Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About Li0rE

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. NV 8400 GS 0x0422 Desktop *FULLY WORKING* QE/QGL/CI

    can someone tell me how i can edit nvcap? because i thought i was supposed to do that after reboot, and now the system hangs on startup and eventually just turns black.
  2. ALC861-VD (0x10ec0862) working

    WORKED COMPLETELY AND ON MY FIRST TRY!Thanks a lot for this solution I actually wouldn't say completely, because I can't adjust the volume for the output and it tells me i need to select an output device, even though it still plays sound well.i should also point out that i am using an atx board that has this soundcard, not a laptop. so i bet that is the reason for the volume control quirk.
  3. Realtek ALC861VD Please Help!

    I don't really understand. Do I have these already, or am I supposed to download them?Where can I get them if so?wow, do I feel like an idiot. I tried to install the aforementioned kexts using kext helper and it worked fine even without restart! now I just have to fix up gma950 and b0 error.
  4. Realtek ALC861VD Please Help!

    I have spent the last 5 hours searching, downloading, trying, and failing with various drivers for the Realtek ALC861VD audio chipset, AKA ALC862. I find all these kexts/patches for notebook variations for lenovo/toshiba etc. but idk if its the same for my motherboard, which is a micro-atx. I have tried several methods, always following directions. For example, I found one person who said he got the same exact audio card working by replacing the kexts he provided in the extention folder and changing chmod permissions. This did not work. I've tried using the AppleADH patcher with every patch that has ALC861 or ALC862 in the name, and the associated standalone installers. I don't understand why this isn't working. So many people claim to have it working, and when I try their methods they work to no avail. I'd appreciate it if someone could help me out on this and not reply that I should search, because I have spent many hours doing so. Thankyou