Jump to content

Montelli

Members
  • Content count

    82
  • Joined

  • Last visited

About Montelli

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Recent Profile Visitors

1,089 profile views
  1. Hello, I need your help, july 25th I leave for study so for this I cleaned up my ultrabook Asus S56C-XX173H by installing high sierra 10.13.2 and yesterday I updated to version 10.13.6 with clover, now I need your help because I found some anomalies that were not there before with normal sierra version: - with the FN keys I can only turn off the screen completely and adjust the volume but I can not adjust the brightness and if I go to system / monitor preferences / from cursor I can't lower the brightness but is fired to the maximum; - I would like to understand if power management works correctly, I attach some screens, you can immediately see that the frequency reaches 2.90 Ghz when the turbo of my CPU i7-3537U is 3.10 Ghz ... And then I did a test with AppleIntelInfo.kext, how should be interpreted? ; - of the three usb ports: that is a 3.0 and the other two 2.0, a 2.0 port does not work; I attach some screens; I await your response as soon as possible, Thank you so much
  2. Hi @Cyberdevs, I thank you for sharing your experience and I bring back some screens ..I made benchmark OpenCL GPUs with LuxMark, four times with patches and four with whateveregreen I deleted whatevergreen but I kept lilu (for the audio I think) and I applied the patch and I did not use the Acre framebuffer I do not know where it fits, mm there does not seem to be much difference in scoring between patch and whatevergreen.. It's right? +with patch +with wahtevergreen
  3. Hi @Cyberdevs Thanks for the support, I read your answer now, but a friend told me to put next to lilu.kext also WhateverGreen.kext and leave the file config unchanged...then now the video signal is back and works properly at least I think.. why did you recommend this method here and not lilu + WhateverGreen? I await your response, thank you
  4. Greetings, I upgraded clover at 4586 and my pcdesktop from high sierra 10.13.2 at 10.13.5 with comboupdate from apple site...after loading apple the screen remains black it seems to lose the signal or something...how can I fix it? video card has always worked with readeonDelNit Thank you i7-8700K Asus Rog Strix z370-E Asus rog rx 560 O4G Gaming M.2 Nvme Samsung 960 Evo 250GB
  5. Hi, I upgraded my pcdesktop from high sierra 10.13.2 at 10.13.5 with comboupdate from apple site...after loading apple the screen remains black...how should I fix it? Thank you
  6. Ok d'accordo, comunque grazie del supporto datomi in precedenza , ps.comunque avevo visto male finisce con DRVC
  7. Col simpleMLB.sh ho generato un MLB dal desktop..quindi macOS si avvia con un MLB supportato e non con un seriale supportato a quanto pare...Comunque no non termina con uno di quelli...beh allora lascerò il seriale dell'ultrabook se non c'è un motivo in particolare per cambiarlo, mi conviene tenerlo cosicchè i plugin e i programmi che utilizzo li uso sia sull'ultrabook che sul desktop con lo stesso seriale...
  8. ok, quindi anche se utilizzo quel seriale da più di un anno, che per generarlo avevo shekerato smbios un pò di volte, non sarà mai univoco perchè magari potrebbe essere ri-generato o mi sbaglio? E mentre sul sito apple mi da l'errore sull'altro come dicevo col seriale che ho inserito (https://everymac.com...ate-mac-lookup/) mi appare questo: MacBook Air "Core i5" 1.8 13" (Mid-2012) 1.8 GHz Core i5 (I5-3427U) Intro. June 11, 2012 Disc. June 10, 2013 etc etc etc etc tuttavia il macOS è partito lo stesso anche se non è un macbook, ha cosa potrei incorrere se uso questo seriale?
  9. Con molta gioia vi annuncio che high sierra funziona correttamente su Ottava generazione con la mobo Asus Rog Strix z370-*, come al solito qualcosa in post install c'è da fare ma funziona tutto correttamente: (Qui potete vedere i miei screen sul powermanagement) http://www.insanelymac.com/forum/topic/330677-successguide-glasgoods-high-sierra-coffeelake-asus-strix-z370-g-i7-8700-gtx1080ti-uhd/?p=2567398 Questa è la mia configurazione (windows 10 su HD e macOS su Nvme): i7-8700K Asus Rog Strix z370-E Coolermaster Seidon 120mm c3 plus Asus rog rx 560 O4G Gaming Hd Western Digital Black 1TB M.2 Nvme Samsung 960 Evo 250GB DVD-Rw LG-GH24NSD1 Evga g3 Super Nova 750W 80+ Gold G-Skill F4-3200C16D-16GTZ Zalman Z9 Neo White Case Ora, dato che avevo già l'utrabook con macOS sierra e con i plugin audio registrati al suo seriale ho pensato di copiare il suo serial number e l'UUID sul smbios del pc assemblato, tranne per l'MLB, ho dovuto generare uno nuovo perchè sull'ultrabook non l'avevo inserito... è "corretta un'azione del genere"? Tra l'altro controllando su: https://everymac.com/ultimate-mac-lookup/e su https://checkcoverage.apple.com/ il primo mi da il risultato e il secondo un errore, quindi da quanto so questo significa che il seriale non è stato utilizzato da nessuno, ma in realtà l'ho utilizzo io da un anno a questa parte..potete darmi una delucidazione? Grazie
