Jump to content
InsanelyMac Forum

berteso

Members
  • Content count

    21
  • Joined

  • Last visited

About berteso

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. berteso

    ATILead - natit-like injector for Radeon.

    Hi Slice, here are some new results that might be interesting for your research. Config I. ATILead -> Callisto 008 + GA.plugin Mouse tearing Scrolling is smooth DVDPlayer doesn't crash config_I_ioreg.txt.zipconfig_I_system.log.zipconfig_I_xbench.zip Config II. ATILead -> Callisto 008 + AGPGart 2.7.1 (Host: 0xe8000000) GA.plugin No mouse tearing Scrolling is choppy DVDPlayer crashes config_II_ioreg.txt.zipconfig_II_system.log.zipconfig_II_xbench.txt.zip Notes: ATILead:: Info.plist unchanged from last posts ATILead seems to be probing twice... I had to reinstall Kalyway so: IONDRVSupport Kalyway 10.5.1 original IOPCIFamily Kalyway 10.5.1 original skge not installed yet XBench :: overall it seems that with your ATI.kext scores(+-80) are higher than with Callisto (+- 55), unless it is a resolution issue (I am now using my native 1680x1050 thanks to Callisto whereas with ATI.kext was in VESA 1280x1024). Look forward for your comments. Cheers
  2. berteso

    ATILead - natit-like injector for Radeon.

    2 Slice Thanks for reviewing the stuff so quickly. skge the devid vendid was already specified in the plist. However I did remove the other ones, leaving only mine but nothing changed. skge::probe VGA I never got why it says so... Radeon9700GA Success!! Got it to work, without AGPGart, with F8 = VRAM (in my case 64 MB) AGPGart I tried other versions, but 2.7.1 is the only one working if I use Host base 0xe0000000 or 0xe80000000. However, it doesn't work with ATIRadeon9700GA. Seems that it's either one or the other for me so far. Native Resolution I tried what you said and it partially worked: i got my native resolution of 1680x1050x32 however the display was only showing a portion of it. In other words, I could only see an area as big as 1024x768 or 1280x1024 (depending on how I boot with "Graphics Mode"="widthxheightx32"). See screenshot below:
  3. berteso

    ATILead - natit-like injector for Radeon.

    Slice, so far here is the best configuration I have found for my laptop, an ASUS W1NA with Mobility Radeon 9600/9700 (M10/M11) Dev_ID 4e50: - your ATI FB - ATILead 1.2.2 with Info.plist.zip plist, updated with your last post keys + LCD, EDID from Windows extracted using Phoenix app for win. AGPGart 2.7.1 IONDRVSupport 1.4.3 (your one) IOPCIFamily patched for Leo (from your AGPGart Forum) I can enter GUI and my Xbench score for Quarz Graphics went from 40.xx to 80.xx. My native resolution should be 1600x1050x32 (which I could get with Callisto) however, max I can enter is 1280x1024x32. I have tried turning on QE/CI using X1000/9700 GLDriver patch/rename method, however, I can't get it working on thits new configuration. In fact, Radeon9700GA.plugin (which I even patched as you have suggested to IOFramebuffer) conflict with AGPGart. Here are my reports: - ioreg.txt.zip - system.log.txt.zip Thank you very much for your time. I must say you are doing a tremendous work. If there is anything I can do to help, please let me know.
  4. Hi, I just opened a new topic on how to get it running. You will find a zipped AppleSMBIOS.kext that works for me. You can find everything here. Good luck!
  5. Hi, I was desperate to use Coolbook to undervolt my Laptop running Kalyway Leo 10.5.1 but I couldn't get it to work until I discovered in this forum (scroll to bottom of page) that I had to use a different version of AppleSMBIOS.kext. So I downloaded the one that was suggested and I got Coolbook to finally recognised my CPU and populate the freq/voltage table with defaults values! So I decided to purchase it and now my Laptop is nice and quiet. Anyway, as many of you asked me about that topic I couldn't find anymore, here is the AppleSMBIOS.zip that worked for me. Install it using Kext Help, reboot and launch Coolbook. If you see the default frequ/voltage values it means it works. Note: Make sure to backup your old AppleSMBIOS.kext prior to do anything.
  6. berteso

    ATIX600 QE CI SOLVED FOR LEOPARD

    You are right. I think we should try and scan a bit more those log files. In particular, we should monitor what's happening when the video plays (with the white screen) and see if there is any error coming up. That can be a starting point... I'll keep you posted anyway
  7. berteso

    ATIX600 QE CI SOLVED FOR LEOPARD

    lunux, can you confirm that you have video working? If so, what player did you get that working on? I tried both quicktime and VLC, but AVI movies are all white. Only difference since I have QE/CI is that they "play" (I have wonderful sound quality, and that VLC doesn't crash...
  8. berteso

