Jump to content

overflow1972

Members
  • Content count

    665
  • Joined

  • Last visited

About overflow1972

  • Rank
    InsanelyMac Legend

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Italy
  1. overflow1972

    Avvio programmi e navigazione lenta (pare)

    Ho il tuo stesso problema, ma non sono ancora riuscito a capire la causa. Il mio PC e' sufficientemente carrozzato (non ricordo se ho aggiornato la configurazione in firma) e con Sierra era una scheggia. Non utilizzo hard disk SSD per cui non credo che il problema sia relativo al nuovo file system di Apple (utilizzato solo per unita' SSD). Se trovo qualche informazione ti avviso, saluti
  2. overflow1972

    Consiglio scheda grafica

    No, nessun programma in particolare. Vorrei pero' che la scheda fosse all'altezza del resto del sistema per non comprometterne la velocità. Come giò detto, la scheda devo usarla sia sotto Windows che con OSX. Per quanto riguarda le applicazioni, potrei essere interessato al montaggio video e elaborazione di immagini, ma comunque non per uso professionale. E non vorrei spendere piu' di 250-280 euro Grazie
  3. overflow1972

    Consiglio scheda grafica

    Leggendo un po' in giro credo che non vi sia una risposta alla tua domanda........ Saluti
  4. overflow1972

    Consiglio scheda grafica

    Il mio hackintosh con Sierra e' perfettamente funzionante con scheda video Intel HD530 interna al processore. Ho una scheda madre Gigabyte GA-Z170-HD3P e processore I7-6700K Vorrei dotare questo computer di una scheda video. Mi suggerite qualcosa che abbia buone prestazioni, sia facilmente reperibile in commercio e il cui prezzo non vada oltre i 250 euro ? La scheda video devo utilizzarla anche sotto Windows 7. Io volevo acquistare una GTX1060 ma non e' ancora supportata. Grazie
  5. overflow1972

    Kext Gtx Pascal

    La soluzione dei profili bios e' quello a cui anche io avevo pensato, Ho questo stesso problema Per il profilo bios "Windows" si riesce a disabilitare la scheda interna. Ma per il profilo bios "OSX", come si fa a disabilitare la 1060 ? Grazie
  6. overflow1972

    Switching between graphics cards

    Good morning, I have a Gigabyte GA-Z170-HD3P with a working Sierra. I am now using the integrated Intel HD 530 as a graphic board under Windows 7 and OSX. I'd like to buy a GTX1060 that is not supported yet under OSX. Since my motherboard's bios can save different working profiles, I was thinking of preparing a first bios profile for Windows 7 where I disable the "Internal graphics". In the second bios profile, for OSX, I would need to enable the "internal graphics" (Intel HD 530) and I would needed to disable the GTX1060. I think that the motherboard has not a function to disable the PCI-E x16 slot. The motherboard allows me just to : IGFX Sets the onboard graphics as the first display. PCIe 1 Slot Sets the graphics card on the PCIEX16 slot as the first display. (Default) PCIe 2 Slot Sets the graphics card on the PCIEX4 slot as the first display This mean that I cannot disable the GTX1060. I can just put the IGFX as first display. What do you think about that ? Regards
  7. overflow1972

    Shutdown su Gigabyte GA-EP35-DS4

    At the moment my audio is working just with clover injection. But if I add the dsdt, it does not work anymore. Why the DSDT is switching my audio off ? I checked my decompiled DSDT and I can not find an HDEF section Regards
  8. overflow1972

    Shutdown su Gigabyte GA-EP35-DS4

    Great! The shutdown is working perfectly now. But as expected, the audio is not working anymore with the DSDT. The audio chipset is ALC889A. It was working without DSDT because I choose the right chipset during the El Capitan installation. Is it possible to fix the audio by patching the DSDT or I need to use some kexts ? Thanks
  9. overflow1972

    Shutdown su Gigabyte GA-EP35-DS4

    Thanks so much for the file, I'll test it this evening. I decompiled it and I found the code suggested by MaLd0n. Is this DSDT specific for my motherboard model ? Regards
  10. overflow1972

    Shutdown su Gigabyte GA-EP35-DS4

    This is what I found : Method (\_PTS, 1, NotSerialized) // _PTS: Prepare To Sleep { Or (Arg0, 0xF0, Local0) Store (Local0, DBG1) OSTP () If (LEqual (Arg0, 0x01)) {} If (LEqual (Arg0, 0x03)) {} If (LEqual (Arg0, 0x05)) { Store (ESMI, Local0) And (Local0, 0xFB, Local0) Store (Local0, ESMI) } If (LEqual (Arg0, 0x04)) { If (LNot (PICF)) { Sleep (0x64) } } } Where do I need to add the following : Store (Zero, SLPE) Sleep (0x10) suggested by you ? Thanks
  11. overflow1972

    Shutdown su Gigabyte GA-EP35-DS4

    I was able to decompile the DSDT, I attach it here. Should you please just add the code ? Then I will compile it again. Thanks DSDT.dsl.zip
  12. overflow1972

    Shutdown su Gigabyte GA-EP35-DS4

    Thanks, at the moment I am not using an dsdt.aml, because if I use it, I have no audio anymore. Anyway, attached to this messsage is my dsdt I used with previous releases of OSX. I think that this dsdt is compiled. Should I kindly ask you to add the code for me and then send me the compiled and pathced dsdt ? I tried the nullCPU kext but it does not work. Thanks for the help DSDT.aml.zip
  13. overflow1972

    Shutdown su Gigabyte GA-EP35-DS4

    Thanks friends for the help, I will try what you suggested. @MaLd0n : Sorry for my ignorance. Should you please say me where to add the two pieces of code you suggested ? Regards
  14. Buongiorno, ho installato El Capitan 10.11 sulla piastra madre in oggetto. Non mi funziona lo shutdown nel senso che allo spegnimento del PC, mi restano le ventole in funzione. Ho provato il flag fixshutdown di clover ma senza successo. Ho anche letto che il wake on lan deve essere disabilitato. Sulla mia scheda madre lo e' gia'. C'e' qualcuno che riesce a darmi una dritta ? C'e' qualche kext particolare da dover utilizzare o magari devo apportare qualche modifica al config ? Grazie
  15. Good morning, I installed El Capitan with Clover bootloader on my GA-EP35-DS4 motherboard. The shutdown is not working. When I shutdown the computer, everything shut down, but the fans stay on. Is there someone that can help ? Do I need to install some particular kext ? Or maybe do I need to modify some flags ? I tried the "shutdown fix" flag of clover but nothing changed Note : I also red somewhere that it is requested to put the "Wake on LAN" off. It is already off. Thanks
×