Jump to content

digdugbug

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About digdugbug

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. digdugbug

    Lenovo Thinkpad T420/T520/W520

    I have not tried. But I am very interested. So much so that I am purchasing a GT 430 to test out in my desktop hackintosh to make sure I can get QE QC plus OpenCL to work first before getting a W520. There will be other issues but that looks like the biggest one. I am willing to purchase a W520 from lenovo and return it if is doesn't work. I am willing to go Ubuntu on it, possibly. My fav desktop Unix is still OSX. Others have reported success with the GT 430 (Quadro 1000M ish) so I am hopeful. The current MacBook Pros only support 8GB and a single drive which is ridiculous. The W520 supports 32GB of ram and 3 drives! 32GB isn't possible with the DRAM that is in the channel. So the only sane setup is 16GB, that is what I would populate it with. RAID 0 2XX MB SSD with a 1TB backup drive (rsync cron job). Please VMWare port Workstation to the Mac, Fusion is a toy!! I currently run a MacBook Poly as my main machine with an SSD is the optibay and an 640GB HD in the main slot. The SSD is my main drive. I haven't used them but look at [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. It might take some magics to make work. Please report back if the boot discs get very far. ... bug.
  2. I replaced the motherboard in my hack from an ASUS to a GA EP45-UD3P Rev 1.6 FD and needed to get dual video cards working. The following notes should help you if you have the same motherboard and video cards that are close in specs. GA EP45 UD3P Rev 1.6 BIOS FD 512 MB 8800 GT in slot 1 (x16) 256 MB 8800 GT in slot 2 (x8) The first slot has has a pci address of PciRoot(0x1)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0) while the second slot is PciRoot(0x1)/Pci(0x6,0x0)/Pci(0x0,0x0) set display to PEG not PEG2 modifed DSDT.aml only for RTC fix <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>PciRoot(0x1)/Pci(0x1,0x0)/Pci(0x0,0x0)</key> <dict> <key>@0,compatible</key> <string>NVDA,NVMac</string> <key>@0,device_type</key> <string>display</string> <key>@0,name</key> <string>NVDA,Display-A</string> <key>@1,compatible</key> <string>NVDA,NVMac</string> <key>@1,device_type</key> <string>display</string> <key>@1,name</key> <string>NVDA,Display-B</string> <key>@2,#adress-cells</key> <string>0x01000000</string> <key>@2,#size-cells</key> <string>0x00000000</string> <key>@2,compatible</key> <string>NVDA,sensor-parent</string> <key>@2,device_type</key> <string>NVDA,gpu-diode</string> <key>@2,hwctrl-params-version</key> <string>0x02000000</string> <key>@2,hwsensor-params-version</key> <string>0x02000000</string> <key>@2,name</key> <string>sensor-parent</string> <key>@2,reg</key> <string>0x02000000</string> <key>NVCAP</key> <data> BAAAAAAAAwAMAAAAAAAABwAAAAA= </data> <key>NVPM</key> <data> AQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA== </data> <key>VRAM,totalsize</key> <string>0x20000000</string> <key>device_type</key> <string>NVDA,GeForce</string> <key>model</key> <string>NVIDIA GeForce 8800 GT 512</string> <key>name</key> <string>NVDA,Parent</string> <key>rom-revision</key> <string>3172a</string> </dict> <key>PciRoot(0x1)/Pci(0x6,0x0)/Pci(0x0,0x0)</key> <dict> <key>@0,compatible</key> <string>NVDA,NVMac</string> <key>@0,device_type</key> <string>display</string> <key>@0,name</key> <string>NVDA,Display-A</string> <key>@1,compatible</key> <string>NVDA,NVMac</string> <key>@1,device_type</key> <string>display</string> <key>@1,name</key> <string>NVDA,Display-B</string> <key>@2,#adress-cells</key> <string>0x01000000</string> <key>@2,#size-cells</key> <string>0x00000000</string> <key>@2,compatible</key> <string>NVDA,sensor-parent</string> <key>@2,device_type</key> <string>NVDA,gpu-diode</string> <key>@2,hwctrl-params-version</key> <string>0x02000000</string> <key>@2,hwsensor-params-version</key> <string>0x02000000</string> <key>@2,name</key> <string>sensor-parent</string> <key>@2,reg</key> <string>0x02000000</string> <key>NVCAP</key> <data> BAAAAAAAAwAMAAAAAAAABwAAAAA= </data> <key>NVPM</key> <data> AQAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA== </data> <key>VRAM,totalsize</key> <string>0x10000000</string> <key>device_type</key> <string>NVDA,GeForce</string> <key>model</key> <string>NVIDIA GeForce 8800 GT 256</string> <key>name</key> <string>NVDA,Parent</string> <key>rom-revision</key> <string>3172a</string> </dict> </dict> </plist>
  3. digdugbug