  10. Ok, great, anyway as I told you now how are the ram are disposed they use only the single channel, it's possible to solve this problem? Asus recommends B2 A2 for the dualchannel Ps.I solved with HWMonitor, this is the PM when starting the macOS:
  11. Oook -I had tried them, but where do I understand that the PM works correctly? with a run CPU the FRQ is stop to 4.30 and with a open GL 4.38 more or less (I use a coolermaster seidon liquid heatsink) -...In clover/kext I created "extra folder" and I put the files inside RehabMan-FakeSMC-2017-1017, but HWMonito show me just HD Western, how come? -Perfect, I just had to delete the patch: SSDT-UIAC, now also work USB 2.0 and USB all work, well I don't use a PCIe WLAN, but in any case to be clear and to understand which ports I use I tried to plug and unplug a usb mouse from case and motherboard usb port and ioregistryexplore put a bar on the ports I use.. so the ports HS01, HS02, HS11, HS12, USR1, PRT1, PRT2, PRT3 I'll have to deactivate them, right? (or there is other?) -My macOS in About This Mac recognized the ram, it says: 16GB 3200MHZ DDR4, do I still have to set the ram in the cloover? Anyway, I noticed that even after the installation the ram must stay on the slots A1 A2 otherwise macOS does not start, but in the manual asus recommend B2 and A2 ... -I have one last question and I think I've finished for now , when start my pc I don't view the Recovery Mode, but in clover configurator / Gui there is BOOTX64.EFI , Preboot , RecoverY. How to fix it? Thank You
  12. Hey glasgood good news! Your guide on my build work(also with win10 dualboot): i7-8700K Asus Rog Strix z370-E Coolermaster Seidon 120mm c3 plus Asus rog rx 560 O4G Gaming Hd Western Digital Black 1TB M.2 Nvme Samsung 960 Evo 250GB DVD-Rw LG-GH24NSD1 Evga g3 Super Nova 750W 80+ Gold G-Skill F4-3200C16D-16GTZ Zalman Z9 Neo White Case I have a few questions: The AMD card with the usb bootable was recognized, in "about this mac" was written "Readeon Pro 560 4GB". If I start macOS with the ssd the apple loaded but then I can not see anything ... so, with the check on RadeonDeInit the video card returns to work but then on about this mac is written AMD R9 *** 4 GB .... yet it seemed that he had recognized her natively ... why? Why the integrated video card does not work with HDMI? From the Piker-Alpha test AppleIntelInfo.kext how do I understand that power management is correct? You told me to delete the patch for usb, did you mean "SSDT-UIAC.aml"?..anyway among the USB some do not work, on my motherboard Asus Z370-E works the USB 3.1 Gen2 Red and the two USB 3.1 Gen1 Blue, the two 2.0 ports don't work, while on the zalman case only the two USB 3.1 ports work and two USB 2.0 ports don't work, how to fix that ports? and, there is a way to test the actual speed of the USB ports? I almost forgot..for the serial number, can I copy what I use in my hackintosh ultrabook? (it would be very convenient since some audio plug-in registrations are connected to it) Thank you ps.I managed to download the mac app installer from a friend's macbook pss.for the wifi I have always used USB Asus N13 , for bluetooth I will provide blessing
  13. Hi floripa, try to insert this string in the terminal, on the web they say it works, even if it did not work with me: sudo softwareupdate --clear-catalog and try downloading mac high sierra from the appstore .... I also tried to download this tool from apple site: macOSPublicBetaAccesUtility but after download the version in megabytes and, I found another person who said that with an good internet connection he had access to the file in gigabyte instead with that a limited connection could only download the megabyte file....another person said to update their Mac to the last OS after which the appstore after that to download the file in gigabyte .. but again with me nothing worked... I do not know what to believe anymore ... very strange...if anyone has another solution I would gladly download the file from the official appstore
×