Jump to content

bobso

Newbies
  • Content count

    18
  • Joined

  • Last visited

About bobso

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. bobso

    GeForce 6100 Snow Leopard 10.6.3

    I tried with NVEnabler, NVinject, GraphicsEnabler=Yes, added 0a60/0a65, bootloaders and more, but my GeForce 210 stucks after boot with black screen on VGA and DVI (i haven't test HDMI). I tried EFI String for GeForce 6100 (reboot before reach login screen) and 210 (artefacts and crash). Now, I see Snow Leopard works very well, but QE/CI not enabled (of course). So, is there a video card that works out of the box with 10.6.3? p.s. I read HCL 10.6.3, but it seems to me incomplete..
  2. bobso

    GeForce 6100 Snow Leopard 10.6.3

    Hi and thanks for answer! i have a gt210.. works out the box or with enabler?
  3. bobso

    GeForce 6100 Snow Leopard 10.6.3

    Hi to all! I've this build: ° AMD Sempron 3000+ ° ASRock K8NF4G-SATA2 ° 2GB DDR ° LAN Realtek PHY RTL8201CL ° GeForce 6100 (on board) I've installed Snow Leopard 10.6.3 from iatkos S3 v2 (sorry if i break rules) with: ° Chameleon v2 RC4 ° qoopz 10.2.0 ° AppleNForceATA ° NForce (for ethernet) ° Voodo PS/2 Snow Leopard runs, but I don't know how """enable""" GeForce 6100 (nforce 405).. Thanks for advices!
  4. bobso

    AMD Athlon X4 631

    Solved! For this build, I've used YosemiteAMD (follow this link). 1) Install from YosemiteAMD (from pendrive) 2) Restart and boot YosemiteAMD (from pendrive) and copy kernel, kext and extra folder, delete prelinkedkernel, kextcache (by terminal) 3) Boot Hard Disk with Yosemite from USB bootloader 4) Update your Yosemite from AppStore 5) Boot YosemiteAMD (from pendrive) and copy kernel, delete prelinkedkernel, kextcache (by terminal) 6) Boot Hard Disk with Yosemite from USB bootloader 7) Install enoch (you can find it in YosemiteAMD pendrive) 8) Edit org.chameleon.Boot.plist with this flags: npci=0x2000 AtiPorts=3 AtiConfig=Pithecia busratio=26 As for YouTube videos at 1080p, I solved by installing Chrome. Sleep is working very well! Thanks for support!!
  5. bobso

    AMD Athlon X4 631

    Well, some news. I've changed kernel with 10.10.5_SSEPlus_V3 (with kext of 10.10.5_SSEPlus_V2) and now I see that the system is as fast as a splinter! In fact, I see that the time (known by the seconds) is very fast! That is, in a second real, correspond to 4 seconds on the mac! How can I solve? Thanks!
  6. bobso

    AMD Athlon X4 631

    WARNING: IOPlatformPluginUtil: getCPUIDInfo unknown CPU family: family 0x12, model 0x1 -- power management may be incomplete or unsupported could this be? Can CPU not be supported by kernel?
  7. bobso

    AMD Athlon X4 631

    I get same results: [IOBluetoothHCIController][start] -- completed Controller: ATI RV930 (vendor ID: 1002, device ID: aa90) Controller: Generic (vendor ID: 1022, device ID: 780d) Sound assertion in AppleHDAController at line 464 Sound assertion in AppleHDAController at line 413 Built-in decrypter used ** GPU Hardware VM is disabled (multispace: disabled, page table updates with DMA: disabled)
  8. bobso

    AMD Athlon X4 631

    now i'm using HD 6670..
  9. bobso

    AMD Athlon X4 631

    maybe I have not installed/inject them well, but lilu + whatevergreen I do not see them working.. However, the GPU has ID 0x6758 and I see that QE / CI is active, but the graphics seem to be moving sloooooooowly.
  10. bobso

    AMD Athlon X4 631

    I've installed Clover (legacy) and boot-up and shutdown are fine! I see this error: GPU Hardware VM is Disabled Now I try lilu+whatevergreen and I'll report results ;)
  11. bobso

    AMD Athlon X4 631

    Hi, I've done a fresh install from YosemiteAMD, but I haven't install enoch boot loader.. what do you advise me to do?
  12. bobso

    AMD Athlon X4 631

    Without -f i can't reach desktop.. I think I've an issue with CPU or kernel because I've stucks, lags and freeze with all GPU (gt210, HD 6670 and gtx 750ti)..
  13. bobso

    AMD Athlon X4 631

    Good. No, it's bad. I replaced HD 6670 with a GTX 750 (with Web Driver) but I have the same symptoms (lags, stuck, flickering). I therefore assume that it is either the CPU or the kernel .. Tips?
  14. bobso

    AMD Athlon X4 631

    I'm using enoch (installed from dmg)..
  15. bobso

    AMD Athlon X4 631

    Thank you very much, I installed it! Now I have only a small problem linked (I think) to the HD 6670 video card. I believe that the QE / CI is active, but sometimes it seems that it is not. Known slowdowns, especially with browsers or video in fullscreen.. What can I try? My gpu is: ULTIMATE HD 6670 1G D5 (http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?Pid=9FAA976F-88E8-492A-96A9-AD99E6F5EF59&tag=download&lang=eng) p.s. I've used -f AtiPorts=3 AtiConfig=Pithecia GraphicsEnabler=Yes npci=0x2000
×