    VMWare Fusion runs slow

    I had the same problem on a hack install that I moved from one machine to another(from a GA-P35-DS3P to a GA-EP45-UD3P Rev 1.6). Everything worked except for VMWare Fusion. It turns out the old DSDT.aml file from the previous install was conflicting somehow. After booting (Chameleon boot loader) with DSDT=/None.file I was able to bring up the VM w/o having it peg one of the CPUs in kernel mode (red bars in activity monitor). BTW I am running the FD bios revision with no problems. GA-EP45-UD3P Rev 1.6 FD Bios, Q6600, 8GB ram, bios defaults, dual 8800 GTS cards using 3 screens
  4. digdugbug

    [INSTALLING] 10.5.4 on a Lenovo S10

    This is not true with my hardware. I have a 2GB stick, the BIOS says 2GB when it boots but OSX sees the whole thing. Activity Monitor, System Profiler all report 2.5GB The S10 is a great little mac. Now if external video functioned I would be really stoked. /Digdugbug
  5. I am running X11 2.2.3 w/o any problems on 10.5.2
  6. digdugbug

    AD1988B Driver source? Taruga's site is down!

    You don't need to use the installer, you can open the install package and extra the packaged kext, then use kext helper to install it to /System/Library/Extensions You don't need to use the installer, you can open the install package and extract the packaged kext, then use kext helper to install it to
  7. Thank you for posting this. I too an getting lockups under the apple supplied X11. And since the X11 server controls all of the x windows displayed, when it goes down it takes ALL of your applications with it. Downloading X11-2.3.0.pkg right now. Will report back into the forum thread on how it goes.
  8. digdugbug

    Dual 9800 GTX 512 Working in OSX86!

    I can confirm this works with dual 8800GT cards in Kalyway 10.5.2 Asus P5E (bios version 0702) slot 1 (closest to cpu), 8800GT 512MB EVGA slot 2, 8800GT 256MB XFX I didn't need to change the PCI paths as those were my paths already, just modified the memory layout. Attaching my plist for completeness. 1 26" display and two 19" displays running in portrait. EFIStudio wasn't doing the trick. Other plists were not complete enough. This worked. Now I need fan controllers. aquamac_modified.plist.zip
  9. digdugbug

    Calling all Asus P5E3 Premium owners

    This topic should cover the P5E3 and the P5E, afaik I have a P5E bios revision 0702 installed via kalyway 10.5.2, no updates. Using the vanillakernel. PATA controller is off, JMicron is removed (bad memories from my DS3) Onboard sound was the hardest to get working, see my other posts for like to the kext for sound. P5E3, http://www.asus.com/products.aspx?modelmen...l3=572&l4=0 P5E, http://www.asus.com/products.aspx?modelmen...l3=572&l4=0 Questions I have are 1. does your optical drive "disappear" only to fixed by a power cycle, not a hot reboot. 1. UUID 35 error ? I tried the 10.5.4 combo update and it would KP every time. Didn't really look into that much. Sticking with 10.5.2, works well enough. Graphics are via EFI strings, I tried getting multicard graphics to work but the 7300GT I have just wasn't cooperating. Digdug
  10. digdugbug

    AD1988B Driver source? Taruga's site is down!

    I can confirm that this works with - kalyway 10.5.2 install - asus p5e, bios version 0702 Rear and front panel audio out works, audio input and output shows up in the system profiler. I have not tested audio input. I am currently using the front panel headphone output. I did a "show contents" on the Taruga_AD1988b_rev_Installer and then installed Contents/Resoures/AppleHDA.kext using kext helper. Your favorite way to install a kext would work. See the screen cuts for what I have now. Pretty good. It would be nice to see the sources for this kext so digital input could be enabled. Digdugbug
×