump to content

ishraqiyun77

Just Joined
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About ishraqiyun77

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. ishraqiyun77

    Can't get Mojave 10.14.4 to boot from SSD

    Ok, this got it working for me: https://www.tonymacx86.com/threads/solved-problem-with-installing-clover-on-ssd.229244/post-1560274
  2. Specs: Lenovo ThinkPad X1 Extreme (laptop) i7-8850H (Coffee Lake) Intel UHD630 GTX 1050 Ti with Max-q 4K Touchscreen 2x 2TB EVO 970 SSD (one for Windows and one for macOS) 2x 32GB DATARAM 2666Mhz DDR4 RAM (max for laptop, works in Windows and Ubuntu) Haven't replaced the Wifi card yet for macOS compatible, just using Ethernet for now Everything else is stock macOS Mojave 10.14.4 I am at the phase of installation where I need to setup the macOS installation EFI so that it can be booted from, as opposed to using the USB. I've tried a few methods. F12 brings you into the boot menu on my laptop. Selecting Mac OS X almost instantly returns you to the boot menu meaning it isn't find anything. I have to go into the USB, Clover, and then Boot macOS from there. What I've tired: #1 Not selecting "Install Clover in the ESP" just causes the EFI to be installed to the root directory of the macOS partition and not the EFI partition. Selecting it inserts the EFI into the correct partition, at which point I moved over the necessary config.plist, kexts, and driversUEFI64 files from the USB to the SSD. #2 Again, neither of these methods worked. Selecting Mac OS X in the boot menu almost immediately goes back into the menu, meaning it didn't find anything. Have to go into the USB, Clover, and load the Mac OS SSD from there. Any other suggestions? Oh, attached is an image of the volumes macOS created when it was installed. I'm moving files into disk1s1. Thanks again in advance for the help! EFI.zip
  3. Hi, first post here and pretty new to Hackintoshing. Specs: Lenovo ThinkPad X1 Extreme (laptop) i7-8850H (Coffee Lake) Intel UHD630 GTX 1050 Ti with Max-q 4K Touchscreen 2x 2TB EVO 970 SSD (one for Windows and one for macOS) 2x 32GB DATARAM 2666Mhz DDR4 RAM (max for laptop, works in Windows and Ubuntu) Haven't replaced the Wifi card yet for macOS compatible, just using Ethernet for now Everything else is stock Was stuck several days just trying to get passed End RandomSeed. What finally worked was the following: Clover 4910 (instead of using RehabMan's versions) The attached EFI zip Leaving only one RAM module (1x 32GB) in the first slot on the mobo (the right slot if the laptop is upside down and the back is facing you) Was able to install macOS to the SSD. Well, I am at the phase where I need to get macOS to boot from the SSD without the USB. Struggling with that, but will make a different thread regarding it. Thought I'd give it a go again with both RAM modules installed since I read somewhere once macOS is installed, you can change the RAM freely. Again, with both modules installed it just hangs at End RandomSeed. What I have tried: AptioMemoryFix-64 or OsxAptioFix3Drv-64 or OsxAptioFixDrv-64 or OsxAptioFix2Drv-free2000 AptioMemoryFix-64 plus OsxAptioFix3Drv-64 or OsxAptioFixDrv-64 or OsxAptioFix2Drv-free2000 (read somewhere that having a combination of AptioMemoryFix plus one of the others worked for some people) Adding RAM entries in SMBIOS (see attached) Unfortunately, none have seem to have had an effect. Any suggestions? Thank you in advance for the help! EFI.zip
×