Jump to content

Brd

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

About Brd

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

899 profile views
  1. Sorry for the delay but i was busy last days i was busy...so i managed to get it work by editing the file with an hex editor,but this code costruction ( 10 00 14 07 21 03 12 02 00 10 05 08) didn't work...after some tries i used this: 10 00 01 07 21 03 02 02 00 10 03 08 and it works! So those are the working strings 02000000 40000000 08010000 00000000 10000107 00000000 00080000 00020000 00010000 00000000 21030302 00000000 10000000 10000000 00010000 00000000 00100208 00000000 HDMI Works,but VGA doesn't work , probably because the connector isn't probably detected(is 0x10? , maybe the "?" means something)...any ideas?
  2. So i have to put this (in clover) 02 00 00 00 40 00 00 00 08 01 00 00 21 03 04 02 00 08 00 00 02 00 00 00 00 02 00 00 11 02 01 01 10 00 00 00 10 00 00 00 00 03 00 00 02 04 05 03 On the "ATI Connectors Patch" and this 00 04 00 00 04 06 00 00 00 01 00 00 21 03 04 02 00 04 00 00 04 06 00 00 00 01 00 00 11 02 01 01 04 00 00 00 14 02 00 00 00 01 00 00 02 04 05 03 On the "ATI Connectors Data"? Sorry but i didn't understand..also the patched framebuffer you gave me has " xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx" while sierra's ones looks like this "xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx xx 00 00 00 00 xx xx xx xx 00 00 00 00"...which ones i have to use? Thanks in advance and sorry for the bad english
  3. Hi all,i set up sierra on my asus k52j,everything works quite good,but the video card ( ATI Mobility 5470 ) is driving me crazy...i want to make one of the outputs work(actually works only the monitor,with edid injected),but patching personalities didn't work..here is what i've done: Extracted personalities with ati-personality tool by bcc9 (I want to use "Langur" framebuffer): 00040000 04060000 00010000 00000000 21030402 00000000 00040000 04060000 00010000 00000000 11020101 00000000 04000000 14020000 00010000 00000000 02040503 00000000 (Can someone confirm that they are exact? Because i ran into some problems using the script) Then used firmware decoders(in order radeon bios and redsock): ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1043 SubsystemID: 0x1bf2 IOBaseAddress: 0xd000 Filename: k52j0121.pak BIOS Bootup Message: Asus K52Jr-Park M2 XT DDR3 64Mx16 1Gbyte ASID:A31K52.010$ PCI ID: 1002:68e0 Connector at index 0 Type [@offset 45130]: LVDS (7) Encoder [@offset 45134]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 45204]: 0x96, OSX senseid: 0x7 Connector at index 1 Type [@offset 45140]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 45144]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20) i2cid [@offset 45227]: 0x91, OSX senseid: 0x2 Connector at index 2 Type [@offset 45150]: VGA (1) Encoder [@offset 45154]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 45254]: 0x97, OSX senseid: 0x8 k52j0121.pak: Asus K52Jr-Park M2 XT DDR3 64Mx16 1Gbyte ASID:A31K52.010$ Subsystem Vendor ID: 1043 Subsystem ID: 1bf2 Object Header Structure Size: 199 Connector Object Table Offset: 34 Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: 99 Display Path Table Offset: 12 Connector Object Id [14] which is [LVDS] encoder obj id [0x1e] which is [iNTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A] encoder obj id [0x20] which is [iNTERNAL_UNIPHY1 (osx txmit 0x21 [duallink 0x1] enc 0x3)] linkb: true Connector Object Id [5] which is [VGA] encoder obj id [0x15] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false Then i took values and put them into framebuffer: 00080000 04060000 00010000 00000000 21030402 00000000 10000000 04060000 00010000 00000000 11020108 00000000 02000000 14020000 00010000 00000000 02040507 00000000 Then i tried to patch it via clover(at the beginning with the apposite function,then with kext patching) but none of them woked...seems that the modifications weren't applied(the card still behaves like none happened)...so i took an hex editor and i manually changed the values on the Ati5000 inside the kext...rebooted but same behavior(i used kextutil for rebuild and fix permissions every time)...so...how can i proceed? I'm out of ideas,if someone of you can point me on the right direction that should be great!! I attach ATI5000Kext,ioreg,and my clover config and my ati-personality run after the patch...Thanks in advance!!
  4. Hi,i'm finishing the installation of my friend's asus f540l,EVERYTHING WORKS,ecept trackpad..Since linux's lspci and similar didn't help me to find what kind is,I tried almost every kext(and dsdt patch) but those are results: Rehabman VodooPS2 : Only keyboard EmilyDinesh : Nothing VodooI2CKext : Nothing with kext+dsdt patch windows 7 or 8....kernel panic with kext+windows 10 patch(maybe means something??) Also,for me(but maybe can be normal...) it's strange that the mouse works enabling it on clover(i mean,on the boot screen,if i set "Mouse:Enabled" i can move it an click) but not with the mentioned above methods... How can i solve this problem?? Thanks in advance!
  5. Brd