    ATIX600 QE CI SOLVED FOR LEOPARD

    Hi, I have notice I made a mistake in my previous post. Please read my EDIT above... Cheers
  9. I guys, I got somewhere here with my Mobility Radeon 9600/9700 (M10/M11) dev_id 4e50. Graphics are indeed accelerated, scrolling is very smooth and so is moving dragging windows across the screen. However a few things don't work: videos :: the movie plays but picture is all white preview :: all white and crashes. BUT, it works if I open images with taskbar coverflow :: simply not working Here is how I did it: Optional in case you messed up with your extensions - Downloaded Update 10.5.1 Intel from Apple - Extracted ATI* kexts from it and re-installed them with Kext Helper b7 (to 'clear' any previous attempts, messed files) Main STEP 1) Downloaded Update 10.4.8 Intel from Apple and extracted the following kexts with Pacifist: - ATIRadeon9700.kext - ATIRadeon9700DVDDriver.bundle - ATIRadeon9700GA.plugin - ATIRadeon9700VADriver.bundle - ATIRadeonGA.plugin - ATIRadeonGLDriver.bundle 2) Install Callisto b003 edited with dev_id 4e50 3) Patched ATIRadeon9700GA.plugin and - ATIRadeonGA.plugin (IONDVRFrameBuffer -> CallistoFB) Even more important STEP !!! 4) Installed - ATIRadeon9700GLDriver.bundle (build 9a321) patched with ATIRadeonx1000GLDriver.bundle from 10.5.1 (this method was mentioned in many other forums). Here is what you have to do: a) download this extract ATIRadeon9700GLDriver.bundle c) Navigate into ATIRadeonx1000GLDriver.bundle from 10.5.1 into Contents/MacOS, copy ATIRadeonx1000GL.driver onto your desktop, rename it to ATIRadeon9700GLDriver d) navigate into ATIRadeon9700GLDriver bundle build 9a321 (the one obtained in to Contents/MacOS and drag ATIRadeon9700GLDriver (the one you got in c) so as to replace existing one. e) install kext, repair permissions 8) Reboot Note: Do this without AGPGart. If it works then add AGPGart that worked for you. Good luck! Hi, I found on a forum (problem is I don't remember which one), that coolbook only works if it sees your laptop as a valid Mac, so I had to donwload and install a particular version of AppleSMSBios.kext. That way, once I rebooted, Coolbook was populated with default freqs and voltages. So, I paid the $10, activated it and now I got i working! Hope this works for you too
  10. berteso

    ATIX600 QE CI SOLVED FOR LEOPARD

    You can download them from Apple as a OS update, namely the 10.4.5 INTEL. Once you get them, navigate into the package and expand the archive called 'Archive.pax.gz'. You will then find all the kexts in Archive/System/Library/Extensions. Good luck
  11. berteso

    ATIX600 QE CI SOLVED FOR LEOPARD

    Hi, and thanks for replying so quickly. Regarding features working, not working, I think it's like for most of the people out there: DVD plays (can hear audion), but white screen Coverflow: not working Preview: if I open a picture hitting the space bar -> OK BUT if I actually open the file I get a white document (like for DVD) and the system hangs (unlike DVD) Also, I have noticed that having Natit or not doesn't seem to make any difference What do you mean by "for future test I was thinking before pack some install package to wait for more suggestions from people more exeperienced of me if they will read my post."? Regarding your idea, I gave it a go so I tried both 9800 GDL and X2000 GDL but I lose QE/CI. One intereDL.bundle (build 9A321) I get QE BUT no CI... Anyway... finger crossed guys!
  12. berteso

    ATIX600 QE CI SOLVED FOR LEOPARD

    Hi lunux, nice work. Initially I tried with your package but then I thought that having dev_id 4e50 your patched 9700 kext would not work. So, after scanning a bit more in detail the forums you were referring to, I finally got it happening on my Mobility Radeon 9600/9700 (M10/M11) card. Here's what I did: 1) Downloaded Update 10.5.1 Intel from Apple 2) Extracted ATI* kexts from it and re-installed them with Kext Helper b7 (to 'clear' any previous attempts, messed files) 3) Downloaded Update 10.4.8 Intel from Apple and extracted the following kexts with Pacifist: - ATIRadeon9700.kext - ATIRadeon9700DVDDriver.bundle - ATIRadeon9700GA.plugin - ATIRadeon9700VADriver.bundle - ATIRadeonGA.plugin - ATIRadeonGLDriver.bundle 4) Patched ATIRadeon9700GA.plugin and - ATIRadeonGA.plugin (IONDVRFrameBuffer -> CallistoFB) 5) Installed these kext (with Kext Helper) 6) Installed Natit auto 7) Installed - ATIRadeon9700GLDriver.bundle (10.5.1) patched with ATIRadeonx1000GLDriver.bundle from build 9a321 !!! EDIT :: 30 Oct 2008 !!! 7)Installed - ATIRadeon9700GLDriver.bundle from build 9a321 patched with ATIRadeonx1000GL.driver renamed to ATIRadeon9700GL.driver from 10.5.1 ATIRadeonX1000GLDriver.bundle Sorry for the mistake guys!! Here is what I got: As you can see: 100% transparent Menu... Now, I haven't Koverg patched my ATIRadeon9700.kext for i kept crashing. I tested this step by step, even prior to make any other patch but no go. Probably this is because my card is AGP... Have you got any idea, or direction that I could follow for future tests? Thanks!
  13. Hi all, any progress with getting QI/CE working on Leo? Thanks, and keep up the good work guys.
  14. berteso

    ATIRadeon9700 Patch?

    Thanks you very much lunux. I have tried it but still no go... I have an ATI Mobility Radeon 9600 whose DEVid (0x4E50) is already in the info.plist file of ATIRadeon9700.kext. Should I just leave it as it is, then? Also, considering that the files are already koverg-patched, I guess I should ignore the instructions of the ReadMe... berteso
  15. berteso

    ATIRadeon9700 Patch?

    You maybe right, but I am stuck with this card on my laptop...
×