Jump to content

Bernard Tapie

Members
  • Content count

    40
  • Joined

  • Last visited

About Bernard Tapie

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Paris, France
  1. ok, fixed my issue by deleting in mac hd libr com.apple.airport.preferences.plist com.apple.network.identification.plist NetworkInterfaces.plist preferences.plist then reboot Was able to successfully install Mountain Lion via this very tutorial, just had to had the <key>PciRoot</key> <string>1</string> for my 9800GT in org.chameleon.Boot.plist I also successfully updated to 10.8.2, so far everything works Congrats to Tseug and many thanks for his work
  2. oh well stuck at step one, I just can't log into the Mac App Store, got unknown error, no matter how many times I've deleted its pref files or quit/relaunch the app store
  3. [GUIDE] A fast and easy way to install Lion

    ok, so I finally used your new script and now everything seems perfect, sleep/wake up, wi-fi, ethernet, my motu pci424 also works, i checked if trim is activated and it is. Great job ! thank you !
  4. [GUIDE] A fast and easy way to install Lion

    yeah I figured that out, meanwhile I generated a custom dsdt.aml file and was able to boot flawlessly from my brand new ssd hard drive. I used the migration tools to move everything from my time machine backup and strangely browsing internet is kinda slow. I've installed the v10.7.0 and haven't updated to 10.7.3 yet. Also my MOTU PCI424 isnt recognized anymore...I'll check everything else tomorrow. thanks
  5. [GUIDE] A fast and easy way to install Lion

    hi, by now I haven't got very far because my install lion.app is missing the "JavaRuntimeForMacOSX10.7.pkg" and therefore it seems to prevent the "mkboot" to work properly, then I guess that that java thing will also prevent the "finalize" to install and patch correctly... please, how could I fix that ?
  6. bah justement j'ai la DS4 (check signature), et j'ai aussi ces kexts, la sortie de veille ne marche pas, tant pis...
  7. et bien j'ai installé le snow pack pkg vu que ma carte mère est pratiquement la même, et j'ai réglé le bios tout pareil, je vais voir pour les prefs énergétiques
  8. salut je voulais savoir comment tu fais pour ressortir de veille moi j'ai beau appuyer sur le clavier (clavier Apple) ou la souris, il ne se passe rien.
  9. hello just to say it worked flawlessly with my E-P35-DS4 also don't upgrade immediately to 10.6.3 otherwise the snow leopard pkg will fail. big up to this tutorial hello try the netkas enabler
  10. ok, it's working now I've installed it through Leopard from the restored Snow Leopard DVD partition, that was the only way to install in the Snow Leopard partition (and from Leopard running) the Netkas' new universal injector for ati and nvidia, cos as you guessed it right the Ati 2600 was the problem. And then I had to reboot with -x because unless you delete the ATIRadeonX2000.kext you'll always have to boot in safe mode. So, so far so good, I've updated to 10.6.1, I haven't experienced any KP or whatever, spotlight and repair permissions are running flawlessly, as for sound I can't tell anything since I'm running a Motu Soundcard which works well. Now I don't have any support for QE or Core Image neither Open CL and exposé is very slow, so with next month paycheck I'm gonna get a 9800GT. voilà so I'd like to thank all the community for helping me
  11. Tuto : 10.6 Retail sur Gigabyte EP35-DS3

    Bon ok finalement ça roule C'est bien l'Ati 2600 le problème, il m'a fallu avant de booter depuis la partition de Snow Leopard, installer le new universal injector for ati and nvidia de Netkas, puis ne pas oublier le -x sinon écran illisible. Ensuite comme il le conseille ici virer le ATIRadeonX2000.kext pour pouvoir booter normalement. J'ai fait l'update 10.6.1 et jusqu'à présent tout marche. Je pense tout de même me prendre une 9800GT histoire de profiter de Open CL. Un grand merci à tous
  12. Tuto : 10.6 Retail sur Gigabyte EP35-DS3

    oui tout à fait oui j'ai tapé arch=i386 et pareil, me demande si c'est pas l'Ati 2600 le vilain petit canard, mais quand bien même elle devrait au minimum afficher en mode style vga (comme losrque l'on boot avec -x)
  13. Yes I'm running Leopard installed with the Boot 132 method, and I remember I had to install it with -x because otherwise the screen was totally messy, and then add the Natit kext for Radeon 2600. But of course I already tried the -x trick for the Snow Leopard but nothing happened either. @pzyx What is your graphic card ?
  14. Absolutely no IDE, my keyboard is the Apple USB one, and yes I'm booting with the tseug slboot cd, then the retail Snow Leopard
  15. Tuto : 10.6 Retail sur Gigabyte EP35-DS3

    au niveau de la capture d'écran du post #2, ça s'rr^te là et plus rien ne se passe.
×