    SSDT simple errors,but not for me

    I'm starting to think that it's too much difficult for me ...But however,let's try...So,i have to go straight with the Disable from _INI (SSDT) patch? P.S: Do you think that disabling discrete can solve this? http://www.insanelymac.com/forum/topic/320855-wake-issuesgraphicscameraetc/
  6. Brd

    Un saluto

    Posta tutti i dettagli sul tuo sistema,magari indicativamente possiamo aiutarti...e benvenuto!
  7. Hi all,i know i'm becoming annoying(second post today ),but i want to remove all the bugs from my system,and this one is driving me crazy..I'm running osx 10.11.6,sleep works,but after wake webcam stops working and on th 50% of times also video playback..in particular,if i use the webcam before the sleep,on wake those problems will appear surely...so,a bit angry,i try to restart my system,but neither reboot will work!! I have to use terminal(sudo reboot) to reboot...also sometimes those problems come without advice,when i'm using an application,and everything starts to freeze..what i can do? Can i solve it if i upgrade to serra,or i have to do a clean install? P.S.: Memtest are ok,other os work without problems and this problem is there from the first boot of the system(10.11.4)
  8. Brd

    SSDT simple errors,but not for me

    Yes,i've already read it...but i'm stuck at "In SSDT-11.dsl, _OFF is defined as follows: [...] If you examine the code, you can see it accesses the EC (\_SB.PCI0.LPCB.EC0.SPIN (0x96, Zero)." The problem is that i don't have EC0...and i can't find an external method... P.s.: I've read(and used) all of your guides,but i'm not english and sometimes it's difficult to understand..
  9. Brd

    SSDT simple errors,but not for me

    So,it seems that my problem is solved..thanks rehabman,you are always over the top! P.S.: When you have time,and if you want,can you help me to find my ec access?(i'm trying to disable dedicated graphic) _INI and _OFF should be both on SSDT-14...
  10. Brd

    SSDT simple errors,but not for me

    I think they are working both,no?
  11. Brd

    SSDT simple errors,but not for me

    Yes,i've read your guide,but i didn't catch it...so,i booted with patched SSDTs and seems to work,what i have to do to check if the GPU native power management is working?
  12. Brd

    SSDT simple errors,but not for me

    So only DSDT+SSDT-(0,1,2,3,4,5,6,14,15)? Also,i've seen that on SSDT-7x it's defined gfx0...
  13. Brd

    SSDT simple errors,but not for me

    Thanks,it worked! But compiling all and saving i realized that i didn't see that also another SSDT(7-x) has some problems..you know what can i do here? SSDT-7x.dsl.zip
  14. Hi guys,i have a little problem with an ssdt(it will not compile),and i want to make it work because i want to apply the gfx0->igpu patch...i've already asked for your help(problems with dsdt),and the god(or maybe better) @Mald0n helped me...now,reading on other topics,my problem is a iasl bug,but i didn't catch how to fix..i attach the file and the original acpi..see if you can(without put a lot of energies into it) resolve my problem(SSDT-15)and..thanks in advance! Archive.zip
  15. Brd

    2(Stupidi)Problems remaining

    Ok! So,for now thanks for the support..i will write here to update(or if there will be problems) on future! Thanks again!!
×